- آسمونی
- مجله اینترنتی
- تحصیل و آموزش
- رشته تحصیلی
- آشنایی با فیلمسازی و تفاوت آن با کارگردانی
آشنایی با فیلمسازی و تفاوت آن با کارگردانی
کارگردانی و فیلم سازی دو رشته هنری هستند که شباهت ها و تفاوت هایی با هم دارند. برای آشنایی با فیلمسازی و تفاوت آن با کارگردانی این بخش آسمونی را تا پایان مطالعه نمایید.
آشنایی با فیلمسازی و تفاوت آن با کارگردانی
کارگردانی
کارگردان اصلیترین عامل تبدیل شدن یک فیلمنامه به یک فیلم سینمایی یا فیلم تلویزیونی است. به همین دلیل است که همواره، یک اثر تصویر متحرک را به نام کارگردان آن میشناسند. مهمترین کاری که یک کارگردان در جریان ساخت یک اثر تصویر متحرک انجام میدهد، حفظ تم اصلی کار در طی مراحل سهگانهٔ پیش تولید، تولید و پستولید است. کارگردان پس از مطالعهٔ فیلمنامه آن را خرد کرده و به قطعات کوچکی به نام سکانس، صحنه و پلان تبدیل میکند و متنی را تهیه میکند با عنوان دکوپاژ. این متن دستور العملی است برای همه عوامل سازنده فیلم که در آن تمامی جزئیات پلان از قبیل زاویه دوربین، اندازهنما، حرکت و گفتار هنرپیشه، نور، زمان، مکان و … نوشته شدهاست. کارگردان باید به اصول و قواعد تمامی مراحل تولید مسلط باشد تا به خوبی بتواند گروه را رهبری کند و به نتیجه مطلوب برساند.
فیلمسازی
فیلمسازی (که در منابع دانشگاهی به تولید فیلم نیز اشاره دارد) به فرایند ساخت فیلم گفته میشود که با توجه به یک روایت، ایده یا سفارش اولیه، مستلزم طی کردن مراحل مجزایی از قبیل فیلمنامهنویسی، انتخاب هنریشگان، فیلمبرداری، تدوین و اکران محصول نهایی به مخاطبان است. فیلمسازی به طور معمول نیازمند همکاری افراد زیادی است و از تکنولوژیها و تکنیکهای سینمایی متنوعی استفاده میکند که ممکن است از چند ماه تا چند سال به طول انجامد. فیلمسازی در گسترهٔ وسیعی از مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مناطق مختلف جهان نقش دارد.