زمان مطالعه: 1 دقیقه
خواندنی های المپیک 1968(بخش سوم)

خواندنی های المپیک 1968(بخش سوم)

در بازیهای المپیک 1968 هوای رقیق و ارتفاع مکزیکوسیتی، سبب شد رکوردهایی عجیب در دوهای سرعت و پرش طول به جای گذاشته شود.
قوم «آزتك» قومی بود كه به هنگام كشف قارّه آمریكا توسط اسپانیایی‌‌ها در مكزیك سكونت داشتند و توسط اروپایی‌‌ها قلع و قمع شدند. حالا پس از سال‌‌‌ها، مكزیكی‌‌ها استادیومی ساخته بودند به نام «آزتك» كه مسابقات فوتبال در آن برگزار می‌شد و قرار بود جام جهانی فوتبال در سال 1970  نیز در آن برگزار گردد
از این لحظه به بعد، روش «فلاپ» روشی جهانی شد. «دیك فاسبوری» اولین پرونده‌ای بود كه روش‌های سنتّی پرش از مانع را كنار گذاشت و این‌گونه از موانع عبور كرد.

فاسبوری كه با این سبك پرش، محبوبیت خاصی در بین تماشاگران پیدا كرده بود. پس از قهرمانی الگویی شد برای دیگر پرندگان و اندك‌اندك روش‌های قبلی پرش منسوخ شدند.

پایان فینال دوی صدمتر و آغاز عصر جدیدی بر دوهای سرعت «جیمززی هاینس» آمریكایی سد 10 ثانیه را شكست و با ركورد 9.95  ثانیه، اولین دونده‌ای لقب گرفت كه در المپیك این مسافت را در كمتر از ده ثانیه طی كرده است
اتمسفر رقیق مكزیكوسیتی در تمامی مسابقات كه تنفّس در آن نقش كمتری داشت، تأثیری مثبت به جای گذاشت. از جمله این رقابت‌‌ها «پرش طول» بود. در روز 18 اكتبر رابرت بیمون (ملقّب به «باب») پرنده 22 ساله آمریكایی لحظاتی بعد ركورد عجیب 8.90 متر را برجای نهاد.

آخرین مسابقه «رونالد (ران) كلارك، استرالیایی در المپیك با ناكامی روبه رو شد . كلارك كه برخلاف درخشش در مسابقات جهانی، هرگز در سه المپیك قبلی قهرمان نشده بود. در دوی ده هزار متر این المپیك نیز نتوانست مسابقه را به پایان برساند و با شكست به كار خود در المپیك خاتمه داد.

قبل از آغاز مسابقات المپیك «هری ادواردز» استاد دانشگاه سن خوزه (نفروسط) از ورزشكاران سیاهپوست آمریكایی خواست تا مسابقات المپیك را تحریم كنند تا با این عمل، جهانیان به ظلم و ستم جامعه آمریكایی نسبت به سیاهان بیشتر پی ببرند.

بریده روزنامه‌‌ها نشان می‌دهد كه عده‌ای از ورزشكاران همانند جولویی، جسی اوونس و «ویلی میز» با تحریم مسابقات از سوی سیاهان مخالف بودند و سرانجام این ورزشكاران ـ كه از سوی ادواردز «خائن» لقب گرفتند ـ حرف خود را بركرسی نشاندند و سیاهان آمریكایی به المپیك رفتند.
ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «خواندنی های المپیک 1968(بخش سوم)» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.