- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- باشگاه ها و تیم ها
- تیم ملی عراق؛ از آغاز تا امروز
تیم ملی عراق؛ از آغاز تا امروز
عراق در یک نگاه
لقب : اسود الرافدین ( شیرهای خاور میانه )
بالاترین سازمان فوتبالی : Iraq Football Association ( اتحادیه فوتبال عراق )
بیشترین بازی ملی : یونس محمود ( 127 گل )
بیشترین گل ملی : حسین سعید ( 78 گل )
استادیوم ملی : الشباب بغداد ( 35 هزارنفره ) ، اسپورت سیتی بصره ( 65 هزار نفره )
علامت اختصاری در فیفا : IRQ
بهترین عنوان در رنکینگ فیفا : 39 ( اکتبر 2004 )
بدترین عنوان در رنکینگ فیفا : 139 ( جولای 1996 )
اولین بازی رسمی : عراق ( 3 - 3 ) مراکش ( 19 اکتبر 1957 در بیروت - لبنان )
بهترین نتیجه : عراق ( 13 - 0 ) اتیوپی ( 13 آگوست 1992 در امان - اردن )
بدترین شکست : عراق ( 0 - 6 ) برزیل ( 11 اکتبر 2012 در مالمو - سوئد ) ، عراق ( 0 - 6 ) شیلی ( 14 آگوست 2013 در کپنهاگ - دانمارک )
مربی : خسوس کاساس گارسیا
شگفتیساز از دل جنگ
سال 2004 عدنان حمد مربی تیم المپیک عراق برای حضور تیم امید عراق در بازیهای المپیک آتن ، نفرات زیر را به تیم ملی فراخواند : نور صبری ، سعد عطیه ، بسیم عباس ، حیدر عبدالجبار، نشات اکرم ، صالح صدیر ، عماد محمدرضا ، عبدالوهاب ابوالهیل، رزاق فرهان، یونس محمود ، هوار ملامحمد ، حیدر عبدالرزاق ، قصی منیر ، حیدر عبدالامیر ، مهدی کریم، احمد مناجد، احمد صالح، عدی طالب.
از بین این نفرات تنها 6 بازیکن در لیگ عراق بازی میکردند و سایر بازیکنان در لیگهای عربستان ( 2 نفر ) ، ایران ( 2 بازیکن ) ، سوریه ( 3 نفر ) ، لبنان ( 2 بازیکن ) ، قطر ، بحرین و قبرس حضور داشتند . کسی از کشوری که از یک سال قبل از المپیک اشغال شده و در اوج ناآرامی بود ، انتظار شگفتی نداشت . اما عراقیها پیشتر نیز نشان داده بودند که در روزهای سخت به اوج میرسند . آنها در سال 1982 و زمانی که در آغاز جنگ با ایران ، قافیه را در برابر همسایه شرقی خود باخته بودند ، در میدان فوتبال به شکلی کاملاً متفاوت عمل کرده و در فینال بازیهای آسیایی با برتری مقابل قدرت اول فوتبال آن روزهای آسیا ( کویت ) برای اولین و آخرین بار قهرمان بازیها شدند . در المپیک 2004 هم داستان تکرار شد . صعود به مرحله دوم ، محبوبیت تیم جنگزده را بیشتر کرد و با حضور عراق در جمع چهار تیم برتر المپیک ، این محبوبیت به اوج رسید . عراق ناباورانه عنوان چهارم المپیک را از آن قارة آسیا کرد ...
آغاز حرکت نسل طلایی
فوتبال عراق برای درخشش در جام ملتهای آسیا کار دشواری پیشروی خود نداشت ؛ فقط کافی بود شگفتیسازان المپیک در کنار هم باقی بمانند . در مرحله مقدماتی جام ملتهای 2007 عراق کار دشواری نداشت و هرچند ناباورانه در بازی نخست ( 2 ـ 0 ) از سنگاپور باخت ، اما با سه برد و دو تساوی مقابل چین ، فلسطین و سنگاپور و به لطف گل زده بیشتر نسبت به چین ، صدرنشین گروه شد .
شیرهای خاورمیانه هنوز اجازه نداشتند بازیهای خانگی خود را در عراق برگزار کنند و ناچار بودند به هنگام میزبانی تا امارات سفر کنند . برای مرحله نهایی جام ملّتها ژوروان وییرا برزیلی نفرات زیر را برگزید : 1 ـ احمدعلی ( الزورا ـ عراق ) 2 ـ جاسم محمدغلام ( الوحده ـ اردن ) 3 ـ بسیم عباس ( النجمه ـ لبنان ) 4 ـ خلدون ابراهیم ( مس ـ ایران ) 5 ـ نشات اکرم ( الشباب ـ عربستان ) 6ـ صالح صدیر ( الانصار ـ لبنان ) 7 ـ علی عباس ( القوا ـ عراق ) 8 ـ احمد عبیدعلی ( الزورا ـ عراق ) 9 ـ محمدناصر ( الطلبه ـ عراق ) 10ـ یونس محمود ( الغرافه ـ قطر ) 11 ـ هوار ملا محمد ( آپولون لیماسول ـ قبرس ) 12 ـ حیدر عبدالرزاق ( الحسین ـ اردن ) 13 ـ کرار جاسم ( الوکره ـ قطر ) 14 ـ حیدر عبدالامیر ( الفیصلی ـ اردن ) 15 ـ علی رحما ( الاهلی تریپولی ـ لیبی ) 16 ـ احمد مناجد ( الانصار ـ لبنان ) 17 ـ لوآی صلاح ( پرسپولیس ـ ایران ) 18 ـ مهدی کریم ( الاهلی ـ لیبی ) 19 ـ هیثم کاظم ( اربیل ـ عراق) 20 ـ نبیل عباس ( نجف ـ عراق ) 22 ـ نور صبری ( مس ـ ایران ) 23 ـ محمد قصید ( الشرطه ـ عراق ) 24 ـ قصی منیر ( اربیل ـ عراق ) . تیم برای رسیدن به هماهنگی زمان میخواست و پیش از جام ملتها حتی از پس تیم B ایران برنیامد و نایب قهرمان غرب آسیا شد. در جام ملتها و در روز 7 جولای در برابر تایلند میزبان با تساوی ( 1 ـ 1 ) متوقف شد .
