ثبت نام لاتاری
زمان مطالعه: 5 دقیقه
مراحل رنگ‌کاری مبلمان چوبی

مراحل رنگ‌کاری مبلمان چوبی

اکنون وقت آن است که با مراحل رنگ‌کاری مبلمان چوبی آشنا شوید و به سراغ رنگ‌کاری مبل‌ها و صندلی‌های قدیمی خود بروید و رنگ و جان تازه‌ای به آن‌ها ببخشید

مراحل رنگ‌کاری مبلمان چوبی

ممکن است شما تا به حال به رنگ‌کاری مبل‌ها، صندلی و وسایل چوبی قدیمی خود فکر نکرده باشید و سال‌هاست آن‌ها را در انباری گذاشته‌اید. اکنون وقت آن است که به میز یا صندلی قدیمی‌تان رنگ و جان تازه‌ای ببخشید. این کار علاوه بر لذت بخش بودن صرفه جویی در هزینه نیز محسوب می‌شود. اگر شما بخواهید یک کافه سنتی برای خودتان راه‌اندازی کنید؛ استفاده از میز و صندلی‌های نوستالژیک یک ایده بسیار خوب برای این‌کار است. شما به راحتی می‌توانید این کار را در حیاط خانه خود انجام دهید.ممکن است بپرسید برای این کار چه وسایلی مورنیاز است؟ از چه نوع رنگی استفاده کنیم؟ چقدر زمان لازم است تا رنگ خشک شود؟ ما در این مطلب سعی کردیم نگاهی بیندازیم به فرایند رنگ‌کاری مبل، پس برای یافتن پاسخ سوألات خود تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

مرحله 1: تمیزکاری مبلمان

تمیزکاری مبلمان

اولین قدم این است که مبلمان خود را تمیز کنید؛ به‌خصوص اگر مبل‌هایتان را در گاراژ یا انباری گذاشته‌اید، انجام تمیزکاری الزامی است. ممکن است سطح مبلمان حاوی گردوغبار، کثیفی، لکه و ... باشد که دراین صورت به تمیز کاری نیاز خواهید داشت. مهم نیست از چه نوع رنگی روی مبلمان خود استفاده می‌کنید، به یاد داشته باشید همیشه باید ابتدا سطح موردنظر را تمیز کنید. نادیده‌گرفتن این مرحله از کار  موجب پوسته پوسته شدن یا ایجاد بافت‌های خشن و زخمت در رنگ می‌شود.

برای تمیز کردن مبلمانی که قرار است رنگ شود، پاک‌کننده را روی سطح اسپری کنید؛ سپس از یک اسفنج غیرساینده برای تمیز کردن سطح استفاده کنید و به تمیز کردن گوشه‌ها و شیارهای قطعه توجه کنید.همچنین اگر مبل شما دارای کشو است، قبل از رنگ آمیزی تمام کشوها را بردارید و به‌صورت جداگانه آن‌ها را رنگ‌کاری کنید.سپس از یک حوله مرطوب برای پاک‌کردن مقداری از مواد پاک‌کننده‌ که ممکن است برروی سطح باقی مانده‌ باشد، استفاده‌کنید و پس از آن با یک حوله خشک و بدون پرز، سطح را خشک کنید.

مرحله 2:  استفاده از سنباده سبک

سنباده زدن سطح بدنه مبل

این مرحله از کار هم بسیار ساده است و حدود پنج دقیقه زمان لازم دارد. البته در رنگ‌کاری مبلمان به‌وسیله رنگ گچی، از این مرحله می‌توانید صرف نظر کنید. سنباده‌زنی تضمین می‌کند که بعد از رنگ‌کاری سطح صاف‌تر و یکدست‌تری خواهید داشت. برای این کار از کاغذ سنباده استفاده کنید تا سطح را کمی خراش دهید. می‌توانید از سنباده اسفنجی هم استفاده کنید اما ممکن است کمی گران‌تر باشد. بهتر است در این مرحله از کاغذ سنباده ریزدانه استفاده کنید.

توجه داشته باشید که پوشش سطح را ازبین نبرید؛ فقط كاغذ سنباده را با كمي فشار روي تمام سطح بكشيد. بهترین کار این است که در جهت دانه‌های چوب نیز سنباده بزنید.مطمئن شوید که گردوغبار سنباده را پاک کنید. برای اینکار از پارچه چسبناک استفاده کنید.

مرحله 3: اعمال پرایمر (در صورت نیاز)

اعمال پرایمر

امکان دارد در مواردی مانند رنگ‌کاری برروی سطح رنگی که قبلاً رنگ‌شده یا روی سطوح براق ممکن است به اضافه کردن یک لایه پرایمر، قبل از رنگ‌کاری نیاز داشته باشید. برای اینکار هم می‌توانید از اسپری پرایمر و هم از اسپری رولی استفاده کنید. برای پوشش منظم و یکنواخت از یک اسپری پرایمر استفاده کنید. به آرامی اسپری کنید تا الگوی اسپری ثابتی داشته باشید. 2 تا 3 لایه سبک بمالید و اجازه دهید پرایمر خشک شود. برای اطلاع از زمان موردنیاز  جهت خشک شدن، اطلاعات درج شده بر روی بسته‌بندی پرایمر خود را بررسی کنید زیرا زمان خشک شدن برای هر نوع پرایمر متفاوت است.

پرایمر باید با نوع رنگی که انتخاب کرده‌اید مطابقت داشته باشد. اگر رنگ لاتکس را انتخاب می‌کنید، پرایمر لاتکس برای اکثر مصارف یک انتخاب عالی است. به راحتی اکثر لکه‌ها را مسدود می‌کند و بوی پرایمر روغنی را ندارد.

