شرایط وام ازدواج در بانک های مختلف ایران
وام ازدواج، یکی از تسهیلات مهم محسوب میشود که دولت برای کمک به جوانان جهت تشکیل خانواده در نظر گرفته است. در این مقاله از آسمونی، به بررسی جامع شرایط عمومی وام ازدواج و همچنین زوایای دیگر برای دریافت آن میپردازیم. پس اگر شما هم تصمیم دارید این وام را اخذ نمایید، پیشنهاد میکنیم تا پایان این متن را مطالعه نمایید.
وام ازدواج 1403+ مبلغ
اخیراً با ابلاغ مصوبه جدید بانک مرکزی، شاهد افزایش چشمگیر مبلغ وام ازدواج هستیم. براساس این بخشنامه، هر یک از زوجها میتوانند از تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان بهرهمند شوند. همچنین، برای زوجهایی که سن داماد زیر ۲۵ سال و سن عروس زیر ۲۳ سال باشد، این مبلغ به ۳۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است. این تصمیم در راستای حمایت از خانوادهها و اجرای قانون بودجه سال ۱۴۰۳ اتخاذ شده است. بانک مرکزی با ابلاغ بخشنامههای مربوطه، جزئیات این افزایش و نحوه دریافت وام را به شبکه بانکی کشور ابلاغ کرده است.
شرایط عمومی وام ازدواج
برای دریافت وام ازدواج ۱۴۰۳، متقاضیان باید شرایطی را دارا باشند. این شرایط عبارتند از:
- تابعیت ایرانی: متقاضیان باید تابعیت جمهوری اسلامی ایران را داشته باشند.
- تاریخ عقد: تاریخ عقد ازدواج متقاضیان باید بعد از ۱ فروردین ۱۳۹۹ باشد.
- عدم دریافت وام ازدواج قبلی: متقاضیان نباید قبلاً وام ازدواج دریافت کرده باشند. حتی در صورت ازدواج مجدد نیز این شرط لازم است.
- پایان خدمت: نداشتن کارت پایان خدمت مانعی برای دریافت وام ازدواج نیست.
فراموش نکنید که نداشتن هر یک از این موارد میتواند منجر به رد درخواست وام شود.
شرایط جدید ضمانت وام ازدواج
خبر خوب برای زوجهای جوان این است که بانکها موظف شدهاند تا روند دریافت وام ازدواج را آسانتر کنند. از این پس برای دریافت این وام، الزاماً به بیش از یک ضامن نیاز نیست. میتوانید با ارائه یکی از داراییهای زیر به عنوان وثیقه، از نیاز به ضامن معاف شوید:
- حساب یارانه
- سهام عدالت
- سایر داراییهای مالی (مانند ملک، خودرو و...)
در صورتی که دارایی قابل وثیقه نداشته باشید، میتوانید با ارائه یک فقره سفته و معرفی یک ضامن، مراحل دریافت وام را طی کنید. ضامن شما میتواند یکی از بستگان درجه یک نظیر: پدر، مادر، خواهر، برادر یا هر فرد دیگری باشد که شرایط لازم همچون داشتن تمکن مالی کافی و نداشتن بدهی معوقه به سیستم بانکی را داشته باشد.
مدارک وام ازدواج 1403
برای تکمیل مراحل درخواست وام ازدواج، شما به مدارکی نیاز خواهید داشت که موارد ذیل را شامل میشوند:
- اصل و کپی سند ازدواج: این سند مهمترین مدرک برای اثبات رابطه زوجیت شما است.
- اصل و کپی شناسنامههای ضامنین: ضامنین شما، باید با ارائه شناسنامه، تعهد خود را برای پرداخت وام در صورت عدم توانایی شما تضمین کنند.
- اصل و کپی کارت ملی (موقت یا دائم) زوجین: این کارتها برای احراز هویت شما و همسرتان ضروری هستند.
