
رایانه یا کامپیوتر چیست؟
کامپیوتر یا رایانه ابزاری است که بر روی آنچه به آن برنامه میدهند عملیاتی انجام میدهد که به آن پردازش میگویند، و نتیجه مطلوب را به دست میدهد که خروجی نامیده میشود. در زبان انگلیسی «کامپیوتر» به کسی میگفتند که محاسبات ریاضی را انجام میداد معنای کامپیوتر به فارسی رایانه می باشد. کامپیوترهای امروزی و نوین میتوانند از مجموعه بزرگی از دستورها (با عنوان کد) به نام برنامه (نرمافزار) پیروی کنند. برای اطلاع از مخترع و نحوه تکامل کامپیوتر به ادامه مطلب آسمونی توجه بفرمائید.
در گذشته کامپیوترها فقط بعنوان دستگاه های محاسبات ریاضی استفاده می شدند. اصلاً نام کامپیوتر از همین گرفته شده است: محاسبه گر! اولین کامپیوتر، چرتکه نام داشت. اما در اوایل انقلاب صنعتی، برخی از دستگاه های مکانیکی محاسبات را به صورت اتوماتیک انجام می دادند. اما کامپیوترهای امروزی از واحد پردازش مرکزی یا همان CPU و حافظه تشکیل می شوند. CPU عملیات های محاسباتی و منطقی را انجام می دهد. همچنین رایانه های نوین دارای دستگاه های جانبی هم هستند که شامل دستگاه های ورودی و دستگاه های خروجی می باشند. آنها بسیاری از محدودیت ها و مشکلات را در فضای مجازی برطرف کرده اند.
مخترع کامپیوتر کیست؟

چارلز ببیج یا چارلز بابیج (Charles Babbage) یک ریاضی دان و فیلسوف تحلیلگر انگلیسی بود که برای اولین بار ایده یک ماشین محاسبه گر برنامه پذیر را ارائه کرد. او زاده 26 دسامبر سال 1791 و در گذشته سال 1871 بوده است. طراحی ماشین محاسبه گر خود را در سال 1820 آغاز کرد که بعدها با نام ماشین تفاضلی معروف شد.
کامپیوتر بر اساس موتور تجزیه و تحلیل چارلز بابیج پایه ریزی شده است که ایده آن از قرن 18 شکل گرفت و در دهه 1940 به بهره برداری رسید. اما تا دهه 1980 استفاده از کامپیوتر در سرتاسر دنیا بصورت فراگیر شد.
تاریخچه کامپیوتر
در قرن نوزدهم میلادی توسط پروفسور ریاضیات، آقای چارلز ببیج طراحی شد. او اولین ماشین بررسی اطلاعات را ساخت و اساس این دستگاه، چیزی بود که بعدها به کامپیوترهای امروزی منجر شد.
-
نسل اول کامپیوترها

از سال 1937 تا 1946
-
نسل دوم کامپیوترها

از سال 1947 تا 1962
-
نسل سوم کامپیوترها

از سال 1963 تا اکنون
بخش های اصلی کامپیوتر
سخت افزار رایانه (Hardware): مجموعه ای از عناصر فیزیکی و قابل لمس در کامپیوتر را سخت افزار کامپیوتر مینامند. مانند مدارهای الکترونیکی ، ترانزیستور ها و IC ها.
نرم افزار رایانه (Software): برنامه های کاربردی و برنامه های سیستم که توسط انسان نوشته میشوند. یعنی نرم افزار ، رابط بین کاربر رایانه و سخت افزار است.
کاربردهای کامپیوتر
کامپیوتر ها در مؤسسات تجاری و صنعتی ، شرکتها های هواپیمایی ، مؤسسات تحقیقاتی ، علمی و پزشکی و …. کاربرد دارند.
اصطلاحات کامپیوتری
بیت ، بایت ، کیلو بایت ، مگابایت ، گیگابایت ، هگزابایت ، بوت یا دیسک آغاز گر ، حافظه دسترسی تصادفی (RAM) ، کارت صدا یا صوت ،کارت گرافیک (VGA) ، واحد پردازش مرکزی (CPU) ، داده ، هارد دیسک (دیسک سخت) ، سخت افزار ، شبکه ، مادربورد.
مطالبتون عالی بود. مختصر و مفید
خیلی ممنون بسیار عالی بود
واقعا هم که عالی بود خیلی خوشم اومد
مرسی از سایت خوبتون
برای کسب و کارم خیلی مفید بود
خیلی جالب بود ممنون از سایت خوبتون
عالی بود متشکرم
بسیار عالی بود تشکر
بسیار عالی
واقعا عالی ممنون
عالی عشقم
خوب بود اما دربارهی RAMحرف نزدید
کم نزشته
خوب بود هم کامل هم خلاصه.عالی
عالی بود همه چیز به طور خلاصه تایپ شده بود با اجازه کپی واسه پاورپوینت مممنون واسه خلا صه بودن مطالب خیلی عالی بود ولی عکس کم گذاشته بودید
:roll: :oops: