- آسمونی
- مجله اینترنتی
- فیلم و سینما
- نقد فیلم
- اين چهار نفر در كنارهم، حقيقت دوست، جعفرى، كميلى و پيرزاده

اين چهار نفر در كنارهم، حقيقت دوست، جعفرى، كميلى و پيرزاده
شنبه ٩ دي ١٤٠٢
لاله عالم
اين چهار نفر در حال حاضر بازيگران تئاتر، تلويزيون ، سينما و شبكه نمايش خانگى در ايران هستند.
هر چهار نفر از بازيگران معروف و قوى محسوب مى شوند .
هر چهار نفر كار خود را از تئاتر اغاز كردند و شايد همين دليل موفقيت شان باشد.
در حال حاضر سريال مرداب با بازى اين چهار نفر از شبكه خانگى فيلم نت در حال پخش است، گرچه هر يك از انها شيوه و روش و سرنوشت خاص خود را داشته اند ، حال دركنار هم قرارگرفته اند. اين روزها بازار پلتفرم ها داغ است و عده اى ترجيح مى دهند در خانه بمانند و كارهاى بازيگران محبوب خود را در اين شبكه ها دنبال كنند.
اينكه ايا پلتفرم ها به ضرر سينماست يا خير، موضوع بحث ما نيست ، اما قطعا هر فيلم ، سريال و… در هر مديومى پخش شود بر سطح سليقه مخاطبان تاثير خواهد داشت و بازى بازيگران هم بر سطح بازيگرى در كل تاثير دارد و هم هر انتخاب و بازى بر شانس و موقعيت هاى بازيگر تاثير دارد.

شهرام حقيقت دوست در مجموعه مرداب در نقش "ايرج "، يك نعش كش خلاف ظاهر شده است . او به خوبى توانسته در نقش خود ظاهر شود و به نظر مى رسد اگرچه نمى توان گفت سريال مرداب ، مجموعه اي موفق و بى نقص است اما قطعا بازى حقيقت دوست يكي از نقاط قوت اين سريال است و اگر حقيقت دوست روى انتخاب هايش دقت بيشتري كند ، قطعا موفق تر خواهد بود.
او متولد شهر رشت و داراى كارشناسي رشته تئاتر است . حقيقت دوست كار حرفه اى خود رادر سال ١٣٧٣ با نمايش "پسر كارون "از امير دژاكام اغاز كرد. او در طول سال ها كار تئاتر حدود ٣٠ نمايش بازي كرده و چندين بار كانديد شده يا جايزه دريافت كرده است و بيشترين كارگرداني كه با وى همكاري داشته است، حسين كيانى مى باشد.
حقيقت دوست در سال ١٣٧٤ با سريال مهرخوبان ( سيد يوسف مهدوى) كار در عرصه هنرهاى تصويرى را نيز تجربه كرد و در سال ١٣٧٦ با فيلم درخت گلابى ( داريوش مهرجويى) قدم به عرصه سينما گذاشت. اما انچه كه باعث شهرت اين بازيگر در بين مخاطب عام شد، مجموعه خط قرمز در سال ١٣٨٠( قاسم جعفرى) و بازى در نقش ناصر بود.

به نظر مى رسيد پس از اين نقش سريعا "حقيقت دوست "به جايگاه سوپر استارى در سينما دست خواهد يافت حتي بازى در فيلم هاي محمد على سجادى، "تردست "و "جنايت "برايش موفقيت اميز بود و برايش عنوان كانديد اى تنديس زرين به همراه داشت .اما مشخص نيست به چه دلايلى در سينما چندان راه برايش هموار نشد، شايد اگر اين اقبال را داشت كه در برخي از فيلم هاى مطرح بازى كند سرنوشت برايش طور ديگري رقم مى خورد، شايد هم علاقه وافر وى به تئاتر كه خاستگاهش بود و دانش اموخته ان ، او را بيشتر به سمت هنرهاى نمايشى سوق داد.
همچنين در سال هاى اخير در فيلم سينمايي قاتل ووحشى ( حميد نعمت الله ) بازى كرد كه اجازه نمايش در داخل كشور را ندارد، شايد اگر اين فيلم ديده مى شد در عرصه سينما كار براى وى هموارتر بود.اما دو حضور اخيرش در مجموعه هاى "خونسرد" و "مرداب "بار ديگر قدرت اين بازيگر را در عرصه هنرهاى تصويري به نمايش مي گذارد و اميد واريم برايش موفقيت هاى بيشتر به همراه داشته باشد و به جايگاه واقعى اش در سينما دست يابد.
امير جعفرى بازيگر قدرتمند مورد بحث ما متولد زنجان است و نزد "حميد سمندريان "تئاتر را اموخته است.
او نيز با تئاتر كار خود را اغاز كرد و در اين عرصه با نمايش رقص كاغذ پاره ها ( محمد يعقوبى) در سال ١٣٧٨ به شهرت رسيد .