اگرچه می‌توانید از پرایمرهای روغنی با رنگ‌های لاتکس استفاده کنید، اما باید از پرایمر پایه روغنی با رنگ‌های روغنی استفاده کنید. پرایمرهای مبتنی بر روغن چسبندگی و لکه‌گیری عالی را ارائه می‌کنند، اما بوی قوی دارند. هنگام استفاده از پرایمرها و رنگ‌های روغنی، مطمئن شوید که تهویه مناسب محیط دارید. اگر پس از خشک شدن لایه نهایی پرایمر، سطح آن کمی زخمت به نظر می‌رسد، با کاغذ سنباده بسیار ریز کمی سنباده بزنید و دوباره با یک پارچه چسبناک سطح موردنظر را  پاک کنید تا گرد و غبار پاک شود.

مرحله 4: انتخاب رنگ

معیارهای زیادی برای انتخاب نوع رنگ مبلمان مناسب جود دارد مانند: هزینه، ظاهری که دوست دارید مبل شما داشته باشد و وضعیت قطعه موردنظر. رنگ‌های روغنی، کچی، شیری، آلکیدی(Alkyd) با مارک‌ها و برندهای مختلف وجود دارد که شما می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

مرحله 5: رنگ‌کاری

رنگ‌کاری مبل

استفاده از رنگ‌پاش بهترین راه برای داشتن یک لایه رنگی یکدست و صاف روی مبلمان است؛ اما اگر رنگ‎پاش ندارید، می‌توانید بااستفاده از یک قلم‌مو و یک غلتک فوم، به راحتی مبل خود را رنگ‌کاری کنید. رنگ‌کاری را با حرکات صاف و زیبا به دنبال خطوط طبیعی قطعه موردنظر اعمال کنید. برای بهترین نتیجه از یک برس موی نایلونی با کیفیت بالا استفاده کنید. اگر قطره رنگ چکه کرد، برس را به آرامی روی آن ناحیه بکشید تا قطره رنگ متوقف شود و آن را صاف کنید. هنگام رنگ‌کاری، از بالا شروع کنید و به سمت پایین کار کنید، همانطور که به سمت پایین کار می‌کنید، رنگ هم به آن سمت می‌چکد.

مرحله 6: سنباده‌زنی مجدد

پس از خشک‌شدن اولین لایه رنگ که معمولاً چند ساعت زمان خشک شدن کافی است، از کاغذ سنباده استفاده کنید تا قطعه را دوباره کمی سنباده بزنید. می‌توانید هرگونه قطره رنگ یا جای برس را با سنباده پاک کنید. سپس از یک پارچه مرطوب برای پاک کردن گردوغبار باقی‌مانده استفاده کنید. این مرحله خود به تنهایی مهم‌ترین عامل در دستیابی به صاف‌ترین روکش روی یک قطعه مبلمان است. یک لایه دوم و در صورت نیاز لایه سوم رنگ دیگر را تا زمانی که سطح موردنظر شما پوشانده شود، بمالید. معمولاً 2 تا 3 بار رنگ‌کاری لازم است تا به کیفیت مطلوب برسید. یادتان باشد در بین هربار رنگ‌کردن، سنباده بزنید.

مرحله 7: اضافه کردن روغن جلا (در صورت نیاز)

بسته به نوع رنگی که انتخاب می‌کنید، ممکن است نیاز به استفاده از روغن جلا(Clear Coat) داشته باشید. اگر از رنگ‌های Milk و Chalk استفاده می‌کنید حتماً به روغن جلا نیاز خواهید داشت. رنگ‌های Acrylic ممکن است به روغن جلا نیاز داشته باشد اما اگر از رنگ‌های Alkyd enamel یا Oil-based استفاده می‌کنید، به آن نیازی ندارید. هرچه روغن جلا براق‌تر باشد، تمیز کردن آن آسان‌تر است. روغن شفاف پلی اورتان یک لایه براق اضافه می‌دهد و رنگ را سفت و محافظت می‌کند. روغن‌های پایه روغنی را با رنگ روغن و روغن‌های پایه آب را با رنگ‌های پایه آب مطابقت دهید. اسپری روغن جلا را با فاصله از سطح موردنظر نگه دارید و با حرکت جلو و عقب اسپری کنید. خطوط طبیعی صندلی را دنبال کنید تا به طور یکدست پوشش داده شود.

جمع‌بندی

رنگ‌کاری مبل یک روش مناسب برای صرفه‌جویی در هزینه و استفاده دوباره از وسایلی است که بدون استفاده هستند. با این ‌کار  شما به حفظ محیط زیست نیز کمک می‌کنید. برای رنگ‌کاری مبل شیوه‌های مخلتفی وجود دارد که باتوجه به نوع رنگ انتخاب شده، متفاوت هستند اما همه مراحلی یکسانی را طی می‌کنند. باید مواظب باشید رنگ‌کاری را مرحله به مرحله انجام دهید؛ عجله نکنید و اجازه دهید هر مرحله زمان لازم برای خشک شدن و ... را طی کند. به دلیل حساسیت کار با رنگ، در یک فضای باز با تهویه مناسب این کار را انجام دهید. و مواظب باشید که کثیف‌کاری نکنید چون پاک کردن رنگ و لکه‌های آن کار آسانی نیست.

ارزیابی مهاجرت ثبت نام لاتاری
نظر خود را درباره «مراحل رنگ‌کاری مبلمان چوبی» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.