ثبت نام لاتاری
اختصاصی آسمونی نقد ازمرجان دلپسند

 

فیلم سینمایی"حکایت دریا" روایتگر داستان زندگی برخی از بزرگان و پیشکسوتان حیطه نویسندگی است. در فیلم سینمایی "حکایت دریا" نیز به زندگی یک نویسنده پرداخته شده است . نویسنده ای که در اواخر میانسالی خود مورد بی مهری برخی از ناشران نیز قرار گرفته است.تا جایی برای انتشار رمان هایش باید سال ها صبر کند . این فیلم همچنین روایتگر دلبستگی ها، دلشکشتگی ها ، مصائب، مشکلات و اتفاقات خوب و بد زندگی یک نویسنده پر طرفدار عصرخود "طاهر"با بازی"بهمن فرمان آرا" است که نویسنده و کارگردان فیلم را هم بر عهده دارد. وی به خاطر کتاب ها و نوشته هایش قرار است ؛ در اواخر میانسالی اش مورد تقدیر انجمن نویسندگان و اعضای هیات مدیره استان خود قرار بگیرد.اما به خاطر سریع تر شدن روند بیماری اش و مختل شدن عملکرد شغلی و اجتماعی اش و دوری طولانی مدتش از دیگران این اتفاق دیگر برایش جذابیتی ندارد؛ نشانه ای که در اکثر بیماران مبتلا به اختلال افسردگی می توان دید.

نویسنده ای که با سخنان تاثیرگذار انگیزشی اش در کلاس درس در سه دهه اخیر باعث شده بود تا "ژاله" با بازی"فاطمه معتمدآریا" شاگرد کلاسش دلباخته و دلبسته او شود. رابطه ای که به ازدواج ختم می شود. اما ازدواجی بدون فرزند ، چیزی که مخاطب را با این سوال روبرو می کند که چرا این زوج عاشق و دلبسته از داشتن آن بی بهره اند؟ از نگاه انتقادی به این فیلم باید گفت موارد مبهمی وجود دارد که در این فیلم حتی در یک سکانس چند دقیقه ای هم اشاره ای اندک نیز به آن نشده است .

مورد اول این است که "طاهر" را یک استاد دانشگاه معرفی می کنند. اما در این فیلم حتی یک سکانس کوچک از کلاس درس وی نمی بینیم.فقط به یکی از شاگردان او"امیر"با بازی"صابر ابر" اشاره شده است.شخصیتی که به نظر می رسد اگر از فیلم نامه نیز حذف می شد، لطمه ای به فیلم وارد نمی شد. مورد دوم نیز این است که از اواسط فیلم ناگهان شخصیتی به اسم "پروانه"با بازی " لیلا حاتمی وارد فیلم می شود.اما این بار شخصیت نقش اول و محوری داستان و فیلم نمی باشد. معرفی این شخصیت نیز مخاطب را این گونه غافلگیر می نماید که "پروانه "دختر "طاهر" است. اما بدون اینکه درسکانس های قبلی فیلم سکانس هایی از رابطه "ژاله" با "نگار" را نشان دهد..اما از ویژگی های مثبت فیلم می توان به ساخت و پرداخت درست شخصیت "طاهر" و نشان دادن بیماری وی عنوان کرد.

درخصوص شخصیت "طاهر "می بینیم که کارگردان توانسته است روند بیماری اورا که مبتلا به " اختلال افسردگی" است ؛ را به درستی به تصویر بکشد.مثلا در سکانس هایی از فیلم می بینیم که طاهر درجنگل پیاده روی می کند. اما ناگهان دوست قدیمی خودش"هوشنگ" با بازی"علی نصیریان"را می ببیند. اما این سکانس هم مخاطب را غافلگیر می کند. چون این سکانس فیلم هم بخشی از توهمات چندساله این شخصیت است که به آن دچار شده است. "هوشنگ "در این فیلم یکی از عزیزانی است که این شخصیت به طور آگاهانه قصد ندارد که باور کند اورا برای همیشه از دست داده است و خودش نیز در مراسم دفن او شرکت کرده است.در سکانس هایی دیگر از این فیلم نیز کارگردان توانسته است؛ اقدامات ناکام مانده وی برای خودکشی را به خوبی نشان بدهد. آن هم سکانس هایی از فیلم که او آشفته و سرگردان و بدون هیچ امیدی به سمت دریا می دود و پس از اندکی پیش روی مجددا به ساحل برمی گردد.

ارزیابی مهاجرت ثبت نام لاتاری
نظر خود را درباره «نقد روانشناختی فیلم سینمایی حکایت دریا» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.