زمان مطالعه: 7 دقیقه
آموزش سخنرانی در جمع

آموزش سخنرانی در جمع

اگر هنگام صحبت درجمع عصبی می شوید و ترس از صحنه دارید، مردد و نامطمئن به نظرخواهید رسید صدایتان ممکن است...

اگر هنگام صحبت درجمع عصبی می شوید و ترس از صحنه دارید، مردد و نامطمئن به نظرخواهید رسید صدایتان ممکن است ‏بلرزد، خیلی آهسته صحبت می کنید و یا مبهم یا ممکن است خیلی تند وسریع صحبت کنید. برای این که هنگام صحبت درجمع با ‏اعتماد به نفس حاضر شوید به نکات زیرتوجه کنید دراین صورت تماشا گران نیزازصحبت های شما یادداشت خواهند داشت.

 

1- برنامه ریزی صحیحی داشته باشید:

در آغاز مطمئن شوید که برای تعامل خود یک طرح مناسب تهیه کرده اید، مطالب خود را بر اساس اهمیت دسته بندی کنید . استفاده از مثال های کاربردی و جذاب فراموش نشود . خوب است که برای آغاز و پایان صحبتتان یک برنامه ریزی ویژه داشته باشید. در آغاز مطلبی را ارائه دهید که شنوندگان را برای شنیدن مشتاق تر کند و در پایان با پیامی امیدبخش سخنرانی تان را تمام کنید.

 

2- تمرین:

شما نمی توانید به سادگی و بدون تمرین به یک سخنران قوی و تاثیرگذار تبدیل شوید.برای تمرین در جستجوی موقعیت هایی باشید که در مقابل دیگران صحبت کنید. در آغاز می توانید صحبت در جلوی اعضای خانواده، دوستان و سپس مهمانی ها یا گروه ها و انجمن های خودیاری را انتخاب کنید. کم کم سعی کنید موقعیت های دشوارتری را انتخاب کنید. خوب است که پس از سخنرانی از مخاطبان خواهش کنید نظراتشان را به شما ارائه دهند.

 

3- شنونده های خود را مشارکت دهید:

زمانی که صحبت می کنید مخاطبان خود را در بحث شرکت دهید . در جاهایی که مناسب است سوالات هدایت کننده بپرسید و افراد را تشویق به سوال پرسیدن کنید.
به خاطر داشته باشید که برخی از کلمات قدرت شما را به عنوان یک سخنران کاهش می دهد. مثلا عباراتی مثل “من فقط می خواهم بگویم که… “یا “من فکر می کنم که … “اقتدار و اطمینان شما را خدشه دار می کند.
همچنین به ریتم و لحن صحبت خود توجه کنید. اگر عصبی هستید امکان دارد که سریع صحبت کنید. در نتیجه احتمال حذف بعضی از کلمات یا استفاده از کلمات اضافه و بی معنا بیشتر می شود. خودتان را عادت دهید که آرام و شمرده صحبت کنید و با نفس عمیق خودتان را آرام کنید. نگران پراکندگی افکارتان نباشید. مکث ها یک بخش مهم از مکالمه هستند و باعث می شوند شما مطمئن، طبیعی و مقتدر به نظر برسید.
در نهایت از اینکه کلمه به کلمه از روی یادداشت هایتان بخوانید اجتناب کنید. به جای آن فهرستی از نکات مهم صحبتتان را روی کاغذهای کوچک یادداشت و سعی کنید که مطالب اصلی تان را به خاطر بسپارید.

 

4- به زبان بدن خود توجه کنید:

اگر شما نسبت به خودتان آگاه نیستید زبان بدنتان نشانه های ثابتی در مورد حالت درونی شما به مخاطبا ن ارائه خواهد داد. اگر عصبی هستید یا به آنچه که می گویید اعتقاد ندارید، مخاطبان شما به زودی متوجه خواهند شد.
محکم بایستید، نفس های عمیق بکشید، در چشمان مخاطبان نگاه کنید و لبخند بزنید. روی یک پا تکیه نکنید و ژست هایی که غیر طبیعی به نظر می رسند را به کار نبرید.
به جای ایستادن پشت تریبون بهتر است که در اطراف قدم بزنید. این حرکت و انرژی در صدای شما هم جاری خواهد شد و شما را فعال تر و تاثیرگذارتر خواهد کرد.

