زمان مطالعه: 1 دقیقه
خواندنی های المپیک 1968

خواندنی های المپیک 1968

بازیهای المپیک مکزیکوسیتی( 1968) هنوز آغاز نشده بود که تظاهرات دانشجویان مکزیکی به خاک و خون کشیده شد!

ایران در حالی راهی بازیهای 1968 می شد که تعداد بسیار كمتری از ورزشکاران ایرانی به المپیك می‌رفتند. اما امید كسب مدال، كمتر از المپیك توكیو نبود.

به غیر از جلال كشمیری (كه ساكن آمریكا بود و همواره در مسابقات معتبر با نام ایران شركت می‌كرد)، كل كاروان اعزامی ایران همین است! با كمی دقت می‌توانید بزرگانی همچون محمد نصیری، عبدالله موحد، شمس‌الدین سیدعباسی، ابوالفضل انوری، عطاالله بهمنش و... را پیدا كنید.

حركت به سوی مكزیكوسیتی به امید موفقیت! كاملاً مشخص است كه روحیه ورزشكاران با روحیه ورزشكاران اعزامی به المپیك توكیو زمین تا آسمان متفاوت است.

كاریكاتوری از یك روزنامه مكزیكی. اوری برونداج (رئیس IOC)، ژنرال دوگل (فرانسوی) و ژنرال فرانكو (اسپانیایی) سه مرد 81 ساله با رفتاری شبیه به یكدیگر. سه دیكتاتور در عالم ورزش و سیاست!
شرایط سیاسی و اجتماعی در سال 1968 در سراسر دنیا و شرایط مكزیك. كشور میزبان المپیك نیز دست كمی از پوسترهایی نداشت كه برای مسابقات المپیك طراحی شده بود. در جاهای مختلف دنیا آشوب و انقلاب بود. این هم نمونه‌ای از پوسترهای شلوغ و پرآشوب مخصوص المپیك.
قسمتی از خوابگاههای دهكده المپیك. مكزیكی‌ها تلاش فراوانی كردند تا با اختصاص دادن امكانات فراوان برای آسایش ورزشكاران كاری كنند كه آنها ارتفاع وحشتناك پایتخت مكزیك را فراموش كنند.

گوشه‌ای از اعتراض مردم مكزیك به حكومت دیكتاتوری این كشور. اعتراض دانشجویان به برگزاری این بازی‌ها در میدان «سه فرهنگ» با توپ و تفنگ سركوب شد. هنگامی كه مادران مكزیكی نیز در برابر پادگان مكزیكوسیتی تظاهرات كردند تا فرزندان بازداشت شده آنها آزاد گردند، هزاران تن از مردم شهر به آنها ملحق شدند.

گروهی از سربازانی كه در میدان سه فرهنگ، دانشجویان را به خاك و خون كشیدند.
دوازدهم اكتبر 1968 «گوستاوو دیاز اورداز» رئیس جمهور مكزیك، تنها یك هفته پس از كشته شدن دانشجویان، فرمان افتتاح رسمی بازی‌های المپیك را صادر می‌كند. پیش به سوی بازی‌های صلح‌آمیز المپیك.
ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «خواندنی های المپیک 1968» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.