او در عرصه هنرهاى نمايشى اين فرصت را داشت تا با كارگردان هاي مطرح ان زمان همچون حميد امجد،نادر برهاني مرند، محمد رحمانيان و …. همكارى كند، او كه بازيگر معروف و شناخته شده اى در تئاتر بود ، موفق شد در سال ١٣٨٠ هم به تلويزيون و هم يه سينما راه يابد.در تلويزيون سريال پرمخاطب بدون شرح ( مهدى مظلومى) در كنار فتحلى اويسي ، بيژن بنفشه خواه، مهدى صبايى براي وى و همبازي هايش شهرت فراوان به ارمغان اورد. سپس انتخاب هاى هوشمندانه وى در سينما راه را براي وى هموار تر كرد، چنانچه در كارنامه سينمايي وى كار با كارگردانان مطرحي ديده مى شود. ابوالحسن داودى( نان ، عشق و موتور ١٠٠٠)،رسول ملاقلى پور( قارچ سمى)، سامان مقدم( مكس)،حميد نعمت الله( بى پولى)، يدالله صمدى( كلانترى غير انتفاعى) و…. از جمله چهره هاى شاخصى هستند كه جعفرى با انها همكارى كرده است.

حضور وى در تلويزيون نيز موفقيت امير بوده است ؛ مجموعه هاى پر مخاطب ميوه ممنوعه، چارديوارى و…برايش شهرت بيشتري به ارمغان اوردند. در شبكه نمايش خانگي نيز ، كارهاي موفق يا به هر علت مطرحى چون شهرزاد ، جيران، ياغى و …را در كارنامه دارد. اما جعفرى با اينكه بازيگر قدرتمند ى است اصلا در مجموعه مرداب خوب ظاهر نشده است و نتوانسته توقع مخاطب را براورده سازد.
او در اين مجموعه نقش شكيب ، نقش رئيس يك باند خلاف را به عهده دارد.
مثلا يك چيزى شبيه پدر خوانده اما معلوم نيست به چه دليلى بازى جعفرى در اين نقش خوب از كار در نيامده، شايد هم او بازى در اين سريال را جدى نگرفته است.او كه در بازى كردن در نقش هاى كمدى و منفى يد طولاني دارد و مى توان به حضور پر قدرت وى در جيران و ياغى اشاره كرد، اينبار نتوانسته يا ناخواسته قدرتمند ظاهر شود.
شايد هم دليل ان، ضعف هاى اساسى سريال مرداب و صحنه هاى غيرقابل باور و خوب پردازش نشده ان باشد.به عنوان مثال صحنه هايي كه قرار است ، شكيب را ترسناك نشان بدهد، اصلا تاثيرى در مخاطب نمى گذارد و مخاطب احساس مى كند كه دارد فيلم تماشا مى كند .
اما حامد كميلى متولد اصفهان ،فوق ليسانس مديريت و نوازنده سازها ى تار و پيانوست. او كار خودش را با تئاتر اغاز كرد و موفق شد از جشنواره تئاتر فجر جايزه دريافت كند، كميلي با سريال پاى پياده ( اصغر توسلي ) در سال ١٣٨٤ قدم به عرصه هنرهاى تصويرى گذاشت و با سريال پرواز در حباب ( سيروس مقدم) شناخته شد ، اما نقطه عطف بازيگرى وى ، سريال اغما(سيروس مقدم) بود كه برايش شهرت وافر به ارمغان اورده و با توجه به فيزيك مناسب شغل هنرپيشگى ، به نظر مى رسيد به سرعت در جايگاه سوپر استارى قرار خواهد گرفت اما يا اقبال با وى همراه نبود يا انتخاب هاى نادرست سد راه وى شد.چنانچه در كارنامه سينمائى وى با معدود كارگردان هاى مطرح كار ديده شده است. شايد هم علاقمندي به موسيقي و صرف وقت در ان عرصه و ادامه تحصيل برايش مهم تر بوده است.