 

5- مثبت بیندیشید:

تفکر مثبت تاثیر ویژه ای بر موفقیت شما در ارتباط خواهد گذاشت. زیرا باعث می شود که قوی تر به نظر برسید. ترس باعث می شود که در یک چرخه ی گفت و گوی منفی با خود گرفتار شوید. جملاتی مثل “من هرگز در این کار موفق نمی شوم” اعتماد به نفس شما را کاهش و احتمال این که این افکار به واقعیت تبدیل بشوند را افزایش می دهند. بنابر این قبل از سخنرانی تجسم کنید که یک ارائه ی موفق داشته اید و از این که توانسته اید تاثیر مثبتی روی دیگران بگذارید بسیار خوشحال هستید.

 

6-مقابله با اضطراب:

ممکن است قبل از سخنرانی استرس داشته باشید. در این مواقع بهتر است که فکر کردن در مورد خود، عصبی بودنتان و ترس تان را متوقف کنید. به جای آن روی مخاطبان تمرکز کنید. به یاد داشته باشید که شما تلاش می کنید به آنها کمک کنید یا به آنها آموزش دهید و پیام شما بسیار مهم تر از ترس تان است. به جای خودتان روی خواسته ها و نیازهای مخاطبان تمرکز کنید.
اگر زمان اجازه می دهد قبل از سخنرانی تمرینات تنفس عمیق را برای آرام شدن ضربان قلب و اکسیژن رسانی به بدن انجام دهید.
اگرچه ممکن است تعداد مخاطبان شما بیش از صد نفر باشد فکر کنید که فقط برای یک نفر صحبت می کنید. بهتر است روی چهره هایی که دوستانه تر هستند تمرکز کنید.

 

7-شیوه ی سخن ( طرزبیان ) واضحی داشته باشید:

طرزبیان دقیق و واضح موجب قاطعیت و اعتماد به نفس درشما خواهد شد. بنابراین تمام تلاش خود را برای بهتر کردن طرز بیان ‏خود به کارگیرید. کلمات را محکم و واضح بیان کنید. تلفظ نکردن برخی حروف به خصوص دراخر کلمات نشان دهنده ی ‏عصبی بودن و اضطراب شماست. افراد با اعتماد به نفس کلمات را واضح بیان می کنند.

 

8- صدای خود را تنظیم کنید:

افراد با اعتماد به نفس به راحتی شنیده می شوند. اگر خیلی آرام صحبت کنید، مخاطبان فکر می کنند شما مضطرب هستید حتی ‏اگر واقعا اینطورنباشد و یا فکرمی کنند مطلب شما چندان مهم نیست. صدای خود را بالا ببرید تا به راحتی شنیده شوید. از صدای ‏خود نترسید بلند صحبت کنید. اگر این کار برایتان سخت است درخواست میکروفون کنید و یا با دیدن یک سخنران از او یاد ‏بگیرید که چطور بلند صحبت کنید. صدای شما نباید طوری باشد که مخاطبان مجبور شوند گوش های خود را تیز کنند تا بتوانند ‏صدای شما را بشنوند. بلند صحبت کنید تا مطمئن به نظربرسید.

 

9- ایجاد وقفه:

درصحبت کردن عجله نکنید. گاهی اوقات وقفه ای ایجاد نمایید. البته ممکن است به نظرشما چندان خوشایند نباشد ولی با ایجاد ‏وقفه، مخاطبان فرصت لازم برای دریافت انچه را که شما بیان کرده اید پیدا خواهند کرد. هرچه مخاطبان بیشتر باشند مدت زمان ‏وقفه ی شما نیزباید طولانی تر باشد. افراد با اعتماد به نفس در طی صحبت هایشان وقفه دارند و برای آنها این کار امری عادی ‏است.

