زمان مطالعه: 4 دقیقه
بیوگرافی دیوید برگلی

بیوگرافی دیوید برگلی

دیوید جورج برگلی در روز 9 فوریه 1905 در استامفورد بریتانیا با نام دیوید جورج براونلو سسیل متولد شد.

لرد برگلی برای سالها یکی از مسوولان کمیته المپیک بود. او را در تصویری معروف در المپیک می توانیم ببینیم؛ در بازیهای 1968 مکزیکوسیتی دو دونده آمریکایی در هنگام پخش سرود ملی کشورشان به نشانه اعتراض به تبعیض نژادی در آمریکا، دستهای خود را مشت کرده و به سمت آسمان گرفتند. لرد برگلی با کت قرمز رنگ در کنار این سکوی تاریخی ایستاده بود. اما برگلی سالهای پیش از این واقعه نیز در المپیک صاحب عنوان بود اما به عنوان یک ورزشکار.

او برخلاف خیلی از ورزشکاران مشهور تاریخ از خانواده ای ثروتمند و صاحب عنوان رشد کرد. اجدادش مارکی بودند و او نیز این لقب اشرافی را به ارث برد تا عنوان ششمین مارکی اکستر را داشته باشد. در صورتی که تمامی عناوین و اسامی وی را در کنار هم بیان کنیم نام او لرد دیوید جورج براون لاو سیسیل برگلی بود. نامی که البته برای بازیهای المپیک به کار وی نمی آمد. او سه بار در المپیک شرکت کرد که اولین بار مربوط به سال 1924 و بازیهای پاریس بود. در این رقابت ها 28 دونده از 15 کشور در مسابقات شرکت کرده بودند. برگلی در دسته هشتم با دوندگان کانادا، آمریکا و مجارستان رقابت کرد و پس از سیدنی اتکینسون کانادایی( زمان 15.2 ثانیه) و کارل اندرسون آمریکایی( 15.4 ثانیه) سوم شد و شانس حضور در مرحله نیمه نهایی را از دست داد. در این مرحله 15 دونده در سه گروه رقابت کردند و سرانجام شش نفر به فینال رسیدند.

سال 1927 آخرین سالی بود که او در کیمریج تحصیل می کرد. در آن سال او دور حیاط بزرگ کالج ترینیتی می دوید. دقیقا وقتی که ساعت ترینیتی 12 ضربه می نواخت او دویدن را آغاز می کرد و به این ترتیب همیشه در آن ساعت می شد برگلی را در حال تمرین دو مشاهده کرد. جالب این جاست که سالها بعد فیلمی مشهور به نام ارابه های آتش ساخته شد و جایزه اسکار گرفت. در این فیلم در سکانسی مشاهده می کنیم که هارولد آبراهامز دونده بریتانیایی در دانشگاه با یکی دیگر از دوندگان کالج مسابقه می دهد. مسابقه ای که با زنگهای ساعت ترینیتی و در اطراف حیاط کالج برگزار می شود. فیلم در دهه 80 ساخته شد و برگلی که در آن زمان 76 ساله بود گفت که حاضر نشده چنین فیلمی را تماشا کند.

در بازیهای المپیک 1928 برگلی شخصیتی جذاب از دیدگاه تماشاگران و ناظران بود. در کشتی اقیانوس پیما و به هنگام حرکت از بریتانیا به سوی هلند، او در بالاترین عرشه کشتی ملکه ماری، به شکلی کاملا جدی به تمرین پرداخت و این مسیر را در 57 ثانیه طی کرد. او این بار در المپیک در مسابقه 400 متر با مانع حضور پیدا کرد. رقابت ها در روز های 29 و 30 جولای برگزار شد و 27 دونده در 6 گروه به رقابت پرداختند. برگلی در دور اول بالاتر از دوندگان آمریکا، یونان، فرانسه و دانمارک قرار گرفت و رکورد 57 ثانیه را برجای گذاشت. در دور نیمه نهایی که با حضور 12 دونده در 2 گروه برگزار شد او در گروه خود سوم شد.؛ رکوردش 53.9 ثانیه بود و تنها برای رسیدن به فینال انرژی خود را مصرف کرد.  اما در مرحله نهایی شرایط متفاوت بود. یک بار دیگر رقابت اصلی او با فرانک کوهل و مورگان تیلر دو دونده آمریکایی بود که در نیمه نهایی بالاتر از او قرار گرفته بودند. اما این بار لرد برگلی موفق شد با ثبت زمان 53.4 ثانیه قهرمانی المپیک را از آن خود سازد. در حالی که پرش هایش از روی موانع چنان دقیق و بابرنامه بود که حتی یک مانع را هم در هنگام پرش هایش نینداخت!

