۱۰ حقیقت جالب درباره مغز
- - مغز انسان بسیار بزرگ است
- - مغز در حال کوچک شدن است
- - مغز انسان انرژی خوار است
- - چین خوردگی مغز، انسان را هوشمند میکند
- - بیشتر سلولهای مغز نورونها هستند
- - مغز باشگاهی خصوصی است
- - مغز در ابتدا به شکل لولهای کوچک است
- - مغز کاملا تکامل نیافته است
- - مغز در دوران جوانی
- - زنان از این پس دیگر ونوسی نیستند
مغز انسان نقش مهمی در زندگی انسان ایفا میکند. آناتومی شناس معروف "گالن" به مغز به عنوان فرمانده حرکات و صحبت کردن بدن انسان اعتبار داد اما حتی او نیز توجه چندانی به ماده سفید و خاکستری مغز نداشت. امروزه تحقیقات و پیشرفتهای تکنولوژیکی امکان مشاهده نزدیک مغز انسان را به وجود آورده است و یافتههایی که به واسطه این تکنولوژیها به دست آمدهاند میتوانند افرادی مانند گالن را نیز شگفتزده کنند. در ادامه با آسمونی باشید.
مغز انسان بسیار بزرگ است
مغز در حال کوچک شدن است
انسانهای ماقبل تاریخ از مغزهای بسیار بزرگتری برخوردار بوده اند و مطالعات نشان میدهند مغز انسان از پنج هزار سال پیش تا کنون در حدود 150 سانتیمتر مکعب کوچکتر شده است که این میزان با 10 درصد از کل حجم مغز برابری میکند. تا کنون دلیل این کاهش حجم مغز مشخص نشده اما برخی بر این باورند این کاهش حجم با افزایش کارایی مغز همراه شده است. برخی دیگر بر این باورند که به دلیل عدم نیاز به فکهای مقاوم برای جویدن مواد غذایی سخت، جمجمه انسان رو به کوچکتر شدن گذاشته است. با این همه تا کنون شاهدی بر این موضوع که کوچک شدن مغز از میزان هوشمندی انسانها کاسته است یا نه به دست نیامده است.
مغز انسان انرژی خوار است
چین خوردگی مغز، انسان را هوشمند میکند
بیشتر سلولهای مغز نورونها هستند
مغز باشگاهی خصوصی است
مغز در ابتدا به شکل لولهای کوچک است
پایههای مغز در اولین روزهای شکل گیری جنین بنا گذاشته میشوند. سه هفته پس از شکل گرفتن جنین لایه ای از سلولهای بنیادین که صفحه عصبی نام دارد شکل گرفته و به لوله ای عصبی تبدیل میشود. این نسج در واقع سیستم مرکزی عصبی را به وجود میآورد. لوله عصبی از ابتدایی ترین مراحل رشد جنین شکل گرفته و از دیگر بخشها متمایز میشود و شکل گیری نورونها و دیگر سلولها نیز از سه ماهه دوم آغاز خواهد شد. چین خوردگی های مغز بسیار دیر آغاز میشود و در 24 هفتگی تعداد بسیار کمی از این چین خوردگی ها بر روی سطح مغز مشاهده میشود.
ممنون واقعا جالب بووود