- آسمونی
- مجله اینترنتی
- فناوری
- دانستنی فناوری
- آشنایی با سیستم عامل آی او اس
آشنایی با سیستم عامل آی او اس
آیاواس (Iphone Operating system) یک سیستم عامل تلفن همراه است که در ابتدا برای آیفون و آیپد تاچ توسعه داده میشد، از آن زمان به بعد برای استفاده در سایر دستگاههای شرکت اپل مانند آیپد و اپل تیوی گسترش یافت. شرکت اپل مجوز استفاده از آیاواس برای نصب بر روی سختافزارهای شخص ثالث را نمیدهد. اپ استور در 6 مارس 2012 دارای بیش از 550٫000 اپلیکیشن بود. با آسمونی همراه باشید.
تاریخچه سیستم عامل IOS
این سیستم عامل با آی فون iphone تلفن همراه هوشمند شرکت اپل در کنفرانس و نمایشگاه Macworld، در ژانویه 9، 2007، پرده برداری شد و در ماه ژوئن همان سال برای اولین بار منتشر شد، ادبیات بازاریابی اپل یک نام جداگانهای برای سیستم عامل مشخص نکرد، و بیان سادهای را که "آی فون OS X را اجرا میکند iPhone runs OS X اظهار داشت. در ابتدا، برنامههای شخص ثالث پشتیبانی نمیشدند.
استیو جابز استدلال کرد که توسعه دهندگان میتوانند برنامههای کاربردی وب که مانند برنامههای بومی بر روی آی فون رفتار میکند بسازند. در اکتبر 17، 2007، اپل اعلام کرد که یک کیت توسعه نرمافزار بومی SDK تحت توسعهاست و آنها برنامه ریزی آن را انجام خواهد داد .در مارس 6، 2008، اپل اولین بتا را منتشراکرد، همراه با یک نام جدید برای سیستم عامل: iPhone OS . سپتامبر قبلی، اپل آی پاد لمسی، که بیشتر قابلیتهای غیر تلفنی iPhone را داشت منتشر کرد.
اپل همچنین بیش از یک میلیون آیفون در طول تعطیلات سال 2007 فروخته میشود. اپل در 27 ژانویه 2010، iPad را معرفی کرد که دارای یک صفحه نمایش بزرگ تر از آیفون و آی پاد لمسی، و طراحی شده برای مرور وب، مصرف رسانهها، و خواندن iBooks. در ژوئن 2010، اپل سیستم عامل آی فون را به عنوان IOS ریبراند کرد. علامت تجاری IOS توسط سیسکو بیش از یک دهه برای سیستم عامل خودش مورد استفاده قرار میگرفت. IOS، مورد استفاده در روترهای آن قرار گرفت. برای اجتناب از هرگونه طرح دعوی در دادگاه بالقوه، اپل مجوز علامت تجاری IOS را از سیسکو گرفت.
مزایای سیستم عامل iOS
رابط کاربری ساده
استفاده از دستگاههای iOS بسیار آسان است. آیفون تضمین میکند که همه برنامهها و ویژگیها همانطور که توسط اپل در نظر گرفته شدهاند کار کرده و تجربه کاربری بسیار آسانی را فراهم میکنند. کاربران همچنین رابط کاربری ساده سیستم عامل iOS را یکی از بهترین ویژگیهای آیفون میدانند.
فروشگاه اپ استور
اپل و گوگل در اپ استورهای مربوطه خود تعداد مشابهی برنامه در دسترس دارند. طبق گزارش وب سایت Venture Beat، اپل در لحظه عرضه نزدیک به 1.2 میلیون اپلیکیشن در اپ استور دارد. گوگل کمی بیش از 1.24 میلیون اپلیکیشن داشته و در فروشگاه ویندوز، مایکروسافت بیش از 161000 برنامه در دسترس دارد. برای توسعه دهندگان، اپل معیارهای بسیار سختتری نسبت به سایر شرکتهای فناوری در نظر گرفته است. قبل از اینکه برنامه در اپ استور در دسترس قرار گیرد، توسعه دهندگان باید مقررات سختگیرانه اپل که به دلایل ایمنی و امنیت ایجاد شده است را رعایت کنند.
امنیت
در این سیستم عامل، به ندرت مواردی از نقض امنیتی مشاهده میشود. از آنجایی که آیفون استفاده از وبسایتها یا برنامههای شخص ثالث را برای دانلود برنامههای دیگر ممنوع میکند، خطر کمتری برای نفوذ ویروسها به دستگاههای شما و خراب کردن و سرقت دادههای ارزشمند وجود دارد.
سخت افزار و نرم افزار
اپل یکی از معدود شرکتهای بزرگی است که طراحی کامل محصولات ازجمله سخت افزار و نرم افزار را به مهندسان خود میسپارد. همین امر نیز باعث میشود نرم افزار محصولات اپل بتوانند از حداکثر توان سخت افزاری دستگاه استفاده کند.
پشتیبانی از چندین زبان و چند وظیفگی
شما میتوانید هر زبانی را در دستگاه خود انتخاب کنید. آیفون از زبانهای بسیاری پشتیبانی میکند که شامل 21 زبان از جمله اسپانیایی، چینی و پرتغالی میشوند. علاوه بر این با iOS میتوانید چندین کار را در یک زمان انجام دهید، بدون اینکه مشکل از کار افتادن برنامهها یا خطاهای باگ مانند داشته باشید.
معایب سیستم عامل آی او اس
انحصاری بودن
برخلاف اکثر سیستم عاملها، سیستم عامل iOS به صورت انحصاری مخصوص شرکت Apple است، به این ترتیب این سیستم عامل تنها بر روی محصولات Apple عرضه شده است و هیچ شرکت ساخت موبایلهای هوشمند و دیگر دستگاهها نمیتوانند از این سیستم عامل استفاده کنند.
عدم قابلیت سفارشی سازی
برخلاف سیستم عامل اندرويد که در آن میتوان تمامی ظاهر گوشی را تغییر داد، از فونت اختصاصی گرفته تا تم های متفاوت، صدا ها و نحوه ی اجرای انیمیشنهای UI، در سیستم عامل iOS این قابلیت ها وجود ندارد و قابلیت های تغییرات ظاهر کاربری، بسیار سطحی میباشد.
اپن سورس نبودن
سیستم عامل iOS متن باز (Open Source) نیست، اپن سورس نبودن رابطه ی زبادی با انحصاری بودن این سیستم عامل دارد، این امر باعث شده تا توسعه دهندگان این سیستم عامل تنها خود شرکت اپل باشد و هیچ شرکت یا کاربر دیگری نتواند از این سیستم عامل بهره ببرد یا آن را تعمیم دهد.
عدم وجود اضافه کردن فضای ذخیره سازی اضافی
اگر با دستگاه های iOS ای کار کرده باشید، حتما میدانید که هیچکدام از دستگاه های این سیستم عامل قابلیت اضافه کردن فضای ذخیره سازی را ندارند، تنها راه حل برای این معضل خرید دستگاههایی با حافظه ی بالاتر است که قیمت بسیار بالاتری دارند.