- کد پستی ده رقمی و آدرس دقیق و کامل محل سکونت زوجین: این اطلاعات برای ارسال پیامکهای اطلاعرسانی و همچنین بررسی صلاحیت شما مورد استفاده قرار میگیرد.
- کد رهگیری ده رقمی دریافت شده از سایت پس از مراحل ثبت نام: این کد، شناسه منحصر به فرد درخواست شما است و برای پیگیری مراحل وام ضروری است.
علاوه بر مدارک فوق، باید فرم ثبت نام وام ازدواج را به صورت کامل و دقیق در سایت https://ve.cbi.ir تکمیل کنید. تمامی مدارک ارائه شده باید معتبر و به روز باشند و پس از تکمیل مراحل اولیه، ممکن است نیاز به مراجعه حضوری به بانک برای ارائه مدارک و انجام مراحل بعدی باشد.
ثبت نام وام ازدواج 1403
برای ثبتنام و درخواست وام ازدواج، تنها سامانه رسمی و معتبر، سامانه ve.cbi.ir است. تمام متقاضیان موظفند جهت ثبتنام اولیه و پیگیری مراحل درخواست خود به این سامانه مراجعه کنند. پس از تکمیل فرم ثبتنام، به هر متقاضی یک کد رهگیری منحصر به فرد اختصاص داده میشود.
این کد، کلیدی برای دسترسی به اطلاعات و پیگیری مراحل درخواست وام است. با استفاده از کد رهگیری و وارد کردن اطلاعات شخصی، میتوانید به صورت آنلاین وضعیت درخواست خود را مشاهده کرده و از آخرین تغییرات آن مطلع شوید؛ بنابراین، توصیه میگردد که این کد را در مکانی امن نگهداری نمایید.
کدام بانکها وام ازدواج میدهند؟
در این بخش تصمیم داریم شما لیست کامل بانکهایی که وام ازدواج به زوجها ارائه میدهند را در اختیارتان قرار دهیم. این بانکها عبارتند از:
- بانک ملت
- بانک رفاه کارگران
- بانک مسکن
- بانک سپه
- بانک کشاورزی
- بانک ملی ایران
- بانک تجارت
- بانک صادرات ایران
- پست بانک ایران
- صندوق کارآفرینی امید
- بانک پارسیان
- بانک سامان
- بانک قرض الحسنه مهر ایران
- بانک انصار
- بانک گردشگری
- بانک دی
- بانک قرضالحسنه رسالت
- بانک توسعه تعاون
- بانک ایران زمین
- بانک حکمت ایرانیان
- مؤسسه اعتباری کوثر
- بانک پاسارگاد
- بانک آینده
- بانک اقتصاد نوین
- بانک قوامین
- مؤسسه اعتباری عسکریه
- بانک شهر
- بانک سینا
- موسسه اعتباری نور
- بانک توسعه صادرات
- بانک مشترک ایران و ونزوئلا
قبل از ثبتنام نهایی وام ازدواج، حتماً به یکی از شعب بانک مورد نظرتان مراجعه نمایید. با مراجعه حضوری میتوانید از شرایط دقیق پرداخت وام، مدارک مورد نیاز و همچنین قوانین مربوط به ضامن مطلع گردید. در حال حاضر نیز برای هیچ یک از بانکهای ارائه دهنده وام، شرایط ویژهای اعلام نشده است.
پس از ثبت نام اولیه و دریافت کد رهگیری، نوبت به تکمیل پرونده در شعبه بانک منتخب میرسد. در این مرحله، کارشناسان بانک به بررسی دقیق مدارک ارائهشده میپردازند. فراموش نکنید که برای تکمیل مراحل دریافت وام، ارائه ضامن معتبر الزامی است. پس از کامل شدن پرونده اولیه، به شما فرصتی داده میشود تا مدارک باقیمانده و ضمانتهای مورد نیاز را ارائه کرده و فرآیند دریافت وام را به پایان برسانید.
