- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- اطلاعات فوتبالی
- دانمارک- اروگوئه (جام جهانی 1986)؛ ده نفره شدن در ثانیه 55
![دانمارک- اروگوئه (جام جهانی 1986)؛ ده نفره شدن در ثانیه 55 دانمارک- اروگوئه (جام جهانی 1986)؛ ده نفره شدن در ثانیه 55](https://files.asemooni.com/storage/cdn/2018/04//fired-1-main.jpg)
دانمارک- اروگوئه (جام جهانی 1986)؛ ده نفره شدن در ثانیه 55
به گزارش آسمونی ، شکی نیست که در اواخر دهه 80 میلادی« انزو فرانچسکولی» یکی از بهترین مهاجمان دنیا بود. اما او در روزهایی بازی میکرد که اروگوئه در شمار بهترینهای دنیا شناخته نمیشد. با این وجود ضعف اروگوئه سبب نشد که فرانچسکولی به کلّی از بزرگترین صحنه فوتبال دنیا دور بماند. با این حال، اولین مسابقه او در جام جهانی 1986، سختترین مسابقهای بود که میشد تصور کرد. اروگوئه در این دیدار باید به مصاف نایب قهرمان جام جهانی قبل میرفت؛ آلمان غربی.
اما ترکیبی از شانس و مقاومت و تلاش سبب شد که اروگوئه خیلی زود به گل برسد و درنهایت به یک تساوی (1-1) دست یابد. فرانچسکولی معقتد است که اروگوئه باید برنده آن دیدار میشد:
ما در آن بازی مستحق پیروزی بودیم. باور این مسأله برای ما هم سخت بود زیرا آلمان هر چقدر توانست. روی تیم ما فشار آورد و سرانجام نیز مسابقه را به تساوی کشاند. زیرا ما به قصد آفسایدگیری از محوطه جریمه خودمان بیرون آمدیم. در حالی که کلاوس آلوفس در آفساید نبود. بله! چیزی تا پیروزی باقی نمانده بود. . .
به گزارش آسمونی ، کسب تساوی برای اروگوئه، شروع خوبی محسوب میشد. اما نه در گروهی که درجام جهانی مکزیک به گروه مرگ معروف شده بود. اروگوئه در دیدار دوم باید به مصاف دانمارک میرفت. دانمارکیها برای نخستین بار در جام جهانی حاضر شده بودند. اما نمایش درخشان آنها در رقابتهای دو سال قبل جام ملّتهای اروپا در فرانسه، همه را مطمئن ساخته بود که نباید این تیم را دست کم گرفت. دانمارکیها در آغاز مسابقه با اروگوئه دو گل زدند اما پنالتی فرانچسکولی در نیمه اول، نتیجه را (2-1) کرد و اختلاف را به حداقل رساند. اما شرایط در نیمه دوم غیرقابل باور بود!
فرانچسکولی درباره آن نیمه چنین میگوید:
ما در نیمه نخست، مسابقه را (2-1) باختیم. گلی که به ثمر رساندم، درست در پایان نیمه زده شد. حتی پس از گل بهسرعت به سوی توپ دویدم تا آن را ازدرون دروازه بردارم و در مرکز زمین قرار دهم. ما مطمئن بودیم که میتوانیم گل تساوی را به ثمر برسانیم اما درهمان نیمه یکی از بازیکنان ما اخراج شد و چنین اتفاقی در این گونه مسابقات، کار را برای تیم ده نفره بسیار دشوار میسازد. موضوع اصلی این بود که ما برای رسیدن به نتیجه مساوی بازی میکردیم و همین امر سبب شد که فضاهای خالی زیادی در دفاع اروگوئه ایجاد شود. از قضا آنها بازیکنان سریعی همچون لارسون داشتند و نهایت استفاده را از این فضاها بردند. ما دیگر کنترل مسابقه را از دست داده بودیم. هیچ وقت فکرش را نمیکردیم که چنین اتفاقی برای تیم ما رخ دهد.
تیم ملی علاوه بر شکست (1-6) به دانمارک، تصویر زشت دیگری نیز از خود به جای گذاشت. با آن که در آن ایام، با خطاهای بازیکنان برخورد چندانی نمیشد اما اروگوئه در هر دو مسابقه نخست خود، به ضدفوتبال روی آورد و با خطاهای بسیار خشن، حریفان را قلع و قمع کردند! به گزارش آسمونی ، در آخرین دیدار مرحله گروهی در برابر اسکاتلند، شهرت منفی اروگوئه گریبان این تیم را گرفت وخوزه باتیستا فقط پس از گذشت 55 ثانیه از مسابقه با کارت قرمز داور مواجه شد. البته اروگوئه موفق شد آن دیدار را با تساوی صفر بر صفر پایان برساند و به عنوان یکی از تیمهای سوم گروهها راهی مرحله بعدی شود. این در حالی بود که اومار بوراس مربی تیم مجبور بود به دلیل اخراج مقابل اسکاتلند، دیدار مرحله یک هشتم نهایی را از سکوها تماشا کند. اروگوئه در برابر آرژانتین با حداقل اختلاف و دریافت یک گل، مسابقه را واگذار کرد.
فرانچسکولی از آخرین مسابقه اروگوئه این گونه یاد میکند:
در آن دیدار همه چیز به کوچکترین اتفاقات وابسته بود. مثل توپی که ممکن بود به جای تور بر تیر دروازه بنشیند یاپنالتی که گرفته نشود. این اتفاقات سبب حذف یکی از دو تیم میشد. تاریخ فوتبال سرشار از چنین حوادثی است. به هر حال من شخصاً خیلی خوشحالم که در دو جام جهانی و 4 کوپاآمه ریکا حضور داشتهام. من از دوران بازی در تیم ملی اروگوئه، خاطرات فوقالعادهای دارم.
اما نظر فرانچسکولی درباره تغییرات فوتبال در روزگار کنونی چیست؟
من از فوتبال امروز خوشم میآید. بله! هنوز هم فوتبالیستهایی مثل من در فوتبال، اهمیت زیادی دارند. در طول تاریخ فوتبال، بازیکنان تکنیکی عاملی تعیین کننده بودهاند. میدانم که فوتبال امروز با فوتبال 20 یا 30 سال پیش از زمین تا آسمان تفاوت دارد. هر چند که به نظر من تغییرات فوتبال از جهت توجه به بازیکنان مثبت بوده است.