
آشنایی با شهر تنکابن
شهر تنکابن یا شهسوار یکی از شهرهای معروف و زیبا در استان مازندران واقع در شمال ایران است. این شهر از سمت غرب به شهرستان رامسر، از سمت شرق به شهرستان چالوس، از جنوب به رشتهکوههای البرز و از شمال به دریای خزر متصل است. مرکز این شهرستان شهر تنکابن است. پرتقال شهسوار و صید انواع ماهی دریایی در فصل پاییز و زمستان در این شهر بسیار معروف میباشد. بازار سنتی و محلی تنکابن هم از بازارهای معروفی است که در عید نوروز هم پرتردد است. با آسمونی همراه باشید به معرفی شهر تنکابن و نقاط گردشگری آن بپردازیم.
نام | تنکابن (شهسوار) |
استان | مازندران |
زبان | طبری و فارسی |
جمعیت | حدود ۶۰ هزار نفر |
همسایه | عباسآباد و رامسر |
لوکیشن | نمایش نقشه در گوگل مپ |

معرفی شهر تنکابن
تنکابن یکی از شهرهای باستانی کشور است که در زمان حکومت هخامنشیان، محل سکونت قومی به نام «آمارد» بوده است. تنکابن که چهارمین شهر بزرگ استان مازندران به شمار میرود، در ۲۴ کیلومتری شهر رامسر و در ۶۰ کیلومتری شهر چالوس جای گرفته است. این شهر جز شهرهای شمالی محسوب می شود که افراد زیادی تمایل به خرید ویلا در تنکابن دارند.
شهر تنکابن جدا از جنگلهای رویایی و سرسبزش، به خاطر باغهای کیوی، پرتقال و چای نیز زبانزد خاص و عام است. بزرگترین مرکز پرورش انواع گل و گیاههای رنگارنگ و زینتی نیز در این شهر قرار دارد. تنکابن از سویی دیگر قطب پرورش ماهی ایران و رتبه اول در مرکبات در کل کشور را نیز دارا است. جمعیت شهرستان تنکابن، حدود ۲۰۰ هزار نفر است و در شهر تنکابن حدود ۶۰ هزار نفر سکونت دارند. مردم تنکابن به زبان مازندرانی، گیلکی و فارسی سخن میگویند.
تاریخچه تنکابن
سکنه باستانی و بومی تنکابن «آماردها» هستند که در زمان شاهنشاهی هخامنشیان در کرانه جنوبی دریای خزر با اقوام کادوسی و تپوری زندگی میکردند. گفته میشود که نژاد بومی این منطقه به قبل آریاییها و حتی به انسانهای نخستین که از آفریقا به اروپا و آسیا آماده بودند، باز میشود.
تنکابن همچنین مرکز منطقه محال ثلاث تنکابن در دوران حکومت قاجار بوده که در دوران حکومت پهلوی به نام شهسوار تغییر نام پیدا کرد و پس از انقلاب اسلامی مجددا با نام تنکابن شناخته میشود.
طوایف تنکابن به هفت دسته تنکابنی، کلارستاقی، کجوری، دیلمی، تالش، ترک و کرد تقسیم میشوند:
- طوایف تنکابنی: خلابران (خلعتبری)، کلانتری، گلیج، دج، اساس، شورج (شیرج)
- طوایف کلارستاقی: خانی (دلیرج)، فخی (فقیه)، رودگر و لنگایی و بور
- طوایف کجوری: لاشکی، بالی و کجوری
- طوایف دیلمی: رودباری و اشکوری
- طوایف تالش: طالشی
- طوایف ترک: اصانلو، قوی حصارلو و تسانلو
- طوایف کرد: عمار لو و خواجوند

آب و هوای تنکابن
تنکابن از لحاظ آب و هوایی، تابستان های شرجی و زمستانهای سردی دارد. دمای این شهر در خنک ترین زمان تابستان به ۲۱ درجه و در گرمترین زمان در فصل تابستان به ۳۲ درجه سانتیگراد میرسد و از جمله خوش آب و هواترین شهرهای استان مازندران محسوب میشود.

غذای محلی تنکابن
صنایع دستی تنکابن
محصولات صنایع دستی تنکابن مازندران شامل چوخا، چادر شب، جاجیم، سفره، کلاه پشمی، کولگیر، پوستین کلاه و جوراب پشمی، سفال، صنایع چوبی، فرش و گلیم، بامبو و معرق میشود.

جاهای دیدنی تنکابن
- جنگل های دوهزار و سه هزار
- دشت دریاسر
- روستای قلعه گردن
- پلاژ ساحلی
- آبگرم فلک ده
- پارک ملی خشکه داران
- قله سیالان
- آبشارهای کوه سر
- آبشار جلیسان
- پارک جنگلی چالدره
- قلعه مارکوه
- بازارهای محلی

بازار روز تنکابن
یکی از جاهای دیدنی تنکابن، بازار روز تنکابن است که جزء بازارهای محلی این شهر محسوب میشود. در بازار روز تنکابن انواع میوهجات، سبزیجات محلی، ترشی محلی، زیتون، صنایع دستی و بسیاری دیگر از چیزهای جذاب و خوشمزه به فروش میرسد.
- بازار روز تنکابن در خیابان انقلاب، فردوسی شرقی واقع شده است.

مشخصات جغرافیایی تنکابن
شهرستان تنکابن یکی از شهرستانهای استان مازندران از نظر جغرافیایی در ۵۲ درجه و ۵۰ دقیقه درازای خاوری و ۴۹ درجه و ۳۶ دقیقه پهنای شمالی و ۲۰ متر پایین تر از سطح دریای آزاد قرار دارد. شهر تنکابن درمسیر راه رشت – چالوس واقع شده و از شمال به دریای مازندران، از خاور به چالوس، از جنوب به سلسله جبال البرز و از باختر به شهرستان رامسر محدود میشود. براساس آخرین تقسیمات کشوری در سال ۱۳۹۱ مساحت این شهرستان بالغ بر ۲۱۴۰ کیلومتر مربع است. براساس آخرین آمار جمعیتی در سال ۱۳۹۰ جمعیت این شهرستان بالغ بر ۲۰۲۳۷۵ نفر بوده که از این رقم بالغ بر ۴۸۷۳۶ نفر جمعیت مرکز شهرستان تنکابن بوده است.
مسیرهای دسترسی به تنکابن
- رامسر _ تنکابن
- تهران _ جاده چالوس یا بزرگراه _ عبور از متلقو _ عباسآباد _ تنکابن
تصاویر تنکابن






عکسهای بسیار زیبایی بود