- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- اطلاعات فوتبالی
- داوری که در هفت فینال پیاپی قضاوت کرد!
داوری که در هفت فینال پیاپی قضاوت کرد!
از سال 1889 اتحادیه فوتبال تصویب كرد كه اولین شرط حضور یك تیم در بازیهای جام حذفی، داشتن یك زمین برای مسابقه، است. این بدان معنا بود كه اگر تیمی فاقد زمین مسابقه باشد، از این پس نمیتواند حتی از زمین رقبای خود استفاده كرده و بازیهای خود را در زمین حریفان انجام دهد.
اما نوع جدید برنامه ریزی بازیهای جام حذفی که در مراحل ابتدایی بازیها اجرا گردید، سبب شد که پس از مدتها از تعداد بازیهای جام کاسته شود. فصل 90-1889 با شانزده مسابقه کمتر از دوره قبل، 135 بازی برگزار گردید و میانگین حیرت انگیز 5.04 گل به دست آمد.
حالا دیگر جام سنتی اندك اندك تحتالشعاع لیگ قرار میگرفت و همین امر سبب میگردید كه تیمهای قدرتمند لیگ، رقابتهای F.A.CUP را فدای لیگ كنند. اورتونیها در اولین فصل شكلگیری لیگ پیشقدم شدند و از مسابقه با «اولستر » ایرلند در اولین دور مرحله مقدماتی سرباز زدند. بسیاری از تیمهای دیگر ترجیح دادند كه با ذخیرههای خود در جام حذفی حضور یابند. اما اولین باشگاه دسته اول انگلستان كه از تیمی خارج از لیگ شكست خورد «استوك سیتی» بود كه در اولین دوره مقدماتی فصل 89ـ1888 از «وارویك كانتی» شكست خورد.
این بازی موجب شهرت وارویك كانتی گردید و هرچند که آنها در دور سوم مرحله مقدماتی (5-1) از بولتون شکست خوردند اما همان برد مقابل استوک کافی بود که فصل آینده را مشهورتر از همیشه آغاز كردند.
برای هفتمین بار پیاپی- و در مجموع هشتمین بار- قضاوت فینال جام حذفی به سرگرد فرانسیس ماریندین سپرده شده بود؛ بازیکن سابق مهندسان سلطنتی که سابقه حضور در جنگ کریمه و مجروحیت در آن جنگ را نیز دارا بود.
در آن سال بلكبرن راورز اولین تیم لیگ بود كه در فینال جام حذفی، حریفی غیرلیگی را روبهروی خود میدید. تیم ونزدی( شفیلد ونزدی آینده) کار بزرگ را در نیمه نهایی انجام داد. این تیم در مرحله ماقبل فینال، در برابر بولتونی به پیروزی دست یافت که در سه دیدار قبلی خود 26 گل زده بود!
با این حال در فینال 29 مارچ 1890 اختلاف سطح دو فینالیست نمایان بود. ویلیام تاونلی بازیکن 26 ساله بلکبرن گلزنی را از دقیقه پنجم آغاز کرد و نت والتون پنج دقیقه بعد اختلاف را دو برابر کرد. تاونلی در دقیقه 40 گل سوم را زد و جیمز ساوث ورت در دقیقه 44 عملا کار را یکسره نمود. در نیمه دوم هم اتفاق قابل ذکر در دقیقه 70 رخ داد و تاونلی به اولین بازیکنی بدل شد که در فینال جام حذفی هت تریک کرده است. برای 20 هزار تماشاگر «اووال»، پیروزی (6ـ1) بلکبرن در برابر «شفیلدونزدی» امری کاملا منتظره بود و این نتیجه هم به مدت 63 سال، پرگل ترین فینال بازیهای حذفی باقی ماند.
تاونلی هم بعدها یک مربی تاثیرگذار در فوتبال آلمان، سوییس و هلند شد و با تیمهایی چون کارلسروهه و گرویتر فورث قهرمانی آلمان را جشن گرفت.