- آسمونی
- مجله اینترنتی
- تحصیل و آموزش
- مهارت و دوره
- کلاس آموزش مهندسی مواد

کلاس آموزش مهندسی مواد
کلاس آموزش مهندسی مواد
آموزش مهندسی مواد
به گزارش آسمونی" href="http://asemooni.com/">آسمونی مهندسی مواد یکی از مهارت ها و حرفه هایی است که کاربردهای بسیار زیادی داد و بسیاری از افراد علاقمند به یادگیری آن هستند. با فراگیری مهندسی مواد علاوه بر اینکه به مهارتی مسلط می شوید که جامعه امروزی به آن نیاز فراوان دارد، از طریق آن می توانید کسب درآمد هم داشته باشید.
آموزش مهندسی مواد
برای یادگیری این رشته، کلاس هایی برگزار می شود که متقاضیان با مراجعه به کلاس آموزش مهندسی مواد ، می توانند آموزش های لازم را ببینند.
دوره آموزش مهندسی مواد
در این دوره ها مطالب کامل مربوط به مهندسی مواد به صورت پروژه محور آموزش داده می شود. کارآموزان در پایان دوره آموزشی مهندسی مواد می توانند در این زمینه فعالیت کنند.
ما در این بخش آسمونی، در ادامه ی معرفی انواع کلاس های آموزشی، مطالبی که ممکن است در موسسات و آموزشگاه مهندسی مواد مطرح شود را برای شما عزیزان شرح می دهیم.
کلاس آموزش مهندسی مواد
مطالبی که ممکن است در کلاس آموزش مهندسی مواد مطرح شود به شرح زیر است:
بشر همواره برای رفع نیازهای خود، به ساخت ابزار آلات روی آورده است. انسانهای نخستین با استفاده از سنگ و چوب، وسایلی برای شکار حیوانات میساختند و انسانهای امروزی نیز برای آسایش بیشتر، روز به روز وسایل و تجهیزات نوینی را خلق میکنند، مانند اتومبیلهای جدید، وسایل خانگی مدرن و تجهیزات پیشرفتهای برای سفر به کرات دیگر.
یکی از مشکلات همیشگی این پیشرفتها، عدم وجود مادهای بود که بتواند در شرایط خاصی کارایی داشته باشد، به عنوان مثال بتواند نیروی زیادی را تحمل کند، ترک نخورد، در دمای بالا نرم نشود، ساییدگی آن در حد صفر باشد، اکسید نشود و ...
بدین دلیل، انسان همیشه به تولید مواد نوینی نیاز داشته که بتواند این خصوصیات را مرحله به مرحله افزایش دهد و شاید بتوان گفت که همواره تولید یک ماده نوین توانسته است پیشرفتهای زیادی در صنعت پدید آورد.
عنوان دقیقتر این رشته، مهندسی مواد است. مهندسی مواد شامل سه گروه عمده زیر است:
1- فلزات 2- پلیمرها 3- سرامیکها
با فلزات کم و بیش آشنایی داریم. پلیمرها شامل تمام موادی میشوند که از نفت بدست میآیند. سرامیکها نیز شامل تمام مواد به جز فلزات و پلیمرها هستند. البته امروزه گروه چهارمی از مواد در صنعت به کار گرفته میشود که تلفیقی از این سه گروه است و تحت عنوان کامپوزیتها شناخته میشود.
شایان ذکر است که دسته دوم که همان پلیمرها هستند، هم اکنون به صورت رشتهای مستقل به نام مهندسی پلیمر مطرح شدهاند و دیگر جزء زیر مجموعههای رشته مهندسی مواد محسوب نمیگردند.
به طور کلی، کار یک مهندس مواد، تنظیم، ترکیب مناسب و کنترل مراحل تولید یک قطعه است.
صنعت و بازار کار مهندسی مواد
فارغالتحصیلان دوره کارشناسی مهندسی متالورژی و مواد در گرایشهای مختلف با مهارتهای خود در زمینههای زیر کارآییی خواهند داشت.
الف: تخصص کافی در گرایش مربوطه
ب: شناخت فرآیندها و آشنایی با خواص مواد و روشهای تولید.
ج: تجزیه و تحلیل فرآیندها و ارزیابی آنها به منظور استفاده بهینه از سیستمها
د: آشنایی با اصول علمی و تکنولوژیهای مبتنی بر آنها در زمینههای مربوطه
ه: توانایی انجام پروژههای صنعتی و تحقیقاتی (کاربردی) در حد متعارف.
و: توانایی و راهبری سیستمهای تولید مواد و ساخت قطعات و رفع مسایل و مشکلات معمولی آنها.
با توجه به غنی بودن کشور به لحاظ ذخایر معدنی و نیاز مبرم به صنایع زیر بنایی نظیر تولید فلزات اصلی و مواد غیر فلزی و با وجود واحدهای صنعتی بزرگ که با سرمایهگذاری زیاد به مرحله تولید رسیدهاند نظیر واحدهای تولید آهن و فولاد و سایر فلزات، واحدهای نورد و شکل دادن فلزات ریختهگری، کارخانجات سرامیک و کاشی و شیشهسازی، و نیز با توجه به اهمیت مواد سرامیکی در صنایع الکتریکی و الکترونیکی، تربیت متخصصینی که قابلیت و کارآیی لازم را دارا باشند میتواند قدمی بزرگ در جهت شکوفایی صنعتی و قطع وابستگی به دیگر کشورها در این زمینه مهم تخصصی باشد.