
کتاب صدای انسان تنها ، نوشته سوتلانا آلکسیویچ

سوتلانا آلکسیویچ یکی از نویسندگان اهل بلاروس است که کتاب صدای انسان تنها یکی از آثار معروف اوست. آسمونی در این بخش به معرفی کتاب صدای انسان تنها سوتلانا آلکسیویچ می پردازد و بیوگرافی سوتلانا آلکسیویچ را برای شما عزیزان منتشر می کند.
درباره کتاب صدای انسان تنها سوتلانا آلکسیویچ
در 29 آوریل 1986، دستگاهها سطوح بالایی ازپرتوها را در لهستان، آلمان، اتریش و رومانی نشان دادند. در30اُم آوریل، در سوئیس و شمال ژاپن ثبت شدند؛ 5اُم مه در هند؛ و 5اُم و 6اُم مه در ایالات متحده. ظرف کمتر از یک هفته، چرنوبیل به معضلی برای کل جهان تبدیل شد.
کتاب صوتی «صداهایی از چرنوبیل» نوشته سوتلانا الکسیویچ ( - 1948)، برنده نوبل ادبیات 2015، است. حادثه اتمی چرنوبیل حادثه هستهای فاجعهباری بود که در روز 6 اردیبهشت 1365 (26 آوریل 1986) در نیروگاه چرنوبیل در اوکراین رخ داد. انفجار و آتشسوزی در در رآکتور شماره 4 نیروگاه چرنوبیل باعث پخش مواد رادیواکتیو در بخش بزرگی از غرب شوروی و اروپا شد. کتاب صوتی «صداهایی از چرنوبیل» نمونه خوبی است از مستندنگاری برای ثبت وقایعی که ابعادی بزرگ، انسانی و مهیب دارند
کتاب صدای انسان تنها سوتلانا آلکسیویچ
سوتلانا الکسیویچ (Светлана Александровна Алексиевич؛ Світлана Олександрівна Алексієвич; 31 مهٔ 1948 در ستانیسلاو ) نویسنده و روزنامهنگار اهل بلاروس است. وی در سال 2015 برندهٔ جایزه نوبل ادبیات شد. آکادمی سوئد وی را بهدلیل روایات چندصدایی، که مظهر محنت و شجاعت در روزگار معاصر ماست، شایستهٔ جایزهٔ نوبل ادبیات دانستند.
بدینترتیب، آکادمی سلطنتی نوبل سوئد سووتلانا الکسیویچ را برندهٔ نوبل ادبیات 2015 میلادی اعلام کرد. وی نخستین نویسندهٔ بلاروس است که موفق به دریافت این جایزه شدهاست. وی همچنین در سال 2013 برندهٔ جوایزی همچون جایزه صلح کتابفروشان آلمان و جایزه مدیسی شدهاست.
منتقدان، آثار ادبی او را سرشار از بازتاب روحیهٔ شهروندان روسیه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی میدانند.

زندگینامه سوتلانا آلکسیویچ
سوتلانا الکساندریونا الکسیِویچ در 31 مهٔ 1948 در شهر ایوانو-فرانکیفسک به دنیا آمد. مادرش اوکراینی و پدرش اهل بلاروس بود. پس از پایان مدرسه، بهعنوان خبرنگار مشغول به کار شد.
پس از سالها اقامت در تبعید، به کشورش بازگشت، اما زندگی در وطن باعث نشد که دست از انتقادهای سیاسی خود بردارد.
کتابشناسی سوتلانا آلکسیویچ
- زمزمههای چرنوبیل: تاریخ شفاهی؛ ترجمهٔ شهرام همتزاده، انتشارات نیستان
- صداهای شوروی از جنگ افغانستان
- جنگ چهره زنانه ندارد؛ ترجمهٔ عبدالمجید احمدی، نشر چشمه
- پسرانی از جنس روی؛ ترجمهٔ ابوالفضل اللهدادی، نگاه، 1395
- آخرین شاهدان، برگردان از روسی: ترجمهٔ مصطفی مظفری، نشر هیرمند، 1395
من با این کتاب از همین پورتال آسمونی آشنا شدم و تهیه کردم و خوندمش کتاب واقعا خوبیه واقعا حقش بود که برنده نوبل بشه