 

10- جمله ی خود را با توقفی کوتاه که نشان دهنده ی نقطه است به پایان برید:‏

به جای اینکه با عجله و بدون وقفه صحبت کنید، هرجمله را ازجمله ی بعدی به طورواضح جدا کنید. گاهی اوقات وقتی افراد ‏عصبی و نگران هستند به جای اینکه با توقفی کوتاه درپایان جمله، نشان دهند که جمله آنها به پایان رسیده است. کلماتی چون ا ‏‏......هوم ......را بین عبارات خود وارد می نمایند و با اینکار همه ی جملات آنها پیوسته به نظرمی رسد. اینکار باعث کاهش ‏تاثیر صحبت های شما برروی مخاطبان می گردد. به خودتان اطمینان دهید که انچه راگفته اید انقدرخوب بوده که بتوانید پس از ان ‏توقفی داشته باشید. قبل از شروع جمله ی بعدی، کمی صبرکنید. فضای بین جملات خود را با هیچ چیز به جزسکوت پرنکنید. ‏این سکوت زمانی است برای فکرکردن شما، با رسیدن به پایان جمله، توقف کنید.

 

11- سرعت صحبت های خود را کنترل نمایید:

صحبت های همراه با تشویش و اضطراب معمولا تند و بی وقفه هستند. بعضی از سخنرانان یک نفس و با شتاب به صحبت های ‏خود ادامه می دهند درحالی که سخنرانان با اعتماد به نفس سرعت مناسبی را رعایت می کنند حتی برخی از آنها خیلی ارام ‏صحبت می کنند و با پایین آوردن سرعت در بعضی ازکلمات اهمیت آنها را آشکارمی سازند. بنابراین با تند صحبت کردن، پیام ‏های مهم و با اهمیت نادیده گرفته می شوند با کم وزیاد کردن صدای خود هم شما مطمئن به نظرخواهید رسید و هم کلماتی را که ‏بیان می کنید با اهمیت به نظرخواهند رسید.

 

‏12- دستور زبان را رعایت کنید از صرف های مختلف استفاده کنید:‏

اگر یکنواخت صحبت کنید مخاطبان خسته خواهند شد سعی کنید در صدایتان تنوع ایجاد نمایید کلمات را هم با صدای بلند وهم ارام ‏بیان کنید و صدای خود را کم و زیاد کنید به بیان دیگر به کلمات خود نور و سایه بدهید. اگر چیزی را که بیان می کنید مهم است ‏آن را به گونه ای بیان کنید که این اهمیت درآن مشخص باشد، کم وزیاد کردن صدا، آن را از یکنواختی خارج می سازد و توجه ‏مخاطبان را جلب می نماید.

 

13- درآخر جملات صدایتان را پایین بیاورید:‏

اگر نامطمئن باشید، صدایتان درآخر جمله، بالا می رود و جمله ی شما سوالی به نظرخواهد رسید، بالا بردن صدا در آخر جملات ‏درحالی که جمله ی شما خبری و یا امری است موجب می شود تا شما نامطمئن به نظر برسید. به عنوان مثال اگر به گویندگان ‏اخبارتلویزیون نگاه کرده باشید متوجه می شوید که آنها با پایین آوردن صدای خود در آخرجملات، قدرت و اهمیت خبر را نشان می ‏دهند، حتی اگر خبری هیجان انگیزباشد باید صدا در آخر جمله ی پایین اید تا اعتماد به نفس شما حفظ شود و اهمیت ‏خبر آشکار گردد

 

14- فیلم سخنرانی های خود را تماشا کنید:

شما می توانید با دیدن فیلم سخنرانی ها و ارزیابی خودتان عملکردتان را ارتقا دهید.

به تکیه کلام های خود توجه کنید. به زبان بدن خود نگاه کنید. آیا خودتان را جمع کرده اید؟ به تریبون تکیه داده اید؟ آیا به مخاطبان نگاه می کنید؟ آیا لبخند می زنید؟ چقدر طبیعی به نظر می رسید؟

در نهایت دقت کنید که چگونه اتفاقات غیر منتظره را هدایت می کنید، مثلا یک عطسه یا سوال یک مخاطب که برای آن آماده نیستید. آیا تعجب می کنید یا نگران می شوید؟ اگر بله تمرین کنید که در موقعیت های بعدی این اتفاقات را به آرامی مدیریت کنید.

 

بخش کامل سخنرانی را در لینک زیر ببینید:

سخرانی

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «آموزش سخنرانی در جمع» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره آموزش سخنرانی در جمع فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.