- آسمونی
- مجله اینترنتی
- دکوراسیون
- مبلمان و میز
- تعمیر و نوسازی مبلمان در منزل
تعمیر و نوسازی مبلمان در منزل
مبلمان منزل یکی از وسایلی هستند که برای زیبایی خانه بسیار با اهمیت هستند و همه افراد در انتخاب و خرید آن و همچنین در نگهداری آن ها وسواس زیادی به خرج می دهند. ممکن است بعد از گذشت چند سال از عمر مبلمان، دچار خرابی و یا شکستگی و یا خراشیدگی و ... شوند و نیاز به تعمیر داشته باشند. آسمونی در این بخش نکات و ترفندهایی برای تعمیر و نوسازی مبلمان برای شما عزیزان تهیه کرده است که در ادامه می خوانید.
تعمیر مبل منزل
مبلمان پس از گذر سالها نیازمند بازسازی، تعمیر و نوسازی است. بنابراین هنگامیکه به دنبال وسایلی برای چیدمان خانهتان هستید، موشکافانه به زوایا، اندازه و شکل کلی آن توجه کنید، رویه و جنس آن را لمس کرده و به دقت به بررسی اتصالات، وزن و قیمت آن بپردازید.
یادتان باشد مبلمانی که تحت شرایط ایدهآل تهیه و در بهترین و مناسبترین نقطه خانه قرار داده میشود، زمانی فرسوده و کهنه خواهد شد یا با توجه به شرایط زندگی ساکنان منزل یا تصمیمگیریهای جدید، آماده تغییر شکلهای کامل یا جزئی میشود؛ در این صورت باید به فکر بازسازی مبلمان باشید. حتی شاید بعد از مدت کوتاهی از شکل و سبک مبلمانتان خسته شوید و بخواهید آن را تغییر دهید.
روشهایی برای بازسازی (Remodeling) مبلمان وجود دارد که در این جا به متداولترین و مهمترین آنها میپردازیم. این روشها اغلب توسط خود سازندگان مبلمان یا طراحانی که کار بازسازی انجام میدهند صورت میگیرد که نیازمند صرف هزینه و دقت است. اما شما هم میتوانید برای بهبود شرایط محیط مسکونیتان دست به کار شوید و مبلمانی متفاوت از آنچه داشتهاید، درست کنید.
روش های تعمیر مبل در منزل
مرحله اول
ابتدا قسمتهای شیشهای (در کتابخانه) یا پارچهای (در کاناپه) و هر عضو اضافه دیگری را جدا کنید و با یک سمباده چوب تمامی قسمتهای چوبی را سمباده بزنید تا رنگ زیر ریخته شود و ناصافیها از بین برود. در قسمتهایی که آسیب دیده یا شکاف یا سوراخی در آن به وجود آمده کمی بتونه استفاده کنید و روی آن را هم دوباره سمباده بکشید. برای کاری که در منزل انجام میدهید یک رنگ آستری و سپس رنگ نهایی کافیست. گاه کشیدن سمباده بر روی چوب برای زدودن لایه جلا که با سیلر، کیلر یا روغن جلا اجرا شده و آوردن رنگ قبلی روی آن، جلوهای هنری به کار میبخشد که با پولیشهای فراوان کارگاههای مبلسازی تفاوت دارد.
مرحله دوم
در روشی دیگر به عوض کردن رویه مبلمان نیاز داریم. این کار برای کاناپهها، تختخوابها و صندلیهایی که قسمت پارچهای یا چرمکوب دارند مصداق پیدا میکند. بدین صورت که پارچه مبل یا صندلی را با پارچه جدید و نویی عوض میکنیم. البته عوض کردن پارچه مبل در منزل کار سختی است اما برای صندلیها در صورتی که زیرسازی کفی صندلی به هم نخورده باشد میتوان کفی را از صندلی جدا کرده، مبل را با پارچه موردنظر روکش و دوباره در جای خود ثابت کرد.
مرحله سوم
از دیگر مواردی که در بازسازی مبلمان به ما کمک میکند و امروزه هم جایی در صنعت مبلمان به خود اختصاص داده است، تغییر افکت یا جلوه چوب مبلمان است. این تغییر جلوه اغلب (و نه همیشه)، با رنگ انجام میشود. میتوانید یک یا دو عدد مبل کلاسیک نامرغوب و ارزانقیمت که شبیه به مدل کلاسیک ساخته شده تهیه کنید، به این روش آن را تغییر دهید و دو عدد مبل کلاسیک آنتیک و باارزش بسازید و در گوشه یا زاویهای از فضا (مثل کنار شومینه) قرار دهید. انواع وایتواشها، ورق طلا (نقره، مس)ها و پتنیههای مختلف از اینگونهاند.
مرحله چهارم
چهارمین روش، تکنیک «پاپیه ماشه» است. شاید این اسم در کارهایی با حجم کوچک مثل قلمدان یا گلدان به گوشتان آشنا باشد. اما این روش و روشهای مشابه میتواند یک صندلی کهنه و بلااستفاده را به یک شیء دوستداشتنی و خاطرهانگیز تبدیل کند. اصل کار «پاپیه ماشه» چسب کاغذ و خردههای روزنامه است. در این روش باید سطح کار را کاملا با خردههای روزنامه بپوشانید. به طوری که از سطح کار فقط روزنامه به چشم آید.
این کار را با سریش انجام دهید که چسب بسیار محکمیست و کار را هم سبک و ترد میکند. کار موردنظر را چند دور با خرده روزنامه بپوشانید تا ضخامتی در آن به وجود آید. بعد از خشک شدن کامل چسبها، روی کار را با یک سمباده نرم صاف کنید. در آخر بتونه بزنید و بعد از خشک شدن سمباده بکشید تا یک سطح صیقلی و شکننده به وجود آید. حال میتوانید روی آن را رنگ کنید یا نقاشی زیبایی بکشید و یک صندلی با نقش و نگار موردعلاقه خودتان داشته باشید.
مرحله پنجم
در روش پنجم میتوان از انواع استنسیلها و شابلونهایی که در بازار موجودند استفاده کرد. به این صورت که روی طلق شفاف نقشی را میکشید و با کاتر دور آن را میبرید. حال یک شابلون دارید که میتوانید در تاج تخت، کنارهها، دستههای مبل یا صندلی یا حتی قاب پنجره یا در منزل آن را به کار گیرید. با یک اسفنج که کمی رنگ اکریلیک روی آن زدهاید روی شابلون بزنید تا نقشی از آن روی کار چاپ شود. حال این نقش میتواند با رنگی بسیار نزدیک به رنگ زمینه باشد که خیلی زننده جلوه نکند یا برعکس میتواند از رنگهای کاملا متضاد استفاده شود.