سامانه شمع
برقراری ارتباط با مخاطبان و تبلیغ در جهان کنونی یک علم بسیار پیشرفته است اما علاوه بر این مبانی دینی، ویژگیهای مبلغان دین را میتوان از منابع اسلامی استخراج کرد. در این بخش آسمونی به معرفی سامانه شمع (سجام سابق) و بیان ویژگی های یک مبلغ می پردازیم.
سامانه شمع چیست؟
- دسترسی به مناطق و نقاط تبلیغی در سراسر کشور
-
حذف جرائم انتظامی خودرو در محدودیتهای کرونایی
-
دانلود رایگان محتواهای تبلیغی
-
صدور آنلاین گواهی تبلیغی
ثبت نام سامانه شمع
- برای ثبت نام در این سامانه ابتدا وارد صفحه اصلی سایت شمع به آدرس shabaketabligh.ir شوید و روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.
- در مرحله بعد صفحه ای نمایش داده می شود که باید اطلاعات فردی خود اعم از نام، نام خانوادگی، کد ملی و شماره تلفن همراه خود را در آن وارد نمایید.
برخی از ویژگیهای مبلّغ
اخلاص (رکن اول تبلیغ)
مبلّغ باید با اخلاص و به دور از حب و بغض برنامههای تبلیغی را انجام دهد. اخلاص در عمل رمز موفقیت مبلّغ است. زیرا مؤثر واقعی خداوند متعال است و اگر تبلیغ به خاطر خدا انجام گیرد، بر دلها اثر خواهد گذاشت. قیام برای خدا شیوه تمامی رسولان الهی همچون حضرت نوح، هود، صالح، لوط، شعیب و خاتم رسولان حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) بوده است. رهبر معظم انقلاب میفرماید: «اخلاص شرط اصلی تبلیغات است، اگر از بالاترین سطوح تا پایینترین سطوح ذرهای اغراض شخصی به میان آمد و من و ما مطرح شد، تبلیغات خراب میشود. رکن اول تبلیغات سرآغاز آن به نام خدا و اتمام آن برای خداست و الا اگر بر خلاف این باشد دیگر تبلیغ نیست. تنها کلامی که از قلب خارج میشود به قلب خواهد نشست. کلامی که برای خاطر خدا نباشد به دل نیز نمینشیند».
تبلیغ عملی/ باید اعمال و رفتار دعوت کنند
تلاش تبلیغی باید به وسیله کسانی که مورد اعتماد مردم هستند انجام گیرد. برای جلب اعتماد مردم باید اعمال و رفتار دعوت کننده مطابق گفتار و پیامش باشد. چنانکه تمامی پیامبران و ائمه اطهار علیهم السلام، چنین بودند و به هر آنچه میگفتند خود عامل بودند. رهبر معظم انقلاب میفرماید: «عمل هر فرد (مبلّغ و روحانی) در سفر حج ... میتواند در معرفی و شناسائی جمهوری اسلامی و رهبران آن نقش بسزایی داشته باشد».
صیانت از آرمان و ارزشهای انقلاب اسلامی
مبلّغ باید در مسیر دفاع از اصول نظام مقدس جمهوری اسلامی و آرمانهای انقلاب اسلامی و شناخت توطئههای فرهنگی ـ تبلیغی بیگانگان حرکت کرده و نسبت به برانگیختن احساس مسئولیت آحاد جامعه در قبال نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران حساس باشد.
ایمان به هدف
مبلّغ باید آنقدر به هدف خود ایمان قلبی داشته باشد که سخنان او در دیگران تأثیر گذارد. همچنین رسول خدا (ص) فرمودهاند: اگر خورشید را در دست راست من و ماه را در دست چپ من قرار دهند دست از هدف خود بر ندارم. و همچون خضر در حالت گرسنگی و تشنگی رسالت خویش را انجام دهد. رسول خدا به خاطر ایمان به هدف، حاضر به مباهله شد. یعنی دشمنان خدا فرمودند در صورتی که سخنانش دروغ باشد حاضر است خود و عزیزترین کسانش مورد نفرین و هلاکت قرار گیرد. در نهایت این که بداند سخنی که از دل برآید لاجرم بر دل مینشیند اگر به گفتههای خود ایمان قلبی داشته باشد، سخنانش تاثیر پذیر خواهد بود
شناخت مخاطبان
شناخت و ارزیابی فرهنگ و آداب و رسوم، آرمانها، آرزوها، کمبودها، مشکلات و نیز گروه سنی، میزان تحصیلات، شغل اقشار مختلف مردم در جامعه یکی از رموز موفقیت مبلغین و روحانیون در اتخاذ شیوه تبلیغات مناسب و مطلوب، و تنفیذ و ترویج محتوای پیامشان در بین مردم میباشد. رهبر انقلاب در این رابطه (خطاب به مسئولین سازمان تبلیغات اسلامی) میفرماید: «جامعه ما از اقشاری شکل یافتهاند که هر کدام به یک نوع زبان و بیان نیازمند هستند، و به همین لحاظ است که باید (برای تبلیغات) در همه سطوح مواد و مایههای لازم را با محتوای مناسب داشته باشید».