استرالیا، کره جنوبی و عربستان!
عراق در روز 13 جولای در فاصله سی دقیقه به پایان بازی ، کار استرالیا را یکسره کرد و با گلهای نشات ، هوار و کرّار ( 3 ـ 1 ) در برابر بهترین تیم سال 2006 آسیا پیروز شد و عملاً جواز صعود را به دست آورد . تساوی ( 0 ـ 0 ) مقابل عمان این صعود را تثبیت کرد و تیم با دو گل یونس محمود ( 2 و 65 ) ویتنام ، دیگر میزبان رقابتها را از پیشرو برداشت تا به جمع چهار تیم برتر بازیها رسید . نیمه نهایی مقابل کره جنوبی در 25 جولای ( 0 ـ 0 ) خاتمه یافت و آنگاه نوبت به هنرنمایی پنالتی زنان عراق رسید . هوار ، قصی منیر ، عبدالامیر و مناجد هر 4 ضربه عراق را گل کردند و تیم با برتری ( 4 ـ 3 ) راهی فینال شد.
کار عراق در فینال آسان نبود. تیمی که 4 بازی اول خود را در تایلند انجام داده بود ، برای نیمه نهایی به مالزی رفت و آنگاه برای فینال راهی جاکارتا ( اندونزی ) شد ! اما این سفرها هم از کیفیت تیم نکاست . فینال در ساعت 19:35 روز 29 جولای در برابر 60 هزار تماشاگر آغاز شد و عراق با گل دقیقه 72 یونس محمود عربستان را هم از پیشروی برداشت و قهرمان شد . محمود با گلی که به ثمر رساند 4 گله شد و یکی از سه آقای مسابقات لقب گرفت. وی همچنین عنوان بهترین بازیکن تورنمنت را از آن خود ساخت . در پایان آن سال نیز تیم ملی عراق برای دومین بار پس از سال 2003 عنوان بهترین تیم آسیا را تصاحب کرد . افتخاری که هیچ کشوری از غرب آسیا بدان دست نیافت . بعد از این افتخار ، عراق تنها یک بار به جمع چهار تیم برتر آسیا رسید . در سال 2015 که ناباورانه پس از تساوی ( 3 - 3 ) مقابل ایران 10 نفره ، در ضربات پنالتی پیروز شد و عنوان چهارم آسیا را از آن خود کرد .
عراق در مسیر امارات-2019
پس از آن که فیفا به دلیل دخالت سیاسی های اندونزی در فوتبال این کشور ، تیم ملی اندونزی را از مرحله مقدماتی بازیها کنار گذاشت ، گروه عراق چهارتیمه شد . با این حال نتایج این تیم برای صعود به مسابقات به هیچ عنوان قابل قبول نبود :
عراق ( 2 - 2 ) تایلند
عراق ( 1 - 0) ویتنام
عراق ( 5 - 1 ) چین تایپه
تایلند ( 2 - 2 ) عراق
ویتنام ( 1 - 1 ) عراق
چین تایپه ( 0 - 2 ) عراق
تیم ملی عراق بعد از تایلند در این گروه دوم شد و به عنوان بهترین تیم دوم گروههای مختلف ، راهی دور نهایی بازی ها شد . عراق 2019 از نظر بازیکن ، تیمی بود غنی . به لطف همین غنای بازیکن بود که توانست باز هم در مرحله گروهی(0-0) ایران را متوقف کند. اما در دور دوم به بهترین قطر تاریخ خورد و با شکست از این تیم از دور رقابتها حذف شد.
عراق 2023
عراق برای رسیدن به جام ملتهای 2023 تا آخرین روز صدرنشین گروه خود بود تا آن که با شکست(1-0) در برابر ایران، عنوان صدرنشینی گروه را به رقیب دیرینه واگذار کرد. نتایج این تیم در انتخابی جام ملتها چنین بود:
عراق(2-1) ایران/ عراق(0-1) ایران
عراق(0-0) بحرین/ عراق(1-1) بحرین
عراق(2-0) هنگ کنگ/ عراق(1-0) هنگ کنگ
عراق(4-1) کامبوج/ عراق(4-0) کامبوج
در جام ملتهای آسیا تیمهای اندونزی، ژاپن و ویتنام رقبای عراق خواهند بود و به نظر نمی رسد که کار دشواری پیش روی شیرها باشد و از همین حالا آنها یکی از تیمهای صعود کننده به دور حذفی هستند.