جاذبه های گردشگری گردنه حیران
گردنه حیران که در مسیر راه ارتباطی آستارا - اردبیل قرار گرفته است. این گردنه که آخرین منطقه حفاظتی آسمونی گردشگری ایرانگردی جاذبه های گردشگری استان گیلان" href="https://asemooni.com/mag/tourist-attractions-in-gilan" target="_blank">استان گیلان است، از یک طرف مشرف به کوههایی است که پوشیده از جنگلهای انبوه است و از سوی دیگر به درهای نهچندان عمیق که از میان آن رود ارس عبور میکند. این رود تعیینکننده مرز ایران و کشور آذربایجان است.
گردنه حیران در بیشتر زمانها در زیر انبوهی از مه قرار دارد و از نظر طبیعی درهها و کوهپایههای آن، پوشیده از گلها و گیاهان جنگلی و مرتعی هستند. با این وجود این گردنه چندان مرتفع نیست و ارتفاع بلندترین نقطه آن از سطح آبهای آزاد تنها حدود 1500 متر است. در واقع علت اصلی مه تقریباً دائمی گردنهٔ حیران رطوبت دریای خزر است، نه ارتفاع زیاد این گردنه.
از نظر گردشگری، گردنه حیران یکی از مناطق دیدنی و سرسبز ایران به شمار میآید. سرسبزی گردنه حیران آن را به عنوان بهشت ایران شناسانده است. سالانه حدود یک میلیون نفر گردشگر از این منطقه دیدن میکنند. کمتر مسافری پس از عبور از این مسیر طبیعی زیبا و سرسبز آن را فراموش خواهد کرد.
در مسیر گذر از این گردنه، عسل طبیعی و تمشک وحشی که در کنار جاده توسط اهالی محلی (و شاید هم غیر محلی!) به فروش میرسد، جلب توجه میکند. یکی دیگر از نکات جالب توجه وجود حیوانات اهلی مانند گاو در گوشه و کنار جاده است که بدون وجود چوپانی که آنها را هدایت کند به چرا و علفخواری مشغولند. به نظر میرسد آنها از روی عادت همیشگی، صبح زود از آغل خود بیرون آمده و عصرها بعد از یک روز گردش در این گردنه زیبا و چرا با شکمی سیر به آغلهای خود بر میگردند.
اگر تا کنون از گردنه حیران عبور نکردهاید، توصیه میکنیم برای یک بار هم که شده از این مسیر بسیار زیبای طبیعی و سرسبز که به حق بهشت ایران نامگذاری شده است دیدن فرمایید، آن گاه متوجه خواهید شد که چرا گردنه حیران را گردنه حیران نامیدهاند.
وای خدای من چه مکان زیبایی مخصوصا دوست خوبم ایران جان اشاره نمودستاره هاپایینند زمانی مابچه بودیم توروزهای گرم بالای پشت بام ستاره هارومی شماردیم وازدیدنشون لذت می بردیم خیلی عالیه این خاطرات درچنین مکان باصفایی تکراربشه :wink:
ولی شباش ترسناکه از بس ستاره ها پاینن