- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- باشگاه ها و تیم ها
- معرفی تیم های حاضر در جام جهانی روسیه ؛ صربستان ; عقاب ها و حذفی دیگر در مرحله گروهی؟
معرفی تیم های حاضر در جام جهانی روسیه ؛ صربستان ; عقاب ها و حذفی دیگر در مرحله گروهی؟
معرفی تیمهای حاضر در جام جهانی روسیه / آسمونی" href="https://asemooni.com/">اختصاصی آسمونی – مهدی زارعی
عقاب ها و حذفی دیگر در مرحله گروهی؟
صربستان در یک نگاه
لقب: عقاب ها(Орлови / Оrlovi ) بالاترین سازمان فوتبالی: اتحادیه فوتبال صربستان(Football Association of Serbia ) بهترین عنوان در رنکینگ فیفا: 6 ( دسامبر 1998) بدترین عنوان در رنکینگ فیفا: 101( دسامبر 1994) تعداد حضور در جام جهانی: 12 بهترین پیروزی: یوگسلاوی(10-0) ونزوئلا( 14 ژوئن 1972؛ کوریتیبا برزیل) بدترین شکست: چکسلواکی(7-0) پادشاهی یوگسلاوی( 28 آگوست 1920؛ آنتورپ، بلژیک) اروگوئه(7-0) پادشاهی یوگسلاوی( 26 می 1924؛ پاریس؛ فرانسه) چکسلواکی(7-0) پادشاهی یوگسلاوی( 28 اکتبر 1925؛ پراگ؛ چکسلواکی) علامت اختصاری در فیفا: SRB سرمربی: ملادان کراتاییچ(Mladen Krstajić) استادیوم ملی: رایکو ماتیچ( بلگراد)
صربستان جانشین یوگسلاوی در تورنمنت های بزرگ
به گزارش آسمونی ، تاریخ فوتبال صربستان را می توان از چند مقطع شروع کرد. اولین بازی این تیم به عنوان پادشاهی یوگسلاوی که از المپیک 1920 آغاز می شود و از قضا یکی از سنگین ترین شکست های تاریخ فوتبال این کشور در اولین مسابقه این تیم در برابر چکسلواکی رقم خورد. بعدها و به دنبال جنگ جهانی دوم، حکومت این کشور کمونیستی شد و دوران اوج فوتبال یوگسلاوی در همین زمان اتفاق افتاد. اما به دنبال فروپاشی کمونیسم و تجزیه یوگسلاوی، مدتی صربستان با نام یوگسلاوی و پرچم این کشور( که ستاره کمونیستی آن حذف شده بود) در مسابقات شرکت کرد و آن گاه « صربستان و مونته نگرو» جانشین یوگسلاوی شد. بعد از حضور این تیم در جام جهانی 2006، مونته نگرو نیز از صربستان جدا شد و صربستان در روز 18 آگوست 2006 در خانه چک به برتری(3-1) دست یافت تا فصل جدیدی در فوتبال این کشور آغاز شود. فصلی که سرانجام با صعود این تیم به جام جهانی روسیه به اوج خود رسید.
در مسیر روسیه
صربستان برای صعود به جام جهانی 2018 کار آسانی پیش رو نداشت. به گزارش آسمونی ، همگروهی هایی چون ایرلند جنوبی، ولز و اتریش هر سه به مسابقات یورو 2016 راه یافته بودند در حالی که صربستان در کنار گرجستان و مولداوی از رسیدن به چنین افتخاری بازمانده بودند. با این حال عقاب ها تنها در خانه اتریش(2-3) باختند و در سایر مسابقات خود نتایجی قابل قبول کسب کردند از جمله دو تساوی خانگی مقابل ایرلند(2-2) و ولز(1-1) و برد مقابل اتریش(3-2)، گرجستان(1-0) و مولداوی(3-0). سه برد خارج از خانه مقابل ایرلند(1-0)، گرجستان(1-3) و مولداوی( 3-0) و تساوی(1-1) با ولز این تیم را 21 امتیازی کرد و عقاب ها به عنوان صدرنشین راهی جام جهانی شدند.