از كميلي در حال حاضر فيلم جوجه تيغي( مستانه مهاجر) در حال اكران است ودر شبكه نمايش خانگي فيلم نت سريال "مرداب "ان لاين مشان داده مى شود. بدون شك يكي از نقاط قوت اين مجموعه بازى كميلى است ، او انچنان در نقش پليس جا افتاده و خوب بازي مى كند كه گويى قسمت هاى حضور او از اين سريال جداست و بازى وى بالاتر از سطح و اندازه اين مجموعه است، براي وى ارزوي موفقيت مى كنيم و اميدوارم به جايگاه واقعى خود در عرصه سينما دست يابد.

اما مجتبى پيرزاده متولد شهر تهران است و ليسانس بازيگرى دارد.او كار خود را با حضور در نمايش هاى دانشجويى اغاز كرد و سپس به صورت حرفه اى ان را ادامه دارد و پاى ثابت نمايش هاى فرهاد ائيش شد. پيرزاده با مجموعه قلب يخى( ١٣٩١) در شبكه پخش خانگى وارد عرصه هنرهاى تصويرى شد. ادامه كار تصويرى وى سال ١٣٩٣ است كه با فيلم " پل خواب" و نقش يك راننده اژانس ، به سينما راه مى يابد.به نظر مى رسد او هوشمندانه مسير خود را با بازى در فيلم هاى كارگردانان مطرح ادامه داده است . بازى در يك روز بخصوص( همايون اسعديان)، فروشنده اصغر فرهادي) ، غلامرضا تختى(بهرام توكلى) و … دليل اين ادعاست.

همچنين بازى در مجموعه "سايه بان "برايش موفقيت اميز است.او با فيلم تومان(مرتضى فرشباف) در سال ١٣٩٨ موفق به دريافت جايزه از جشنواره فيلم فجر مى شود . اما قطعا بايد دليل توفيق وى در عرصه سينما را بازى در نقش اول فيلم مجبوريم ( رضا درميشيان ) دانست، او در يك نقش بيش از اندازه منفى ، دلال نوزاد ، ظاهر شد و انچنان طبيعى و ماهرانه بازى كرد كه مخاطب اصلا احساس نمى كرد ، مشغول فيلم ديدن است، در مجموعه پوست شير (جمشيد محمودى) نقش خلافكار با مايه هاى روانى شديد(شخصيت ضد اجتماعى ) را به معرض نمايش گذاشت. همچنين در مجموعه "قهوه ترك "نيز ، يك شخصين منفى ديگر را نشان داد.
در حال حاضر در مجموعه مرداب نيز شخصيت منفى ديگرى را نمايش مى دهد ، البته "پيرزاده "در اينجا هم خوب بازى كرده و بازى هاى وى از نقاط قوت سريال است. اما پيرزاده بايد مواظب باشد در نقش هاى منفى كليشه نشود. متاسفانه عرصه هنرهاى تصويرى تمايل بسيار زيادى به تكرار كردن شمايل يك بازيگر هست . برخى از كارگردان ها وقتى مي بينند، بازيگرى در نقشي خوش مى درخشد، براى نقش هاى مشابه در فيلم هايشان از همان بازيگر دعوت مى كنند چرا كه نمى خواهند ريسك كنند. بنابراين بازيگر خودش بايد مراقب باشد در نقش هاى مشابه كليشه نشود .

البته در سينماى جهان بوده اند بازيگرانى كه اكثرا مثبت يا منفى بازى كرده اند اما رسيدن به جايگاه انها، مانند رابرت دنيرو، ال پاچينو يا…. ممارست فراون مى خواهد ، اين دست از بازيگران ممكن است در طول عمر بازيگريشان ٥٠ نقش منفي بازى كرده باشند اما ظرافت هايى در نحوه بازى هايشان است كه هر بار مخاطب شخصيت منفى جديدى از انها مى بيند. تا كنون نيز براى پيرزاده اينچنين بود. و نقش هاى منفى را متفاوت بازى كرده است ، براى پيرزاده هم ارزوي موفقيت مى كنيم و اميدواريم هر راهى كه انتخاب مى كند درست و در جهت رشد و موفقيت باشد.