- آسمونی
- مجله اینترنتی
- تحصیل و آموزش
- رشته تحصیلی
- ﻣﻌﺮﻓﯽ ﺭﺷﺘﻪ ﺩﯾﭙﻠﻤﺎﺳﯽ ﻭ ﺳﺎﺯﻣﺎﻧﻬﺎﯼ ﺑﯿﻦ ﺍﻟﻤﻠﻠﯽ
ﻣﻌﺮﻓﯽ ﺭﺷﺘﻪ ﺩﯾﭙﻠﻤﺎﺳﯽ ﻭ ﺳﺎﺯﻣﺎﻧﻬﺎﯼ ﺑﯿﻦ ﺍﻟﻤﻠﻠﯽ
معرفی رشته :
رشته دیپلماسی و سازمانهای بین المللی همچون سایر گرایش های علوم سیاسی، پس از پایان جنگ سرد بیش از پیش مورد توجه واقع شد و به سرعت رشد یافت. در این شاخه از علوم سیاسی، دیپلماسی تعامل با سازمانهای بین المللی مد نظر بوده و هدف، تربیت متخصصینی است که ضمن آشنایی با مواضع ایران در سازمانهای بین المللی، نسبت به مسایل روز و تحولات بین المللی درک درستی داشته باشند.زمانی که سخن از سازمانهای بین المللی در میان است، منظور طیف وسیعی از سازمانها اعم از دولتی و غیر دولتی در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، حقوقی و زیست محیطی است و به همین جهت در این رشته تحصیلی، دانشجویان پس از طی کردن واحدهای الزامی پایه، موظف به انتخاب دو گرایش از 6 گرایش موجود در این رشته هستند.هر کدام از این گرایش ها ارتباط سازمانهای بین المللی را با یکی از مفاهیم اساسی حقوق، محیط زیست و ... بررسی کرده و 8 واحد درسی را شامل می شوند . لذا جمعاً 16 واحد در این بخش ارایه خواهد شد.در ادامه برای آشنایی بیشتر متقاضیان انتخاب رشته کنکور و نیز افرادی که در بازار کار و کاریابی به دنبال آینده شغلی بهتری هستند، اطلاعات بیشتری شامل: برنامه درسی (سرفصل) و تعداد واحدها، دانشگاه های دارای رشته ارشد دیپلماسی و سازمانهای بین المللی، معرفی سایر گرایشهای ارشد و دکتری علوم سیاسی (به منظور ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر آموزش عالی) و معرفی فرصت شغلی و بازارکار این رشته ارایه می شود.
فرصت های شغلی و بازارکار دیپلماسی و سازمانهای بین المللی
مشاغل زیر به طور مستقیم به این رشته تحصیلی ارتباط دارد و دانش آموختگان در صورت فعالیت در این مشاغل بیشترین ارتباط را بین رشته تحصیلی و شغل خود برقرار خواهند کرد :
پزوهشگر و استاد دانشگاه
همچنین مشاغل زیر، ظرفیت جذب افراد مختلف از تخصص های گوناگون را دارا می باشند. در این مشاغل، هر فرد علاوه بر تسلط بر مهارت های مربوط به آن شغل، لازم است به فراخور صنعت و نوع کسب و کاری که در آن مشغول به کار است، دارای دانش تخصصی مربوطه نیز باشد:
, , ,