- آسمونی
- مجله اینترنتی
- کار و برند
- کاریابی
- استخدام کارگر

استخدام کارگر

معرفی شغل کارگر (استخدام کارگر)
کارگر،درلغت به معنای کارکننده وکسی که درکارخانه یاکارگاه کارمیکند ومزد میگیرداست،که درمقابل کارفرماقراردارد.ازنظرحقوقی«کارگرکسی است که به هرعنوان درمقابل دریافت حقالسعی اعم ازمزد،حقوق،سهم سودوسایرمزایابه درخواست کارفرما کارمیکند».
معیارهای حقوقی تشخیص شغل کارگر (استخدام کارگر)
بر پایهٔ تعریف حقوقی کارگر، معیارهای تشخیص کارگر از دیگر شاغلان بدین شرح است:- داشتن شخصیت حقیقی: کارگر باید شخصیتی حقیقی باشد، و نه حقوقی.
- دریافت حقالسعی از کارفرما: کارگر باید به ازای کاری که میکند حقالسعی دریافت کند.
- تبعیت از کارفرما: کارگر باید از دیگری در انجام کار تبعیت کند، یعنی کسی که برای انجام کار از کسی دستور نمیگیرد و به صورت مستقل برای خود کار میکند کارگر به شمار نمیآید.
شغل کارگر (استخدام کارگر) : کارگر در مفهوم زحمتکش
کارگر و سرمایهدار تقسیم میکنند.یعنی به جای تعریف کارگردرمقابل کارفرما،کارگر رااینگونه تعریف میکنندکه«هرکس که مجبوراست برای امرمعاش کارکندوحقوق بگیرد،کارگر است».
بدین ترتیب، چه فرد یک استاد دانشگاه باشد و چه یک رفتهگر او یک کارگر به شمار میآید.
کسانی که از این تعریف حمایت میکنند بر این باورند که هر کسی که برای درآمد «زحمت» میکشد کارگر است.
شاید دقیقتر این باشد که به جای کارگر این افراد را «زحمتکش» بنامیم.
چراکه یک کارمند، پزشک، یا یک مهندس هم، برای رسیدن به تخصص و یافتن شغل و انجام وظیفه زحمت بسیاری را متحمل میشود، چیزی که شاید کارگران دستی از آن آگاه نباشند.
رایت میلز،جامعهشناس مارکسیست آمریکایی،درقالب چنین تعریفی کارگران رابه دودستهٔ«یقهسفیدها»(کارمندان)و«یقهآبیها»(کارگران دستی)تقسیم میکند.
درواقع میتوان گفت که مقصودازیقهسفیدان ویقهآبیها،کارگران فکری وکارگران دستی است که به دلیل تلاش طبقات حاکم،بیشترمردم ازآن بیخبرند.