لوگوی فدراسیون فوتبال صربستان
از لیگ انگلیس تا روسیه
به جز ولادیمیر استویکوویچ دروازه بان 34 ساله باشگاه پارتیزان بلگراد که 79 بار برای تیم ملی صربستان به میدان رفته است، سایر نفرات تیم همگی لژیونر هستند. نفراتی چون: برانیسلاو ایوانوویچ( مدافع 34 ساله زنیت سن پترزبورگ با 102 مسابقه ملی) آلکساندر کولاروف(مدافع 32 ساله رم ایتالیا با 74 مسابقه ملی) آنتونیو روکاوینا( مدافع 34 ساله ویا رئال با 45 مسابقه ملی) دوشان تادیچ(هافبک 29 ساله ساوتهمپتون با 51 بازی ملی) نمانیا ماتیچ(هافبک 29 ساله منچستر یونایتد با 38 بازی ملی) لوکا میلی وویه ویچ(هافبک 27 ساله کریستال پالاس با 26 بازی ملی) آدم لیالیچ(هافبک 26 ساله تورینو با 27 بازی ملی) فیلیپ کوستیچ(هافبک 25 ساله هامبورگ با 21 بازی ملی) آلکساندر میتروویچ(مهاجم 23 ساله فولام با 35 مسابقه ملی) به گزارش آسمونی ، به نظر می آید که صربستان حتی با این نفرات هم کار دشواری در روسیه داشته باشد.
لژیونرهایی در 88 سال قبل
به گزارش آسمونی ، اولین حضور یوگسلاوی در جام جهانی به سال 1930 بازمی گردد. در زمانی که کمتر کشوری حاضر بود قاره اروپا را به مقصد اروگوئه محل برگزاری اولین دوره جام جهانی ترک کند، یوگسلاوها هم با یک مشکل بزرگ روبه رو بودند؛ شرکت نفت انگلیسی که بسیاری از بازیکنان یوگسلاو در آن حضور داشتند، آنها را تهدید کرده بود که در صورت غیبت بیش از حد مجاز، آنها را از محل کار اخراج می کند. تنها با برطرف شدن این مشکل بود که یوگسلاوی راهی جام جهانی شد. آن هم با 15 بازیکن شاغل در لیگ یوگسلاوی- از جمله 8 بازیکن تیم ب.اس.کا بئوگراد و بازیکنانی از تیمهایی چون اس. کا سوکو، یوگوسلاویا بئوگراد و..-در کنار این بازیکنان دو لژیونر هم حضور داشتند؛ ایوان بک مدافع 20 ساله تیم که از دو سال قبل در تیم اف.ث. سته فرانسه بازی می کرد و هم تیمی او لئو استوانوویچ که او هم مدافع بود و 20 ساله. یوگسلاوی با این نفرات دست به کاری بزرگ زد و با حذف برزیل، اولین تیم اروپایی در تاریخ جام های جهانی شد که به نیمه نهایی صعود کرده است.
نمانیا ماتیچ ستاره تیم
صعود دو تیم از گروه سه تیمه
اما در سال 1934 یوگسلاوی برای صعود به جام جهانی در گروه ششم انتخابی در کنار سوییس و رومانی قرار گرفت. با توجه به این که دو تیم راهی جام جهانی می شدند، برد خانگی مقابل سوییس به منزله صعود به جام جهانی بود اما دو گل ولادیمیر کراژیچ(50) و بلاگوی ماریانوویچ( 61) در دقایق 76 و 80 جبران شد و در حضور 17 هزار تماشاگر ب. اس کا اشتادیون بلگراد مسابقه (2-2) خاتمه یافت. اما در مسابقه سوییس و رومانی، تیم رومانی به علت استفاده از یک بازیکن غیرقانونی(2-0) بازنده اعلام شد و به این ترتیب دیدار 29 آوریل 1934 یوگسلاوی در خانه رومانی به مسابقه ای حیاتی بدل شد. در این مسابقه هم گل دقیقه 71 ولادیمیر کراژیچ بازی را به تساوی کشاند و این یعنی صعود یوگسلاوی اما سه دقیقه بعد بازی(2-1) شد و رومانی راهی جام جهانی شد.