 

 

رقابت های کشورهای مشترک المنافع

در سال 1930 برگلی موفق شد سه مدال طلا در رقابت های همیلتون( بازیهای امپراتوری بریتانیا) کسب کند.  در این مسابقات برگلی موفق شد در رقابت های 120 یارد، 440 یارد و 4 در 440 یارد امدادی قهرمان شود. این مسابقات اولین دوره رقابت های کامن ولث( مشترک المنافع) بود که در آن تیمهای ورزشی کشورهای انگلیس؛ کانادا، آفریقای جنوبی، نیوزیلند، استرالیا، اسکاتلند، ولز، گویان بریتانیا و ایرلند حضور داشتند. در این رقابت 59 طلا، 57 نقره و 49 برنز توزیع شد( مجموع 165 مدال) و در پایان رده بندی برترین ها به شرح زیر شد:

1- انگلیس( 25 طلا، 22 نقره و 13 برنز)

2- کانادا( 20 طلا، 16 نقره و 18 برنز)

3- آفریقای جنوبی( 6 طلا، 4 نقره و 8 برنز)

مدالی های این مسابقات در شیرجه، شنا، دوومیدانی، بوکس، لاون بولز، قایقرانی و کشتی توزیع شد.

نماینده پارلمان در بازی های المپیک

سه سال پس از طلای المپیک آمستردام، برگلی به عضویت پارلمان انتخاب شد اما در سال 1932 برای حضور در المپیک پارلمان را ترک کرد و راهی بازیهای لس آنجلس شد. این بار در دوی 400 متر 18 دونده حضور یافتند و برگلی هم در 4 دسته با هم رقابت کردند. برگلی این بار در گروه خود با زمان 55.1 ثانیه پس از لوییجی فاکلی قرار گرفت و راهی دور بعد شد. برگلی در نیمه نهایی با زمان 53 ثانیه باز هم پشت سر دو ورزشکار آمریکایی قرار گرفت و یک بار دیگر فینالیست شد. اما این بار دوران اوج باب دیستدال ایرلندی بود که طلای المپیک را از آن خود کند و برگلی هم به عنوان چهارمی بسنده کرد. اما او از بازیهای 1932 دست خالی بازنگشت. در رقابت 4 در 400 متر امدادی برگلی عضوی از تیم بریتانیا بود. مجموعا 7 تیم در المپیک حضور داشتند که بریتانیا در گروه دوم و با زمان 3:21:8 دقیقه بعد از ژاین دوم شد. از بین این تیم ها تنها مکزیک حذف شد و 6 تیم دیگر راهی فینال شدند. در فینال بریتانیا زمان 3:11:2 دقیقه را برجای گذاشت و بعد از آمریکا دوم شد. آمریکایی ها موفق شدند با زمان 3:08:14 رکورد جدیدی برای مسابقات جهانی و المپیک ثبت کنند و دستاورد تیم بریتانیا از این مسابقات مدال نقره بود. تیم کانادا هم با زمان 3:12:8 دقیقه مدال برنز را از آن خود ساخت.

پس از پایان دوران ورش، او ارتباط خود را با کلیه رشته ها بیشتر کرد و به عنوان رییس اتحادیه ورزشکاران آماتور بریتانیا خدمت کرد. دوران کاری او در این پست 40 سال بود. وی همچنین به مدت 30 سال رییس اتحادیه بین المللی ورزشکاران آماتور بود. برگلی 48 سال نیز به عنوان یکی از اعضای کمیته بین المللی المپیک در IOC خدمت کرد. وی در آخرین میزبانی المپیکی لندن در قرن بیستم که در سال 1948 برگزار شد مدیرتشکیلات سازماندهی مسابقات بود.

دیوید سسل برگلی ششمین مارکی اکستر در 76 سالگی در همان جایی که به دنیا آمده بود از دنیا رفت؛ استامفورد واقع در لینکُلن شایر انگلستان.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «بیوگرافی دیوید برگلی» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.