- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- اطلاعات ورزشی
- عجیب ترین سکوهای قهرمانی در مسابقات المپیک

عجیب ترین سکوهای قهرمانی در مسابقات المپیک
برای ورزشکارانی که در رشته های تیمی شرکت می کنند، کسب یه عنوان تیمی به صورت اشتراکی غیر ممکن به نظر می رسد. مثلا در رقابتهایی مثل بسکتبال یا واترپلو، اگه دو تیم تو نیمه نهایی یا فینال، مساوی شوند، رقابت آنقدر ادامه پیدا می کند که بالاخره یکی از دو تیم برنده شود.
تو ورزشهای رکوردی مثل وزنه برداری هم، اگر رکورد دو نفر مساوی شود، کار به وزن کشی می رسد و طبیعتا یکی از آنها چند گرم سبک تر هست تا عنوان بهتری کسب کند.
اما وقتی کار به «رقابتهای» انفرادی کشیده می شود، این امکان هست که دو نفر به شکل همزمان از خط پایان عبور کنند. یا این که امتیازی برابر از داورها بگیرند. در این صورت چه خواهد شد؟ طبیعتا باید به هر دو ورزشکار، مدالی مشابه داده شود.
در المپیک 1972 مونیخ بود که تو ژیمناستیک و مسابقه پارالل ناموازی، کارین یانز از آلمان شرقی با 19.675 امتیاز قهرمان شد. اما در رقابت فشرده اولگا کوربوت از شوروی و اریکا زوخولد از آلمان شرقی، هر دو ژیمناست صاحب 19.450 امتیاز شدند و هیچ کدام حتی نتوانست یک هزارم امتیاز از رقیبش پیش بیفتد. نتیجه این شد که هر دو نفر نقره به دست آوردند و مدال برنز به هیچ ورزشکاری داده نشد.
بعدها این اتفاق در رشته های دیگر هم تکرار شد.
برای مثال یکی از جالب ترین سکوهای المپیک در مسابقه پرش ارتفاع المپیک 2012 مشاهده شد. در پایان آن مسابقه، « ایوان یوخوف» روس قهرمان شد، اریک کاینارد امریکایی مدال نقره گرفت و سه ورزشکار در جایگاه سوم قرار گرفتند. آن سه نفر معتز عیسی(قطر)، درِک دروین( کانادا) و رابرت گرابارز( بریتانیایی) بودند. این نخستین باری بود که پنج نفر در مسابقات دوومیدانی روی سکو می رفتند. البته هفت سال بعد مشخص شد قهرمان مسابقه دوپینگ کرده وبه این ترتیب عنوان او، پس گرفته شد. با این حال، هنوز هم آن مسابقه چهار مدال آور دارد که در نوع خودش همچنان منحصر به فرد است.
چهار سال بعد هم در بازیهای ریو، در شنای 100 متر پروانه، ژوزف اسکولینک سنگاپوری قهرمان شد. اما مایکل فلپس آمریکایی، لاژلو شه مجار و چاد له کلوس از آفریقای جنوبی، هر سه رکورد 51.14 رو ثبت کردند تا به هر سه نفر مدال نقره تعلق گیرد و مدال برنزی اعطا نشود. فقط کافی بود یکی از این سه شناگر، یک صدم ثانیه دیرتر، مسابقه را تموم کند؛ آن گاه به جای مدال نقره، هیچ جایزه ای به او تعلق نمی گرفت.