اسیر تفاضل گل
هنوز فیفا قوانین آوراژ گل را در نظر نمی گرفت و در صورت داشتن وقت کافی، از دیدار تکراری استفاده می کرد. اما یوگسلاوها در مقدماتی جام جهانی 1938 مقابل لهستان از این شانس بی بهره ماندند. به گزارش آسمونی ، در روز 10 اکتبر 1937 لهستان در ورشو و مقابل چشمان 30 هزار تماشاگر موفق شد(4-0) یوگسلاوی را شکست دهد. دیدار برگشت در روز 3 آوریل با یک گل به سود یوگسلاوها خاتمه یافت و به این ترتیب لهستان با برتری(1-4) در مجموع دو دیدار به جام جهانی صعود کرد.
الکساندر کولاروف کاپیتان صربستان
بعد از جنگ جهانی
فوتبال یوگسلاوی از حیث صدور بازیکن و مربی نه تنها در اروپای شرقی بلکه در جهان موقعیت ویژه ای به دست آورد. به گزارش آسمونی ، حضور یوگسلاوها پس از جنگ دوم جهانی در جام های جهانی 1950، 1954، 1958، 1962، 1974، 1982 و 1990 و به دست آوردن نایب قهرمانی در یورو 60 و یورو 68 نشان از توانایی های فوتبال آنها داشت. در المپیک نیز یوگسلاوی با رکوردی جالب به جای گذاشت.
پیراهن اول تیم صربستان
سه فینال پیاپی المپیک
این تیم در سال 1952 با برتری مقابل هند(10-1)، شوروی(3-1؛ پس از تساوی 5-5 در بازی نخست)، دانمارک(5-3)، آلمان(3-1) و باخت(2-0) مقابل مجارستان نایب قهرمان شد. چهار سال بعد یوگسلاوها مقابل امریکا(9-1) و هند(4-1) پیروز شدند و با شکست(1-0) از شوروی باز هم به مقام دوم رسیدند. عقاب ها یک بار دیگر در المپیک 1960 به فینال رسیدند. این بار با برتری مقابل جمهوری متحد عرب(6-1) و ترکیه(4-0)، ایتالیا(1-1 و به لطف پرتاب سکه) مقابل دانمارک قرار گرفتند و با برتری(3-1) سرانجام طعم قهرمانی المپیک را چشیدند.
عنوان چهارمی در جام جهانی 62
دو سال بعد، نوبت به حضور در جام جهانی رسید. یوگسلاوها با برد خانگی(2-1) مقابل لهستان و تساوی(1-1) در خانه حریف به جام جهانی صعود کردند و هر چند در اولین مسابقه با 2 گل مغلوب شوروی شدند، اما با برتری مقابل اروگوئه(3-1) ، کلمبیا(5-0) و آلمان(1-0) به جمع چهار تیم برتر جام جهانی صعود کردند. به گزارش آسمونی ، دو شکست در برابر چکسلواکی(3-1) و شیلی(1-0) مقام چهارمی این تیم را در جام جهانی تثبیت کرد؛ افتخاری که البته یوگسلاوی هرگز بدان دست نیافت.
ملادن کرستاییچ سرمربی صربستان
فوتبال پس از عصر مارشال تیتو
یک دهه پس از مرگ مارشال تیتو( 1980) فضای ناآرام استادیوم های یوگسلاوی و بی قراری طرفداران هشداردهنده شد. تندتر شدن سرودهای قوم گرایانه و دشنام ها، کینه توزی های صرب ها علیه کروات ها و بوسنیایی ها بیش از پیش نمایان شدند. این کینه ای سال ها در میادین فوتبال یوگسلاوی جریان داشت ولی کسی آن را نگرفته بود. درگیری های طرفداران ستاره سرخ بلگراد (صرب ها) و دینامو زاگرب (کروات ها) بازتابنده دشمنی های قومی بود. به گزارش آسمونی ، خیلی زود پیراهن ها و شال گردن های همرنگ تماشاگران فوتبال جایشان را به جامه های نظامی دادند. تفنگ و تپانچه جای شیپورها را گرفتند و صدای رگبار گلوله ها جای شعارها را. جنگ بالکان آغاز شد و یوگسلاوی که جواز حضور در یورو 92 را کسب کرده بود، از طرف یوفا از مسابقات محروم شد و دانمارک- که در مرحله گروهی پایین تر از یوگسلاوی قرار گرفته بود- جایگزین این تیم شد. حالا پس از ربع قرن از آن ایام، صرب ها شاید به صعود از گروه خود نیز قانع باشند.
سایر پست های معرفی تیم های جام جهانی 2018
منبع: اختصاصی آسمونی