ثبت نام لاتاری
زمان مطالعه: 5 دقیقه
ساعات انتقال وجه پایا

ساعات انتقال وجه پایا

پایا شیوه ای از انتقال وجه است که بعد از ساتنا، به منظور بهبود عملکرد نظام بانکداری راه اندازی شد.

پایا مخفف سامانه پایاپای الکترونیکی است و شیوه ای از انتقال وجه است که در آن مشتری، بانک را مجاز می‌نماید که مبالغ مشخصی را در زمان‌های تعیین شده از حساب‌های اشخاص دیگر در بانک‌های مختلف برداشت و به حساب وی واریز نماید. این امر با توافق قبلی طرفین (مشتریان بدهکار و بستانکار) صورت می‌پذیرد. این شیوه انتقال بانکی نوین راه اندازی شده است تا بتواند پرداخت های خرد را ساماندهی کند به همین دلیل انتقال وجه در این سیستم در فاصله زمانی 1 تا 2 ساعته انجام می گیرد.

درغیر این صورت شکل واریز و نحوه اتصال سیستم با بانک ها با شتاب تفاوت چندانی ندارد. بانک مبدا به سیستم بانک مرکزی متصل می شود. بانک بعد از تایید به بانک مقصد اطلاع رسانی می کند و انتقال وجه انجام می پذیرد. برای اطلاع از زمان های جابجایی پول توسط پایا ادامه مطلب آسمونی را مطالعه فرمائید.

زمان عملیات انتقال وجه پایا

چرخه کاری پایا
چرخه اول: ساعت ۳:۴۵ صبح
چرخه دوم: حوالی ساعت ۱۰:۴۵ صبح
چرخه سوم: حوالی ساعت ۱۳:۴۵ بعدازظهر
چرخه چهارم: حوالی ساعت ۱۸:۴۵ بعدازظهر
روزهای تعطیل در چرخه 13:45

انتقال وجه پایا چیست؟

انتقال وجه بین بانکی پایا از طریق شماره شبا صورت می پذیرد. از حدود 20 دقیقه به آخرین زمان پاسخگویی پایا احتمال اینکه وجه شما در روز آتی بحساب مقصد واریز شود افزایش می یابد. پایا و ساتنا به هم متصل اند؛ اما پایا برای پرداخت های مدت دار مثل پرداخت حقوق کارمندها کاربردی تر است. سیستم پایا به گونه‌ای طراحی شده که می‌تواند دستور پرداخت‌های متعدد را از جانب بانک مبدأ دریافت، پردازش و برای انجام به بانک‌های مقصد ارسال کند. بانک‌ها نیز می‌توانند دستور پرداخت‌های مشتریان خویش را به صورت انفرادی یا انبوه، دریافت و برای پایاپای و انجام در بانک‌های مقصد به پایا ارسال کنند.