برای ویرایش اطلاعات، شما تا قبل از ارسال نهایی درخواست، میتوانید آن را در سامانه ویرایش کنید در غیر این صورت، امکان ویرایش وجود نخواهد داشت. دقت کنید که اطلاعات وارد شده در سامانه باید دقیق و صحیح باشد؛ زیرا هرگونه اشتباه در اطلاعات میتواند منجر به تأخیر در پرداخت وام و یا رد درخواست شود.
انتخاب بانک برای وام ازدواج
برای انتخاب بانک، سامانه به صورت پیشفرض یک گزینه را پیشنهاد میدهد؛ اما شما کاملاً آزاد هستید تا از میان بانکهای طرف قرارداد، بانک مورد نظر خود را انتخاب کنید. پس از انتخاب بانک، لیستی از مدارک مورد نیاز برای افتتاح حساب به شما ارائه میشود.
این مدارک معمولاً شامل: شناسنامه، کارت ملی، سند ازدواج، کارت پایان خدمت (برای آقایان) و گواهی اشتغال به کار یا مدرک تحصیلی هستند. پس از تکمیل مراحل انتخاب بانک و تأیید مدارک، به شما مهلت مشخصی داده میشود تا به شعبه بانک مراجعه نمایید. در صورتی که در مهلت تعیین شده به شعبه مراجعه نکنید، درخواست شما لغو خواهد شد.
محاسبه اقساط وام ازدواج ۱۴۰۳
وام ازدواج، یکی از مهمترین منابع مالی برای آغاز زندگی مشترک است. اما محاسبه دقیق اقساط این وام، به ویژه با توجه به نوسانات نرخ بهره، میتواند چالشبرانگیز باشد. در این مطلب، تلاش کردهایم تا با ارائه اطلاعات جامع و قابل فهم، به شما در برآورد تقریبی اقساط وام ازدواج کمک کنیم. عوامل مؤثر بر مبلغ اقساط عبارتند از:
- مبلغ وام: همانطور که انتظار میرود، هرچه مبلغ وام دریافتی بیشتر باشد، قسط ماهانه نیز بالاتر خواهد رفت.
- نرخ سود: نرخ سود وام ازدواج، هر ساله ممکن است تغییر کند و این تغییر به طور مستقیم بر میزان اقساط تأثیرگذار است.
- مدتزمان بازپرداخت: هرچه مدتزمان بازپرداخت وام طولانیتر باشد، قسط ماهانه کمتر خواهد بود؛ اما در مقابل، مجموع مبلغی که باید به عنوان سود پرداخت کنید، بیشتر میشود.
با توجه به اطلاعات موجود در سال ۱۴۰۳، میتوانیم برآورد تقریبی زیر را برای اقساط وام ازدواج ارائه دهیم:
- وام ۳۰۰ میلیون تومانی: قسط ماهانه حدود ۳ میلیون و ۳۷۰ هزار تومان
- وام ۳۵۰ میلیون تومانی: قسط ماهانه حدود ۳ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان
- وام ۶۰۰ میلیون تومانی: قسط ماهانه حدود ۶ میلیون و ۷۰ هزار تومان
- وام ۷۰۰ میلیون تومانی: قسط ماهانه حدود ۷ میلیون و ۹۰ هزار تومان
این ارقام تنها برآوردهای تقریبی هستند و ممکن است با توجه به شرایط فردی و نرخ سود نهایی، متفاوت باشند.
مدت بازپرداخت وام ازدواج
تسهیلات قرضالحسنه ازدواج، به مدت 10 سال به زوجین پرداخت میشود. بر اساس مصوبات شورای پول و اعتبار، حداکثر نرخ کارمزد سالانه برای این تسهیلات 4 درصد تعیین شده است. شایان ذکر است که اقساط این تسهیلات، به صورت ماهانه و به مدت 120 ماه پرداخت میگردد.
