- آسمونی
- مجله اینترنتی
- وبگردی
- آیا مصرف چای مانده برای بدن ضرر دارد؟
آیا مصرف چای مانده برای بدن ضرر دارد؟
آیا مصرف چای مانده برای بدن ضرر دارد؟
چای یکی از محبوب ترین نوشیدنیها بین ما ایرانیان است و خرید چای از ملزومات سبد خرید ایرانی هاست. این نوشیدنی محبوب و پرخاصیت دارای 30 نوع آنتیاکسیدان می باشد و اگر بهصورت تازه دم مصرف شود، دارای فواید زیادی برای سلامت بدن خواهد بود.
اما متأسفانه بعضی از افراد به دلیل کمبود وقت و یا از روی عادات غلط، چای دمکرده را مجدداً گرم کرده و به صورت کهنه دم مصرف میکنند، بدون آنکه از عوارض مضر آن مطلع باشند. در ادامه این مطلب از فروشگاه اینترنتی موراتوس قصد داریم عوارض چای کهنه دم را مورد بررسی قرار دهیم.
توصیه هایی برای مصرف صحیح چای
بهترین مورد این است چای دم کردنی را جایگزین چای کیسه ای نمایید و از چای حاوی عطر و بوی مصنوعی کمتر استفاده کنید، حتما به نوشیدن چای بعد از ۱۰ دقیقه از دم کردن آن اقدام کنید، از مصرف چای کهنه دم در فلاکس و قوری پرهیز کنید، سعی کنید چای سبز را به عنوان خواص آنتی اکسیدانی بالا جایگزین چای سیاه کنید. چای را بلافاصله بعد از غذا مصرف نکنید.
بهتر است بدانید که نوشیدن بهترین چای خارجی بیش از ۲۴ ساعت از زمان اولیه دم کشیدن آن باعث تولید سم در بدن شده و میتواند مسمومیت و سرطان زایی را افزایش دهد؛ بنابراین توصیه ما این است که از نگهداری چای در فلاکس به طور کلی خودداری کرده و برای نوشیدن چای در زمانهای حساس مانند سفر و پیک نیک به جای ریختن چای در فلاکس به ریختن آب جوش در آن بپردازید و به هنگام نیاز به دم کردن چای اقدام کنید. این نکته را هم به خاطر داشته باشید که در صورت گذشتن یک الی دو ساعت پس از زمان دم کشیدن چای اگر قصد نوشیدن آن را داشتید باید آن را صاف کرده و تفاله چای را جدا کنید و سپس مصرف کنید.
بهتر است چای را دوبار گرم نکنید
همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، اگر چای در دمای اتاق بین ۴ الی ۸ ساعت باقی مانده باشد، نباید آن را دوباره گرم کنید اما اگر چای به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه از دم کشیدنش از گذشته باشد، میتوان دوباره آن را گرم کرد.
باکتری مسمومیت غذایی معمولاً در چای دم شده در معرض گرما بیشتر خودش را نشان میدهد. چایی که همراه با شیر باشد و یا ماده اضافه داخل آن وجود داشته باشد، بعد از گرم شدن وضعیت بدتری را ایجاد میکند و ممکن است به دلیل تولید قارچ هم خطرناک باشد. البته این قارچها و باکتریها با چشم غیر مسلح قابل دیدن نیستند اما در چای دوباره گرم شده وجود دارد.
تاثیر روی مزه
جدا از این که چای بعد از گرم شدن دوباره، خواص خود را از دست میدهد، تاثیر منفی روی مزه آن خواهد گذاشت. پلی فنولهای مسئول رنگ و طعم چای، در چنین حالتی دچار مشکل میشوند و در نتیجه طعم چای تلخ تر از حالت طبیعی میشود.
چای کهنه دم دقیقا به چه معناست؟
در شرایط زیر می توان گفت که چای احمد کهنه دم به شمار می رود.
چایی که بیش از 8 ساعت در داخل قوری قرار داشته باشد و در دمای اتاق، بدون پوشش، البته به نوع چای نیز بستگی دارد. در این مدت زمان مزه چای از بین می رود.
در برخی از مواقع گاهی چایی هایی هستند که می توانند پس از 72 ساعت بعد از دم کشیدن دوام بیاورند، البته به شرطی که این چای در داخل فریزر نگهداری شود.
آیا چای مانده برای بدن ضرر دارد؟
مطابق تحقیقات، نوشیدنیهای گیاهی مانند این نوع نوشیدنی اکثراً خواص مفیدی دارند. اما استفاده بیرویه و در مقادیر زیاد میتواند به برخی از اندامها، مانند کبد یا معده، فشار آورد. به خصوص اگر نوشیدنیهای گیاهی با افزودنیهایی مانند شکر یا شیر مصرف شوند، میتواند به افزایش وزن یا دیگر مشکلات سلامتی منجر شود.
به طور کلی، مصرف معتدل از این نوشیدنی گیاهی میتواند بسیار مفید باشد، اما مانند هر چیز دیگری، افراط در آن میتواند زیانآور باشد. همچنین، برخی از انواع این نوشیدنیها ممکن است موادی داشته باشند که با داروهای خاصی تداخل پیدا کنند، بنابراین در صورت مصرف داروهای خاص یا وجود شرایط پزشکی خاص، مشاوره با پزشک توصیه میشود.