ثبت نام لاتاری
زمان مطالعه: 3 دقیقه
فایبرگلاس چیست؟

فایبرگلاس چیست؟

ایبرگلاس یه نوع پوشش است که از مواد نفتی و پشم شیشه درست می شود. امروزه اکثر کارخانه ها در دنیا مورد استفاده است
فایبرگلاس چیست؟
فایبرگلاس چیست؟

کامپوزیتهای پلیمری یا فایبرگلاس

فایبرگلاس یه نوع پوشش است که از مواد نفتی و پشم شیشه درست می شود. امروزه اکثر کارخانه ها در دنیا مخازن آب واسید خود را با استفاده از فایبرگلاس عایق می کنند وجلوی پوسیدگی و ازبین رفتن مخازن وضررهای ناشی از آن را می گیرند. اما از ویژگی های دیگر فایبرگلاس سبک بودن ومستحکم بودن آن است که باعث تولید انواع قطعات از جنس فایبرگلاس شده است سپر انواع خودروها، انواع ایرانیتها، اتاقک ها، سیلوهای سیمان، مخازن نگهداری مایعات مختلف از جمله اسید، سپتیک تانکها، چربی گیرها و ...

فایبرگلاس کامپوزیتی از الیاف شیشه با مواد پلیمری است که از پشم شیشه به عنوان مادهٔ تقویت کننده و از مواد پلیمری به عنوان مواد زمینه استفاده می‌شود.

فایبرگلاس در ساخت مخازن بکار می رود. انواع رزین ها در ساخت مخازن فایبرگلاس عبارتند از: پلی استر، ونیل استر، اپوکسی می باشد. پلی استرها ضعیف در برابر خوردگی بوده و ونیل استر مقاومت خوب در برابر خوردگی داشته و اپوکسی مقاوم در برابر خوردگی و دما می باشد.

چگالی فایبر گلاس در حدود 1850-2000 کیلوگرم بر متر مکعب است.

کامپوزیتها یا قطعات فایبرگلاس حاوی یک نوع یا بیشتر از الیاف تقویت کننده بوده که توسط یک رزین ( ماتریس ) احاطه میگردند.

در بسیاری از کاربردها استفاده از مواد مغزی ( مانند فوم ها و ... ) باعث افزایش قابل توجه مدول مقطعی در قطعات کامپوزیت میگردد. استفاده از مواد مغزی باعث افزایش سفتی و سختی قطعات فایبرگلاس یا کامپوزیت می گردد.

قطعات کامپوزیتی دارای مواد مغزی می توانند یک طرف و یا دو طرف سطح صاف و صیقلی  به شکل ساندویچ تولید شوند.

الیاف تقویتی نقش اصلی را در استحکام و مقاومت قطعات کامپوزیت دارا می باشند که تعدادی از انواع آن شامل الیاف شیشه ؛ الیاف کربن ؛ الیاف آرامید؛ کولار و غیره هستند. که الیاف های فوق الذکر خود دارای اشکال و انواع مختلفی می باشند.

متداولترین نوع مصرفی الیاف تقویت کننده در صنایع الیاف شیشه ای هستند .

در یک کامپوزیت رزین سهم بیشتری را در مقایسه با مواد دیگر به خود اختصاص می دهد که در ضمن دارای  دونقش می باشد؛ اول به عنوان نگهدارنده یا تثبیت کننده محل الیاف تقویتی ودوم اینکه در صورت اعمال نیرو به قطعه باعث تغییر شکل و توزیع  تنش در کل سطح می گردد.

متداولترین رزین مصرفی در صنایع فایبرگلاس رزین پلی استر غیر اشباع است واز انواع دیگر می توان به اپوکسی ها؛ وینیل استرها ؛ فنولیک ها و غیره اشاره نمود.

مزایای کامپوزیتها:

وزن سبک؛ استحکام بالا؛ دوام قابل توجه؛ پایداری نسبی دربرابر اشعه UV و مقاومت شیمیائی.

کامپوزیتها یا قطعات فایبرگلاس دارای رتبه اول گسترش کاربرد؛ در صنایع مختلف هستند.

قطعات فایبرگلاس در هر شکل ؛ کیفیت سطحی و طرحی می توانند تولید شده و ضمن دارا بودن خواص مکانیکی طراحی شده از صرفه اقتصادی قابل توجهی نیز برخودارباشند.

در حال حاضر در سراسر دنیا مقاومترین مخازن دربرابر حرارت و اسید از جنس فایبرگلاس ساخته میشود. بطور مثال سینکهای آزمایشگاهی ضد اسید پلیمری را نمی توان از پلی اتیلن ساخت چرا که اسید به سرعت با پلی اتیلن واکنش نشان داده و سبب خوردگی مخزن میگردد و در این موارد حتما می باید از فایبرگلاس جهت مخازن نگهداری اسید استفاده نمود.

در فرآیند تجزیه فاضلاب توسط باکتری های بی هوازی مقدار بسیار زیادی اسید تولید می گردد و محیط اسیدی درون سپتیک زمینه خوردگی را برای مخزن فراهم میکند.

در سپتیکهای بتنی بعد از تشکیل لایه  های لجن و شروع فعالیت باکتری زمینه خوردگی دیواره سپتیک فراهم میگردد و با نفوذ فاضلاب به خارج از مخزن خاک اطراف آن بوی تعفن به خود میگیرد که در این صورت کل خاک اطراف سپتیک به مرور زمان آلوده به انواع باکتری و بوی بسیار بد و آزار دهنده ای خواهد شد و زندگی در این شرایط تجربه ای همچون عبور از شهرکهای صنعتی را در سراسر منطقه  برای ساکنین به ارمغان خواهد آورد.

نکته آخر آنکه تنها ماده ای که هیچ وقت در طبیعت تجزیه نخواهد شد حتی در مقابل نور مستفیم خورشید همین ورقهای کامپوزیتی پلیمری یا فایبرگلاس میباشد و حتی پلی اتیلن در صورت نگهداری دور از نور خورشید بعد از گذشت 30 سال سرنوشتی شبیه بتن را خواهد داشت و در صورت قرار گرفتن در مقابل نور خورشید بعد از 3 سال تجزیه خواهد شد.

ارزیابی مهاجرت ثبت نام لاتاری
نظر خود را درباره «فایبرگلاس چیست؟» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
نمایش نظرات بیشتر

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.