گرافیک زبان تصویری است و دنیایی از حرف و معنا را در خود جای داده است و بخاطر تنوع شاخه های این رشته، افراد می توانند استعداد خود را در همه زمینه ها نمایان کنند
رشته گرافیک متنوع ترین رشته فنی و حرفه ای است. دلیل این نکته نیز تعداد مهارت هایی است که هنر جویان در این رشته می توانند یاد بگیرند. هر یک از این مهارت ها می تواند زمینه ای برای یک راه در آمد و یا یک شغل بسیار جذاب و پر در آمد باشد،به شرط اینکه هنرجوی گرافیک، پشتکار و انگیزه لازم را داشته باشد. به یاد داشته باشیم که یکی از مهم ترین شرایط برای موفقیت، تلاش و جدیت در کار است.
سرفصل های این مطلب:
گرافیک هنری است که توانسته بسیاری از هنرها را به خدمت گرفته و اصیل ترین وظیفه خود را که انتقال پیام است به خوبی به انجام رساند.هنرجویان این رشته در طی دوران تحصیل با مبانی هنرهای تجسمی، طراحی، پایه و اصول صفحه آرایی، رنگ شناسی، مبانی تصویر سازی، خط در گرافیک، خوشنویسی، چاپ دستی و عکاسی آشنا می شوند.
دروس رشته گرافیک که هنر جویان در طی گذراندن 2 سال هنرستان می آموزند:
دانشآموزی که گرافیک را انتخاب میکند در رساندن فکر خود سرعت، گیرایی و ماندگاری را در سطحی گسترده منتشر کرده و البته با همه این جذابیتها نظر دانشجویان این رشته دال بر گرانی وسائل کار گرافیکی میباشد. گرچه امکانات نیروی متخصص در این رشته نامحدود است. داشتن روحیه اجتماعی خوب میتواند دانشجو را با سلائق مختلف آشنا ساخته و در مورد استفاده از طرحها و رنگها و نمادها او را موفقتر از دیگران نماید. پذیرش دانشجو در این رشته بصورت نیمه متمرکز است و داوطلبانی که در ردیف معرفی شدگان چند برابر ظرفیت این رشته قرار میگیرند باید در آزمون تشریحی (طراحی) با ضریب 4 شرکت کنند. ضریب خلاقیت تصویری و تجسمی 4 و درک عمومی هنر 2 است.
دانش آموزان بلافاصله پس از فارغ التحصیل شدن از هنرستان، در تابستان سال سوم، می توانند در کنکور فنی و حرفه ای شرکت نموده و پس از قبولی در کنکور به تحصیل در آموزشکده های فنی و حرفه ای بپردازند و پس از 2 سال، موفق به اخذ فوق دیپلم گردند. پس از اخذ دیپلم هنرستان، هنر جویان گرافیک می توانند بدون آزمون ورودی وارد پیش دانشگاهی هنر شده و پس از یک سال تحصیل، در کنکور سراسری هنر شرکت نموده و در یکی از رشته های عکاسی، صنایع دستی، سینما، تئاتر، مرمت آثار باستانی، هنرهای اسلامی، طراحی و چاپ پارچه و لباس، گرافی، نقاشی، طراحی صنعتی و طراحی فرش به تحصیل پرداخته و پس از 4 سال موفق به اخذ لیسانس گردند.
بازار کار این رشته بسیار داغ است. زیرا امروزه تبلیغات، یکی از پردرامدترین حوزه های فعالیت برای گرافیست ها شده است و بیشتر شرکت ها و کسب و کارها برای انجام پروژه های تبلیغاتی خود و توسعه فعالیت هایشان به طراحان گرافیگ نیازمندند. طراحی لوگو و آرم تجاری، طراحی جلد کتاب، پوستر، حروف، صفحه آرایی برای مجلات و روزنامه ها هم از دیگر فعالیت های طراحان گرافیک است.