پیشگام بودن در هر امر خیری
مبلّغ؛ امام، رهبر و پیشوای دیگران است و کسی که خود را برای رهبری مردم گمارده است باید در همه کارها پیشگام باشد و قبل از تعلیم دیگران به تعلیم خود بپردازد. باید قبل از اینکه مردم را به انجام کارهای خوب دستور دهد، خود آنها را انجام داده باشد و قبل از نهی دیگران از اعمال زشت و ناروای خودش آن اعمال را ترک کند که این صفت الهی بوده است. زیرا امر به معروف از عامل به آن موثر است و خلاصه این که: دو صد گفته چون نیم کردار نیست
سعه صدر و استقامت
حضرت موسی (ع) به عنوان یک مبلّغ هنگام رفتن به سوی فرعون زمان خویش، برای هدایت و آگاه کردن او از پروردگارش سعه صدر و قدرت تحمل سختیها را درخواست کرد. «قال رب اشرح لی صدری، و یسرلی امری، و احلل عقده من لسانی یفقه قولی». مبلغ باید بداند که مخاطبان او یکسان نیستند بعضی به زبان ایمان میآورند اما در قلب ایمانی ندارند و در مسیر کفر بر یکدیگر سبقت میگیرند. بنابراین نباید اندوهگین شود که خدای متعال، رسول گرامیش را دلداری میدهد مبلغ با ایمان، از زخم زبانها و طعنههای منکران غمگین نمیشود و صبر پیشه میکند و میداند که عزت برای خدا است و او شنوا و داناست.
قاطعیت در گفتار
از صفات بسیار خوب یک مبلغ آنست که در گفتار حق در مقابل کجیها و بدیها از هیچ کسی هراسی را به دل راه ندهد. «الذین یبلغون رسالات الله و یخشونه و لایخشون احداً الا الله»(سوره احزاب/39)
انتقاد پذیری
- همه ما انسانها از خطا و اشتباه مصون نیستیم و احتمال خطا و اشتباه در همه افراد وجود دارد به خاطر اینکه نفس اماره انسان، او را به طرف بدی دعوت میکند و امر به بدی میکند.
- آسمونی : دیگر اینکه انتقاد پذیری یکی از صفاتی است که انسان را در راه رسیدن به کمال کمک میکند. کسی که عیوب خود را نادیده بگیرد خود را بین مردم رسوا میکند. اما کسی که نصیحت دیگران را بپذیرد در عقل مردم شریک شده است. «ما اُبرء: نفسی ان النفس لاماره بالسوء الا ما رحم ربی».
مهربان و دلسوز بودن
نه تنها در سخن گفتن بلکه در برخوردها و معاشراتها نیز نرم بودن و مدارا کردن لازم است؛ چرا که با نرمی و نیکی کردن مردم به دین خدا کشیده میشوند و بنا به تجارب فراوان مبلغین، با تندی و اکراه نمیتوان مردم را به راه راست هدایت کرد. خداوند متعال در قرآن دلیل موفقیت پیامبر را، مهربانی و ملایمت او میداند که اگر پیامبر این صفت را نداشت مردم از دور او متفرق میشدند.«فبما رحمه من الله کنت لهم و لو کنت ففلا غلیظ القلب لا نفضوا من حولک» و پیامبرش را پیامبر رحمت برای عالمیان، بخصوص مومنین میداند:«و کان بالمومنین رحیما».
بسیارخوب ومفیداست. استفاده کردم. امیدوارم روزبه روزپیشرفت داشته باشد. تشکرفراوان دارم ازهمه عزیزان ودست اندرکاران امر. اجرتان باسیدالشهداعلیه الاسلام.
بسیارطرح عالی ومفیدوقابل توجه ای که هم بدردمبلغین خورده وهم برواکثرعامه مردم
علمی