- آسمونی
- مجله اینترنتی
- گردشگری
- دور دنیا
- آشنایی با کشور آذربایجان
آشنایی با کشور آذربایجان
جمهوری آذربایجان (Azerbaijan) یکی از همسایههای کشور ایران است که گردشگران زیادی هم از ایران به این کشور میروند. اکثریت مردم آذربایجان مسلمان هستند و 89٪ جمعیت آن ترک زبان هستند. در کنار زبان ترکی آذربایجانی که زبان رسمی است، زبانهای روسی، ارمنی، کردی، تالشی، عبری و لزگی نیز صحبت میشود. پایتخت و بزرگترین شهر جمهوری آذربایجان، باکو است. در ادامه با آسمونی باشید تا به معرفی کشور آذربایجان بپردازیم.
پایتخت |
باکو |
حکومت |
حکومت متمرکز نیمهریاستی جمهوری |
زبان رسمی |
ترکی آذربایجانی |
منات (AZN) |
|
نژاد |
ترک |
کد تلفن کشور |
994+ |
اختلاف ساعت با تهران |
30 دقیقه عقب تر از تهران |
جهت رانندگی |
راست |
فرودگاه های بین المللی |
فرودگاه بینالمللی باکو، فرودگاه بینالمللی گنجه |
کشور جمهوری آذربایجان کجاست؟
کشور آذربایجان بزرگترین کشور قفقاز واقع در قفقاز جنوبی میباشد که در شرق اروپا و آسیای غربی و در مجاورت دریای خزر قرار دارد. آذربایجان حدود دویست سال قبل جزء ایران بوده ولی در جنگهای ایران و روسیه، طی قراردادهای گلستان و ترکمانچای به روسیه ملحق شد. جمهوری سوسیالیستی آذربایجان شوروی در سال 1991 از اتحاد جماهیر شوروی جدا شد و به شکل کنونی درآمد.
آذربایجان از جنوب با ایران 689 کیلومتر، از غرب با ارمنستان 996 کیلومتر و ترکیه 17کیلومتر، از شمال با گرجستان 428 کیلومتر و روسیه 338 کیلومتر مرز زمینی دارد. آذربایجان همینطور دارای 713 کیلومتر مرز آبی با کشورهای ترکمنستان و قزاقستان در دریای خزر است.
جغرافیای جمهوری آذربایجان
کشور آذربایجان در جنوب رشتهکوه قفقاز و شمال رودخانه ارس و در کنار دریای خزر واقع شده. سه رشتهکوه، قفقاز بزرگ در شمال، قفقاز کوچک در غرب، و کوههای تالش در جنوب، این کشور را احاطه کرده. این کوهها 40 درصد از مساحت جمهوری آذربایجان را دربرگرفته و قله کوه بازاردوزو بلندترین نقطه آن است. نواحی میانی شامل جلگههای آران مرکزی، مغان و میل و سواحل دریای خزر کم ارتفاع و پست بوده و ارتفاع در پستترین نقطه این کشور، 28 متر پایینتر از سطح دریاهای آزاد است. جمهوری آذربایجان کشوری محصور در خشکی است. این کشور در پیرامون دریای خزر، که یک دریای بسته است، واقع شده و طول خط ساحلی آن 800 کیلومتر است.
شهرهای مهم جمهوری آذربایجان
جمهوری آذربایجان به 59 بخش، 11 شهر و 1 جمهوری خودمختار تقسیم شده. جمهوری خودمختار نخجوان دارای 7 بخش است و بدین ترتیب، این کشور جمعا به 66 بخش تقسیم شده. آذربایجان همینطور به 10 ناحیه اقتصادی تقسیم شده. هر ناحیه اقتصادی شامل چند بخش است.
