- آسمونی
- مجله اینترنتی
- علمی و دانستنی
- نوآوری و اختراع
- کاشف واکسن هاری
کاشف واکسن هاری
لویی پاستور (به فرانسوی: Louis Pasteur) (زاده 1822 - درگذشته 1895)، از شیمیدانان و زیستشناسان مشهور فرانسوی است.
شهرت وی مدیون شناخت نقش باکتریها در بروز بیماری و کشف واکسن ضد هاری میباشد. همچنین عمل پاستوریزهکردن که مأخوذ از نام اوست، از ابداعات این دانشمند شهیر است.
لویی پاستور در تاریخ (27 دسامبر 1822 (میلادی)) در شاتو ویله نوولتان از ایالت ژورا زاده شد
برجسته ترین کار این دانشمند شیمی و فیزیک کشف دارویی برای درمان مرض وحشت آور هاری است . پس از آن دیگر کسی از بیماری و شنیدن سگ هار دچار وحشت نشد . لویی پاستور به سال 1822 متولد شد پدرش رنگرز بود در دانشسرای عالی پاریس تحصیلات خود را به پایان رسانید او در دوران تدریس فیزیک در دیژون و آموزش شیمی در استرانبورگ همهاش در اندیشه کشف آفت آبجو و شراب را نمیدانستند و پیوسته ذهنشان مشغول آن بود. پاستور از کوشش بی فرجام همکارانش نومید نشد و سرانجام دریافت که ذرات زندهای عامل حقیقی این تحولات هستند.او به سال 1872 کتاب معروفش را دربارهی تخمیر نوشت و از آن پس سازندگان آبجو دستورات او را به کار بستند.
در 1865 کرم ابریشم در فرانسه دچار مرض میشد و از میان میرفت و صنعت ابریشم سازی زیان میدید پاستور همراه دوستش دوما بر این مهم همت گماشت آنان پس از مدتی دریافتند که یک نوع باسیل موذی موجب آنهمه آفت است و راه کشتنش آسان گردید. کشت میکروبها از ابداعات اوست. هفتای میکروب را میکاشت بعد به احشام تزریق میکرد و با این کار جان هزاران گاو و گوسفند را نجات میداد این شیوه را دربارهٔ مرغ به کار بست سود مند افتاد. پاستور برای درمان هاری با حوصلهٔ قابل تمجیدی دل به کار بست وآزمایشهای فراوانی روی سگ انجام داد و دلیرانه برای نخستین بار نتیجهٔ تحقیق خود را بر روی انسان آزمود (1885).
سه سال بعد از انستیتو پاستور در پاریس بنیاد گذاشته شد و سپس از روی آن نمونههای زیادی در دنیا ایجاد گردید. این موسسات تا کنن جا میلیونها تن را از مرگ نجات دادهاند و تا جهان باقی است این کوشش انسانی برقرار خواهد ماند. پاستور مردی ساده و مهربان بود غرضی جز خدمت به دانش و انسان نداشت از اغراض دنیوی منزه بود مرگ این دانش مند خیر خواه به سال 1895 در حوالی پاریس اتفاق افتاد