- آسمونی
- مجله اینترنتی
- تحصیل و آموزش
- پژوهش و نگارش
- اعتیاد ؛ بلای خانمان سوز

اعتیاد ؛ بلای خانمان سوز
همانطور که همه ما می دانیم اعتیاد یک بیماری اجتماعی است که عوارض جسمی و روانی دارد و تا زمانی که بـه علل گرایش بیمار توجه نشود، درمان جسمی و روانی فقط برای مدتی نتیجبخش خواهد بود و فرد معتاد دوباره گرفتار مواد اعتیاد آور می گردد. آسمونی" href="http://asemooni.com">آسمونی در این بخش در مورد اعتیاد این بلای خانمان سوز صحبت می کند.
اعتیاد ؛ بلای خانمان سوز
اعتیاد به موادمخدر یکی از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی است که عوارض ناشی از آن تهدیدی جدی برای جامعه بشری محسوب شده و موجب رکود اجتماعی در زمینه های مختلف می گردد.همچنین ویرانگریهای حاصل از آن زمینه ساز سقوط بسیاری از ارزشها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی شده و بدین ترتیب سلامت جامعه را به طور جدی به مخاطره می اندازد.
پدیده شوم قاچاق مواد مخدر بیش از آنکه فعالیتی سوداگرانه، تجاری و اقتصادی در عرصه مافیای اقتصاد بین المللی باشد، ابزاری کارآمد، مؤثر و راهبردی درگسترش نظام سلطه صاحبان قدرت جهان بر کشورهای توسعه نیافت تحلیلگران مسائل سیاسی و اجتماعی بر این باورند که در تهاجم و نفوذ فرهنگی، پدیده موادمخدر مهمترین عامل به تباهی کشیدن و انحطاط اخلاقی جوامع به شمار می رود.
متاسفانه گسترش دامنه مصرف مواد مخدر در جامعه امروزی به حدی است که حتی قشر متفکر و تحصیل کرده را نیز به سمت خود کشانده است مواد مخـدر آنچنان آرام و بـی صـدا بـر جسـم و روان مصرف کننده مستولی میگردد که هیچ معتادی آغاز اعتیاد خود را به یاد نمی آورداعتیاد سبب تباهی میلیون ها مغز فعال می شود که سرمایه های آینده جامعه بشری بشمار می روند.
اگر درصد کمی از کودکانی که والدین آنها معتاد هستند به سوی بزهکاری سوق داده شوند بعد از گذشت چندین سال تعداد بزهکاران در این مملکت به هزاران نفر خواهد رسید اعتیاد بیش از یک میلیارد نفر از اعضاء خانواده معتادان را در جهان بطور مستقیم با مشکلات ناشی از این آسیب مواجه نموده است.
رسیدگی به مشکلات جوانان، یکی از موارد مؤثر در پیش گیری از اعتیاد به مواد مخدر است. هنگامی که جوان در زندگی مشکلی نداشته باشد. با این که در هنگام بروز مشکلات، جامعه را پشتیبان خود بداند، می کوشد رفتاری متناسب با خواست جامعه خود داشته باشد و در برابر جامعه ای که خود را مسئوول حل مشکل او می داند، احساس مسئوولیت کند و با بروز مشکل، به سرعت به سوی اعتیاد یا قاچاق مواد مخدر کشیده نشود. بر اساس همین ظرافت است که پیامبر اسلام بزرگ ترین پاداش الهی را، متوجه کسانی می دانند که در راه رفع مشکلات مردم گام برمی دارند.
از کارهای مهم دیگر در زمینه مبارزه با مواد مخدر به ویژه در ایران با توجه به آمار بالای اعتیاد، شناخت جنبه های گوناگون مصرف مواد مخدر است. با شناخت درست ابعاد این مسئله، می توان مبارزه با مواد مخدر را به سامان تر، هماهنگ تر و مفیدتر پی گیری کرد. در سال های اخیر هم زمان با کنترل ورودی مواد به ایران، کارهای آموزشی و فرهنگ سازی در مبارزه با این مواد نیز صورت گرفته است.
به طور کلی باید بگوییم که معضل اعتیاد به مواد مخدر، بلای خانمانسوزی است که جامعههای بشری را در چنگال مرگآور خویش گرفتار ساختهاست. این اختاپوس هراسآور، قدرت اندیشه، نوآوری، پشتکار، کوشش و سازندگی را در انسانها بهویژه در نسل جوان جامعه، از بین میبرد و بنیان خانوادگی و اعتقاد دینی آنان را به نابودی میکشاند. امروزه، کمتر کشوری را در جهان میتوان یافت که پدیدهی مواد مخدر و اعتیاد، مهمترین دغدغه یا یکی از مهمترین مشکلات اجتماعیاش نباشد. هرساله، مبالغ هنگفتی برای مبارزه با این گرفتاری هزینه میشود. در ایران نیز معضل مواد مخدر، سالهاست وجود دارد و با توجه به مبارزهی پیگیرانهی جمهوری اسلامی با این پدیدهی نابودگر، هنوز نتوانستهایم بر این معضل اجتماعی به طور کامل چیره شویم.
بدون شک، ریشه کنی مواد مخدر در ایران، به عزم ملّی نیاز دارد. بنابراین، وظیفه تبلیغ درباره ضد ارزشی بودن اعتیاد، به چند نهاد خاص محدود نمی شود؛ بلکه این امر باید در همه سطوح اجتماعی اجرا شود. امکانات کشور محدود نیست، ولی بهره برداری صحیح از آن ها، به تخصص و آموزش نیاز دارد. این تبلیغات باید از مدرسه و خانواده شروع شود تا از یک سو بر ضد خود معتاد باشد و از سوی دیگر، با تبلیغاتی که معتادان انجام می دهند، مبارزه کند. شاید این مسأله نادیده گرفته شده باشد که معتادان نیز با زیرکی خاصی، به تبلیغ اوضاع و شرایط به نفع خود مشغول اند. به همین دلیل، تشکیل یک سازمان تبلیغاتی مستقل ضروری است و البته در این سازمان، باید نمایندگانی از همه ارگان های مملکتی عضو باشند تا شیوه های مبارزه با مواد مخدر را در سازمان متبوع خود ارایه و گسترش دهند. لذا فقط با این دیدگاه علمی است که، می توان امیدوار بود خودمهارگری انسان ها، زمینه هر گونه سوء استفاده دشمنان از حربه مواد مخدر را از بین ببرد.