- آسمونی
- مجله اینترنتی
- علمی و دانستنی
- آیا میدانستید؟!
- مورچه های زامبی در دنیای واقعی
مورچه های زامبی در دنیای واقعی
در آخرین شماره مجله گزارشهای علمی (Scientific Reports journal) تحقیق جدیدی منتشر شده است مبنی بر این که دانشمندان نوعی انگل کشف کرده اند که بر مغز مورچه ها تاثیر می گذارد و آن ها را به زامبی تبدیل می کند! با آسمونی همراه باشید.
در اغلب فیلم ها و داستان ها واژهقارچ انگلی که نام علمی آن the lancet liver fluke است، نوعی کرم نواری پهن می باشد که میزبانان مختلفی را مانند مورچه انتخاب می کند. این قارچ به صورت نهفته در بدن مورچه رشد می کند و کنترل بدن آن را به دست می گیرد. نکته قابل توجه این است که مورچه های آلوده در یک کلونی معمولا شناسایی شده و از کلونی اخراج می شوند تا باعث آلودگی سایر مورچه ها نگردند، اما در این مورد، مورچه های آلوده به این قارچ تشخیص داده نمی شوند.
روند آلودگی به این صورت است که پس از چند روز قارچ با ترشح ماده شیمیایی کنترل بدن مورچه را بدست می گیرد، طوری که مورچه از کلونی خارج شده و از گیاهی بالا می رود و وقتی به برگ گیاه رسید آن را گاز می گیرد. جالب است که مورچه آلوده معمولا تا ارتفاع 20 تا 30 سانتیمتر از گیاه بالا می رود و بیشتر به آوند گیاه حمله می کند و سپس در جهت خاصی متوقف می شود. ظاهرا این کار برای منتشر شدن هاگ های خارج انجام می شود. مورچه پس از گاز گرفتن آوند می میرد و قارچ با ترشح موادی بدن مورچه را به برگ می چسباند، در این مرحله ساقه قارچ روی سر مورچه رشد کرده و هاگ های خود را منتشر می کند تا مورچه های دیگر نیز آلوده شوند و این چرخه تکرار شود.