- آسمونی
- مجله اینترنتی
- مد و زیبایی
- استایل و فشن
- لباس ایرانی بخریم یا خارجی؟
لباس ایرانی بخریم یا خارجی؟
فرض کنید که برای خرید به بازار رفته اید و قصد خرید یک لباس را دارید،در وهله ی اول کدام مورد را در نظر می گیرید:کالاهایی با مارک خارجی یا ایرانی؟ آسمونی در این بخش مطالب مفیدی در مورد خرید لباس ایرانی یا خارجی برای شما عزیزان تهیه کرده است که در ادامه می خوانید.
اگر یک نظرسنجی از افرادی که در بازار به دنبال خرید اجناس هستند انجام شود،به نظر می رسد بخش قابل توجهی از آنها به خرید کالاهای خارجی تمایل دارند و اگر دلیل آنرا بپرسید تقریبا پاسخ همه مشابه است،کفیت بالاتر کالاهای خارجی نسبت به محصولات مشابه داخلی،قیمت کمتر و تنوع بیشتر را دلیل انتخاب خود می دانند.
با توجه به چرخه تولید،هر کالای خارجی که می خریم به معنای آن است که اشتغال خارجی افزایش یافته و در عوض شرایطی را برای تعطیل شدن صنایع داخلی و بیکاری بیشتر نیروی کار فراهم کرده ایم.این در حالی است که صنایع داخلی توان رقابت با محصولات مشابه خارجی را نداشته باشند،واردات فشار مضاعفی را بر تولید کننده داخلی وارد می سازد.
عدم استقبال و استفاده نکردن از کالاهای خارجی فقط شامل مصرف کننده نمی شود،بلکه تولید کننده نیز وظایفی را بر عهده دارد.قیمت بالای محصول،پایین بودن کیفیت،عدم توان رقابتی با کالاهای خارجی،تقاضا را به سمت کالاهای خارجی سوق می دهد.
تولید کننده عمده فعالیت ها و برنامه ریزی های خود را فقط برای سود دهی در بازه زمانی کوتاه مدت انجام داده و به سلیقه و خواسته های مصرف کننده کمتر اهمیت می دهند،این در حالی است که در سایر کشورها،مصرف کننده داخلی را در اولویت قرار می دهند و محصولات جدید خود را به صورت رایگان و یا با تخفیف زیاد در اختیار مشتری قرار می دهند،تا بازار را نسبت به واردات کالاهای مشابه خارجی واکسینه نمایند.
در حال حاضر با توجه به وضعیت نامناسب اقتصادی کشور تولیدات داخلی توان رقابت با محصولات خارجی را ندارند،مقایسه تولیدات داخلی با خارجی شبیه مقایسه بنز با ژیان می باشد.از جمله عواملی که باعث این عدم رقابت گردیده است می توان به عدم بهره گیری از تکنولوژی های جدید و پیشرفته،پایین بودن کیفیت بسته بندی محصولات و عدم تبلیغات و بازاریابی مناسب اشاره کرد،البته نباید نقش مهم سرمایه گذاری را نادیده گرفت.ترس از ورود کالاهای مشابه و تقلبی به بازار،انگیزه سرمایه گذاری در تولید را کاهش داده،با توجه به وجود نقدینگی زیاد کشور در چند سال اخیر،سرمایه گذاری که باید در تولید صورت گیرد و باعث افزایش تولید داخلی گردد به سمت بازارهای موازی پر سود تر مانند طلا و ارز سرازیر شده اند.
مشکل جدی دیگری که هم اکنون در زمینه تولید و عرضه کالا در بازار خودنمایی می کند کپی برداری از محصولات خارجی میباشد،در همین ارتباط عده ای از تولید کنندگان داخلی به جای تلاش برای تولید و ارتقاء سطح کیفی محصول خود با خرید آرم و هولوگرام از بازار نام و نشان کالاهای خارجی را بر روی محصولات خود درج می کنند و معتقد هستند که اگر محصولات آنها به اسم تولید داخلی عرضه شود،تقاضایی را از سوی مصرف کننده ندارد.عدم نظارت دقیق بر چنین مواردی و همچنین ورود بی رویه محصولات خارجی و واردات آنها مخصوصا به صورت غیرمجاز و قاچاق نه تنها انگیزه تولید و خلاقیت را سلب نموده بلکه تقاضا برای کالاهای داخلی نیز با عدم استقبال رو به رو شده است.
از جمله ابزارهایی که به وسیله آن مصرف کالاهای داخلی را افزایش داد می توان موارد زیر را نام برد:
- استفاده از رسانه ملی برای تشویق مردم به استفاده از کالاهای داخلی و حذف تبلیغات کالاهای خارجی.در این راستا رسالت صدا و سیما می طلبد که با دعوت از کارشناسان مجرب و تولید کنندگان و به وجود آوردن شرایط یکسان،زمینه را برای بحث و تبادل نظر فراهم آورد و از یک سویه بودن این نوع برنامه ها به جد پرهیز نماید.
- حذف بیلبوردهای تبلیغاتی کالاهای خارجی در سطح شهرها.
- استفاده از آموزش و پرورش،با توجه به جایگاه و منزلت فرهنگیان باید از طریق آموزش های لازم به کودکان و نوجوانان فرهنگ استفاده از کالاهای داخلی را ترویج دهیم.
- اصلاح قوانین مالیاتی و گمرکی کشور
- حمایت دستگاه ها و نهادهای مرتبط در این زمینه با تولید کنندگان.نباید حمایت ها فقط در حد حرف و شعار باشد،با حلوا حلوا دهن شیرین نمی شود.اگر بخواهیم که مصرف کننده ازکالاهای داخلی استفاده نماید باید شرایط و امکانات بیشتری را در اختیار تولید کننده قرار داده تا با عرضه کالاهایی با قیمت کمتر و کیفیت بالاتر و مرغوب تر نسبت به مشابه خارجی،مصرف کننده را الزام به خرید کالاهای داخلی نماید.
اگر خرید کالاهای ایرانی در جامعه ترویج پیدا کند و به فرهنگ عمومی تبدیل شود باعث افزایش انگیزه در تولید کننده و ایجاد فرصت های شغلی بیشتر برای افراد بیکار جامعه می گردد.در این صورت تقاضا به جای رفتن به سمت کالاهای خارجی به سوی کالاهای داخلی سوق داده می شود.