
نقد و بررسی فیلم بوی گندم
کارگردان : محمدرضا خاکی
تهیه کننده : داریوش بابائیان
نوشته : سینا علمداری
عوامل نویسنده: مهرنوش عبدی منفرد
مدت فیلم : 90 دقیقه
سال تولید : 1392
محصول : ایران
بازیگران : رضا یزدانی ، پولاد کیمیایی ،الناز شاکردوست ، علی اوسیوند ،مصطفی زمانی ،رضا توکلی
درباره فیلم :
بوی گندم در سال 89 به کارگردانی «محمدرضا خاکی» و تهیه کنندگی «داریوش باباییان» ساخته شد و به دلایل مختلف اکران آن دو سال به تاخیر افتاد. رضا یزدانی این بار هم در نقش یک موزیسین ظاهر شده است و در سکانس پایانی فیلم بر روی سکوی نفتی «ابوذر» در خلیج فارس ، قطعه «خلیج فارس» را با ارکستر اجرا می کند. داستان فیلم هم از این قرار است که سه دوست از کودکی با هم قرار می گذارند تا کنسرتی را در جوانی بر روی سکوی نفتی ابوذر برگزار کنند. زیرا پدر یکی از این سه دوست به نام «عرفان» بر روی این سکوی نفتی شهید شده است.
نکات مثبت فیلم:
یکی از نکات مثبت فیلم وطن پرستی است که اصل موضوع درباره ی این می پردازد.
اصل موضوع درباره ی این است که خلیج فارس برای ایرانیان بوده و عرب ها حق دست بردن در تاریخ ما رو ندارند چون که خلیج فارس مظهر تاریخ طولانی ایران است.
و نکته مثبت دوم فیلم این را گفته که خلیج فارس ، خلیج فارس بوده و هیچ گاه خلیج فارس به نام خلیج عرب شناخته نشده است.
نکته مثبت سوم فیلم این است که در عشق بین گندم (الناز شاکر دوست) و عرفان (مصطفا زمانی) این دو شخصیت نقش های فلسفی دارند.
گندم یک شاعر و نقاش است یعنی فلسفه و از ترکیب عرفان و فلسفه همیشه عشق به وجود می آید.
نکته مثبت چهارم فیلم عشقی ناگسستنی بین عرفان و گندم است. در سکانسی از فیلم شاهد مرگ عرفان پس از تصادف هستیم. اما گندم پس از شنیدن خبر مرگ عرفان در تصادف، خبر رو باور نکرده و در رویای خودش مانند دیوانه ها عرفان را می بیند و می پندارد که او زنده است.
در زندگی واقعی نیز چنین است زیرا مرز بین عشق و دیوانگی به تار مویی بند است.
نکات منفی فیلم:
اولین نکته منفی درباره فیلم بوی گندم این است که ساختار خوبی نداره یعنی فیلمنامه فیلم خوب نوشته نشده و کارگردان فیلم تجربه لازم برای ساخت فیلم را نداشته و در نتیجه این کار تبدیل به یک اثر تقریبا ضعیف شده مثلا در سکانس هایی شاهد این بودیم که سکانس اواسط فیلم رو در اوایل فیلم نشان می داد و سکانس اوایل را در اواخر فیلم نشان می داد و در جمع فیلم در هم ریخته ساخته شده بود و من به طور کل از این سبک متنفرم معتقدم این فیلم سبک خیلی ضعیف و ناپسندی داشته است.
دومین نکته اینه که در سکانس آخر فیلم که شعر خوانده میشه و مهم ترین تکه فیلم هست، شعر به صورت رپ خوانده می شود که اصلا سبک زیبا و دلنوازی نیست در صورتی که می شد این شعر رو به زیبا ترین شکل ممکن ارائه داد.
جمع بندی:
اما به طور کل این فیلم معنا و مفهوم قشنگی رو درباره وطن ارائه داده بود و محکم در دهان عرب ها و سایر کشور هایی که ادعا می کنند ایران تاریخ ندارد کوبیده بود.
حیف مصطفی زمانی که تو یه همچین کار چرتی بازی کرد
فیلم خیلی بدی بود و بازی شاکردوست خیلی افتضاح.فیلنامه ضعیف بود.انگار فقط خواسته بودن یه چیزی بسازن.جالبه که اصلنم فروش نکرد.
بنظرم فیلم زیبا بود،،و مختص مخاطب خاص بود،،چون یکی از اعضای خانواده من که مخاطب پروپاقرص سینما نیست،،بارها پرسید چیشد،،این یعنی همون ساختار درهم ، بازی الناز فوق العاده بود،،مشکل صدا به صدابردار برمیگرده،،وکارگردانی هم نقصی نداشت چون خیلی از کارگردان ها به این شکل فیلم میسازن، ...
یعنی باورم نمیشد یه فیلم بتونه تا این حد بد باشه! واقعا افتضاح بود
اين بدترين فيلمي بود كه من در عمرم ديدم... هنربيشاهاي خيلي بد... صدا بد... داستان بد وبجكانه... واقعًا مسخره بود... حيف ١٢ يورو كه براي ديدن اين فيلم هدر كردم!
شاکردوست،،هنرپیشه ی خیلی بدیه؟؟؟ رضا توکلی هنرپیشه ی خیلی بدیه؟؟ فکر نمیکنم با این دیدگاه صحیح باشه نظره شخصی بگیم،،نیوشاضیغمی یا مهسا کامیابی یا مینافلاحت پیشه بازی میکردن خوب بودش؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!
فیلمی که مصطفی زمانی توش باشه حتی بدترین فیلمم باشه بازم جذابه
نقدخوبی درباره ی شخصیتهاوموضوع فیلم بودکاش راجع به بازی هام مینوشتین