نکات انتقال وجه پایا 

  1. مشتری با امضای این دستور پرداخت به بانک اجازه می دهد تا وجه مورد انتقال و کارمزدهای مربوط را از حساب وی برداشت نماید.
  2. دستور پرداخت صادر شده پس از پذیرش آن توسط بانک قطعی و غیرقابل برگشت بوده و انجام آن جزء تعهدات بانک محسوب میشود.
  3. استرداد وجه مورد انتقال پس از پذیرش دستور پرداخت توسط بانک به هیچ وجه امکان پذیر نیست.
  4. بانک متعهد است در تاریخ درخواست شده توسط مشتری (تاریخ مؤثر)، وجه را در صورت تکافوی موجودی حساب مشتری به بانک ذینفع ارسال نماید.
  5. در صورتی که به هر دلیل تاریخ مؤثر انتقال با یکی از ایام تعطیل رسمی مصادف باشد، بانک انتقال را در اولین روز کاری بعد از تعطیل انجام می دهد.
  6. نام دارنده حساب مقصد و وضعیت فعلی حساب مزبور باید توسط بانک مبداء از سامانه استعلام استخراج و به صورت چاپی به رویت و تایید مشتری برسد.
  7. در صورت عدم ارسال درخواست استعلام به سامانه استعلام در بانک مبدا و وقوع هرگونه اشتباه واریزی، ریسک مربوطه بر عهده بانک مبدا خواهد بود.
  8. درخواست انتقال وجه جاری در نزديکترين سيکل ممکن انجام و در غير اينصورت به سيکل بعدی موکول خواهد شد.
  9. درخواست انتقال وجه جاری در نزدیکترین سیکل ممکن انجام و در غیر اینصورت به سیکل بعدی موکول خواهد شد (آخرین زمان پاسخگویی پایا: 17:45)
  10. در صورتی که تاریخ موثر انتقال مصادف با یکی از ایام تعطیل باشد، انتقال در اولین روز کاری انجام خواهد شد.
  11. صدور حواله پایا به تاریخ موثر تعطیلات رسمی امکان‌پذیر نمی‌باشد.
  12. سقف انتقال وجه در هر دستور پرداخت افزایش پیدا کرده و به مبلغ 1 میلیارد ریال (معادل 100 میلیون تومان) در هر بار جابجایی رسیده است.
  13. از پایا می توان 2 بار در روز استفاده کرد.
  14. مسؤولیت واریز وجه انتقال داده شده به حساب ذینفع (مقصد) در تاریخ مؤثر انتقال بر عهده بانک ذینفع (مقصد) است و لذا در این خصوص مسؤولیتی متوجه بانک صادر کننده دستور پرداخت (مبداء) نیست.
  15. مشتری مبدا و یا ذینفع دستور پرداخت میتواند با در دست داشتن شماره پیگیری نسبت به استعلام وضعیت انجام دستور پرداخت از بانک مبداء و بانک مقصد اقدام نماید.
  16. توجه داشته باشید از حدود 20 دقیقه به آخرین زمان پاسخگویی پایا (18:45) احتمال این که وجه شما در اولین چرخه روز آتی (ساعت 3:45) به حساب مقصد واریز گردد، افزایش می یابد.
  17. امکان مشخصات شبای مقصد هنگام ورود اطلاعات در اینترنت بانک، برای کمک بیشتر به کاربر جهت شناسایی گیرنده وجه تعبیه شده. اما با توجه به اینکه از سوی برخی از بانک ها این امکان فراهم نشده احتمال آن وجود دارد که دکمه مشخصات شبا، هیچ اطلاعاتی را نمایش ندهد. لذا در هرحال مسئولیت ثبت صحیح شماره شبای گیرنده وجه به عهده کاربر است.
  18. در صورتيکه حساب مقصد مربوط به شخصی حقوقی اعم از شرکتها، سازمانها ميباشد لطفا بجای فيلد نام و نام خانوادگی صاحب حساب، با انتخاب گزينه حساب حقوقی ، فيلد نام صاحب حساب ،که نام سازمان يا شرکت موردنظرتان ميباشد را وارد نماييد.
  19. با توجه به قانون مبارزه با پولشوئی مصوب 1386/11/02 مجلس شورای اسلامی و آئین نامه و دستورالعمل های اجرایی آن، بدین وسیله متعهد و ملتزم می شوم/می شود، ضمن رعایت مواد قانون یاد شده و مقررات مربوطه از هرگونه اقدامی که منجر به پولشوئی گردد خودداری نموده و همچنین به اشخاص ثالث اجازه استفاده از حساب ها و خدمات بانکی و ابزارهای الکترونیکی خود را ندهم/ندهد و همچنین اعلام می نمایم/نماید، اطلاعات ارائه شده بر اساس آخرین تغییرات می باشد و بعلاوه متعهد و ملتزم می شوم/می شود، هرگونه تغییر در کد و نشانی پستی/ثبتی و سایر تغییرات را در کوتاه ترین زمان ممکن به مراجع قانونی ذیربط (ثبت احوال و یا ثبت اسناد املاک) اطلاع داده و مستندات تغییرات را به بانک ارائه نمایم/نماید.  

 

تفاوت‌های پایا و ساتنا و پل

  • پایا، ساتنا و پل سیستم‌های تبادل اطلاعات بانکی است که بانک‌ها با این ابزارها، تمامی تبادلات بین بانکی مشتریان خود را به‌صورت الکترونیکی انجام می‌دهند.
  • کاربرد اصلی سامانه پایا، مکانیزه کردن پرداخت‌های خرد بین بانکی با تعداد انبوه برای مشتریان است.
  • سامانه پایاپای الکترونیکی (پایا) از روش‌های الکترونیک برای پرداخت‌های خرد، و سامانه تصفیه ناخالص آنی (ساتنا) برای پرداخت‌های کلان و حواله‌های فوری است.
  • برای انتقال وجه تا 100 میلیون تومان از سامانه پایا استفاده می‌شود و برای انتقال‌ مبالغ بالاتر از سامانه ساتنا استفاده می شود.
  • کف انتخاب وجه در سامانه ساتنا معادل 50 میلیون تومان شده است. از این رو بسیاری از فروشگاه‌های خرد از دستگاه پایانه فروش (POS) پایا برای دریافت وجه از مشتری استفاده می‌کنند. 
  • در حال حاضر هیچ کدام از این روش‌ها کارمزدی را برای مشتری در پی ندارند.
  • تفاوت ماهیتی دو سیستم پایا و ساتنا نیز در این است که در سیستم ساتنا عملیات طی نیم ساعت انجام می‌شد و در سیستم پایا با تاخیر یک یا دو ساعت بسته به بانک‌های مختلف، تصفیه صورت می‌گرفت. تفاوت اصلی که اکنون اتفاق خواهد افتاد، در زمان تصفیه است. در واقع محدودیت به هر دو روش تصفیه معامله گسترش خواهد یافت و حتی تصفیه در سامانه تصفیه ناخالص آنی (ساتنا) نیز دیگر آنی نخواهد بود.
  • سیستم جدید انتقال وجه پل بسیار راحت تر و کاربردی تر از پایا و ساتنا است. پل فقط ظرف 20 دقیقه به بانک مقصد ارسال می شود و جابجایی پول برخلاف ساتنا و پایا، به صورت شبانه روزی و آنی انجام می شود. سقف انتقال وجه از طریق پل مبلغ 100.000.000 ریال می باشد.
ارزیابی مهاجرت ثبت نام لاتاری
نظر خود را درباره «ساعات انتقال وجه پایا» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.