نواحی اقتصادی جمهوری آذربایجان عبارت هستند از:
- آبشرون
- قوبا-خاچماز
- داغلیق شیروان
- شکی-زاکاتالا
- گنجه-قازاخ
- یوخاری قاراباغ
- کلبجر-لاچین
- کورا
- کورای مرکزی
- لنکران-آستارا
شهرهای مهم جمهوری آذربایجان عبارت است از:
- باکو پایتخت و بزرگترین شهر آذربایجان
- گنجه
- گویچای
- لنکران
- مینگهچویر
- نخجوان
- یولاخ
آب و هوای جمهوری آذربایجان
از لحاظ آب و هوائی جمهوری آذربایجان دارای چندین نوع آب و هوای مختلف است. درجه هوای متوسط در مناطق جلگهای شمال و شرق کشور تا 6 سانتیگراد در زمستان و 26 سانتیگراد در تابستان میرسد، در حالیکه در مناطق کوهستانی غربی زمستانها تا 9- در زمستان و 12 درجه سانتیگراد در تابستان میرسد. بطور کلی شمال و شرق کشور دارای آب و هوای نسبتا خشک و کوهستانی است در حالیکه منطقه جنوب شرقی آب و هوای مرطوب و ملایم تری دارد. مناطق غربی شامل قره باغ و نخجوان نسبتا مرطوب و کوهستانی هستند. مناطق مرکزی شامل جلگههای وسیع مستعد کشاورزی است که توسط رود کورا آبرسانی میشوند.
-
بهترین زمان سفر به جمهوری آذربایجان
بهترین زمان برای سفر به جمهوری آذربایجان، از ماه آوریل تا ژوئن و همینطور از سپتامبر تا اکتبر است. سفر در ایام نوروز در ماه مارس هم عالی میباشد زیرا میتوان در فستیوالها و جشنهای محلی حضور یافت.
-
هزینههای سفر به جمهوری آذربایجان
در آذربایجان بخصوص در شهر باکو، رستوران، هتل و امکانات تفریحی زیادی وجود دارد اما باکو که پایتخت است هزینهی سفر گرانتر است. غذاهای متنوعی را میتوان در رستورانها سفارش داد که تقریبا قیمت مناسبی دارند. با اقامت در شهرهای کوچکتر، هزینهها کمتر میشود هتل و مسافرخانههای ارزانتری را میتوان یافت که امکانات خوبی دارند.
جاهای دیدنی آذربایجان
- پارک ملی قبوستان
- ایچری شهر (شهر قدیم باکو)
- قلعه دختر (برج دختر)
- کاخ شروان شاهان (کاخ شیروان شاه)
- بلوار باکو
- موزه ملی تاریخ جمهوری آذربایجان
- قصر اسماعیلیه
- پارک مفاخر
- کاخ خوشبختی
- چرخ و فلک باکو
- حمام تازه بی
- کوه آتشین (یانار داغ)
- مرکز هنرهای معاصر یارات
- موزه ادبیات نظامی گنجوی
- مرکز حیدر علی اف
- گل فشان باکو
- آتشگاه باکو
فرهنگ کشور آذربایجان
فرهنگ مردم جمهوری آذربایجان بنا به موقعیت جغرافیایی و میراث تاریخی متأثر از فرهنگهای مختلف منطقه قفقاز و خاورمیانه از جمله فرهنگهای ایرانی، ترکی ، روسی و اسلامی است. امروزه فرهنگ غربی با شدت بسیار رایج میگردد. بجز اکثریت آذربایجانی مردم ملتهای متفاوتی همچون ارمنی ها، کردها و تالشی ها در جنوب و شرق و لزگی ها و یهودی ها و تات ها در شمال به رنگارنگی زبانها و فرهنگ رایج افزوده اند. برگزاری جشن نوروز و موسیقی سنتی موقام نشانه های نزدیکی و تأثیر ماندگار و تاریخی به فرهنگ ایرانی هستند. ادیان در هر جامعه ای شالوده های اساسی فرهنک آن جامعه را تحت تأثیر می آورند. اکثر مردم آذربایجان را مسلمانان شیعه تشکیل می دهند. پیروان ادیان مسیحی، یهودی و مسلمانان شیعه و سنی به درجات متفاوت در شکل گیری فرهنگ جمهوری آذربایجان نقش داشته اند.
غذاهای کشور آذربایجان
غذاهای کشور آذربایجان همانند غذاهای ایرانی است. انواع کباب و شیشلیک در آذربایجان معروف است. سرو انواع نوشیدنی با عطر و طعمهایی چون گلاب بسیار پرطرفدار است. سالادهای متنوعی در رستورانها سرو میشود. یکی از غذاها Balıq است که با ماهی کبابی و سس مخصوص تهیه شده. Lavangi هم یکی دیگر از غذاها میباشد که مرغ یا ماهی شکمپر است.
تصاویر کشور آذربایجان