آییننامه وام ازدواج به ایثارگران
بر اساس ماده 50 قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، جانبازان، فرزندان جانبازان و آزادگان و همچنین فرزندان شهدا میتوانند از تسهیلات قرضالحسنه ازدواج دو برابری بهرهمند شوند. لازم به ذکر است افرادی که تنها دارای کارت ایثار هستند، فرزندانشان مشمول این تسهیلات دو برابری نمیشوند. مدت زمان بازپرداخت و سایر شرایط دریافت این وام، مشابه سایر متقاضیان وام ازدواج است.
بخشنامه شماره دو مورخ ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ با عنوان "ابلاغ دستورالعمل اجرایی و سهمیه تسهیلات بند (ث) تبصره (13) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور-تسهیلات قرضالحسنه ازدواج" شامل نکات مهمی است که در ادامه متن به آنها اشاره خواهد شد.
- مطابق این بخشنامه، مسئولیت اجرای صحیح تمامی بندهای آن بر عهده بانک مرکزی، مؤسسات اعتباری و تمامی کارمندان مرتبط میباشد. هرگونه تخلف در اجرای این بخشنامه، از جمله تأخیر در پرداخت وام یا درخواست ضمانتهای اضافی، پیگرد قانونی دارد.
- بند (8) این بخشنامه، به موضوع ضمانت وام ازدواج پرداخته و تأکید میکند که در صورت عدم کفایت اعتبار متقاضی، مؤسسات اعتباری موظفند با وثیقهگذاری حساب یارانه، سهام عدالت متقاضی، بستگان درجه یک وی یا سایر داراییهای مالی او و یا حتی با دریافت یک سفته و یک ضامن، نسبت به پرداخت وام اقدام نمایند.
- بند (9) این بخشنامه، تسهیلات ازدواج را از شمول ماده (10) قانون خدمت وظیفه عمومی مستثنی کرده است. با توجه به اهمیت موضوع ازدواج و تأثیر آن بر تشکیل خانواده، اجرای صحیح این بخشنامه و تسهیل شرایط دریافت وام ازدواج برای جوانان، از اهمیت ویژهای برخوردار خواهد بود.
چگونه تخلف وام ازدواج را گزارش کنیم؟
برای گزارش هرگونه تخلف یا ناهماهنگی در روند پرداخت وام ازدواج ۱۴۰۳، بانک مرکزی سامانههای ارتباطی مختلفی را در اختیار شهروندان قرار داده است. شما میتوانید با تماس با سامانه ارتباطات مردمی بانک مرکزی به شماره 2706 یا مراجعه به سامانه رسیدگی به شکایات و ارتباط مردمی، شکایت خود را ثبت نمایید.
همچنین، در برخی موارد، اپراتور سامانه ممکن است پیشنهاد تماس با سرپرستی بانک مورد نظر را به شما بدهد که این پیشنهاد میتواند به دلیل تخصص بیشتر سرپرستیها در رسیدگی به اینگونه مسائل، بسیار مفید باشد؛ بنابراین، شهروندان میتوانند با استفاده از این روشها، نظارت دقیقی بر اجرای صحیح ضوابط پرداخت وام ازدواج داشته باشند و در صورت رؤیت هرگونه تخلف بانکی، با ارائه مدارک لازم به بانک مرکزی مراجعه فرمایند. توجه داشته باشید که قانونگذار با هدف حمایت از زوجهای جوان، تسهیلات قرضالحسنه ازدواج را تنها برای یک بار در نظر گرفته است.
سخن پایانی
در این مقاله، شما را با زوایای مختلف دریافت وام ازدواج آشنا نمودیم. حال قادر خواهید بود با توجه به موارد ذکر شده، برای اخذ این وام اقدام نمایید.
باسلامِ من یک جوان ازاستان کهگیلویه وبویراحمد ازروستاهای دورافتاده توابع شهریاسوج که تاریخ عقدازدواجمان 94/7/15میباشدجهت تسهیلات وام ازدواجی درتیرماه سال جاری درسایت بانک مرکزی ثبت نام کردیم وبانک تجارت وتعیین شعبه شدمتاسفانه بامراجعه وراهنمایی مسئول مربوطه درشعبه کلیه مدارک مثب ...