زمان مطالعه: 4 دقیقه
دو راه برای سفر در زمان!

دو راه برای سفر در زمان!

دانشمندان اثبات کرده‌اند که سفر در زمان پس از حل یک تضاد منطقی به شکل نظری امکان‌ پذیر است. اگر در فهم این موضوع مشکل دارید با ما همراه باشید

اگر دوست دارید به آینده بروید تا ببینید چه اتفاقاتی قرار است برایتان  بیفتد یا به گذشته بروید و اشتباه هایتان را جبران کنید این بخش آسمونی را تا انتها مطالعه کنید چرا که شما را با دو راه اثبات شده سفر در زمان آشنا خواهیم کرد. با ما همراه شوید.

استیون هاوکینگ، فیزیکدان مشهور می گوید:

فیلم‌ هایی با موضوع سفر در زمان معمولا ماشین‌های عظیم و پر مصرفی را نشان می‌دهند که مسیری را در میان بعد چهارم (زمان) گشوده و تونلی را در دل زمان باز می‌کند. مسافر زمان نیز خود را برای تجربه‌ای ناشناخته آماده کرده و وارد این تونل شده و آنگاه در زمان دیگری ظاهر می‌شود. شاید مفهوم کلی چنین شیوه ای کاملا متفاوت از واقعیت به نظر آید اما ایده کلی آن چندان غیر عقلانی نیست.

 

برای اولین بار در قرن 19 (سال 1895) «هربرت جورج ولز» با رمان ماشین زمان ، انسان ها را به فکر واداشت. این که در فیزیک امکان بازگشت به گذشته وجود دارد یا نه معلوم نیست اما در تئوری کورت گودل از نظر تئوریک می‌توان  به عقب برگشت.ولی اگر به گذشته بروید و پدربزرگ خود را قبل از آشنا شدن با مادربزرگتان بکشید به این معنی است که شما دیگر نمی توانید وجود داشته باشید.البته می توان جهان های موازی را راه حل این مشکل دانست،در گذشته دنیایی جدید خلق می شود در کنار دنیایی که از آن آمده اید.

راه اول: نظریه نسبیت

بر پایه نظریه‏ ی نسبیت، با افزایش سرعت یک جسم، زمان برای آن جسم کندتر می‏گذرد.حال اگر با  یک قطار با سرعت نور یک هفته حرکت کنید طبق فرضیه  استیون هاوکینگ به 100 سال بعد می روید.این نظریه حتی در ساختمان های بلند هم رخ می دهد؛هرچه ارتفاع شما بیشتر باشد به علت ضعیف شدن نیروی گرانشی، زمان برایتان زود تر می گذرد.البته به میزان خیلی کم در حد میلیاردم ثانیه!

راه دوم: کرم چاله

کرمچاله‌ها مسافت و زمان مورد نیاز برای رسیدن از یک نقطه به نقطهٔ دیگر را کوتاه و آسان می کنند.اگر بتوان کرم‏چاله‏ ای یافت و در آن وارد شد و به سوی دیگر آن رفت، قادر خواهید بود تا به مکان و زمان دیگری سفر کنید. کرم‏چاله ‏ها تاکنون به صورت تجربی مشاهده نشده ‏اند. همچنین بسیار ناپایدارند و تقریبا بلافاصله پس از تشکیل فرو‏می‏ریزند و از بین می‏روند.البته شاید بتوان کاری کرد تا کرم چاله ها پایدار تر شوند.

پارادوکس سفر در زمان گذشته

رؤیای سفر کردن در زمان، به گذشته و آینده، شاید به قدمت تصور و خیال انسان باشد. زمانی که اچ.جی. ولز، رمان «ماشین زمان» را در سال 1895 منتشر کرد، آن را رمان علمی نامید چرا که هیچ‌کس نمی‌دانست سفر زمان امکان دارد یا خیر!

تنها 10 سال بعد، آلبرت انیشتین نظریه چهارم نسبیت خصوصی‌اش را ارائه کرد و بخشی از این پرسش با شگفتی و حیرت بسیار پاسخ داده شد: پاسخ مثبت بود. یکی از پیش‌بینی‌های انیشتین که امروزه با آزمایش‌های بی‌شمار بررسی و معلوم شده است، با مثالی از دوقلوها به بهترین شکل روشن می‌شود. یکی از دوقلوها در خانه می‌ماند، در حالی که دیگری با سرعتی نزدیک به سرعت نور به مدت 10 سال به فضا سفر می‌کند. زمانی که مسافر بازمی‌گردد، دیگری در خانه وی را 10 سال مسن‌تر می‌یابد، در حالی که خودش کاملاً پیر شده است.

در واقع مسافر فضا 10 سال به درون آینده جهش زده است. «پارادوکس زمانی» نسبیت خصوصی است و گرچه موقعی که سرعت‌های بی‌نهایت مورد بحث است قابل توجه‌ترین مسئله به‌شمار می‌رود، همواره در اطراف ما روی می‌دهد. همچنان که ما نسبت به یکدیگر جابه‌جا شده و حرکت می‌کنیم، همگی در حال سفر کردن به آینده هستیم؛ اما با سرعت و آهنگ‌های متفاوت. اختلاف‌های این درجات و سرعت‌ها بسیار کوچکند، اما واقعی هستند. سفر زمان به آینده، اجتناب‌ناپذیر است و پیامد ساختار عالم و جهان کیهان محسوب می‌شود. تا چند دهه پیش، این موضوع به داستان‌های علمی تخیلی سپرده می‌شد.

در حقیقت، پرس و جویی از نخستین نویسنده داستان‌های علمی تخیلی، آغاز نخستین تحقیق و مطالعه جدی و مداوم در این زمینه را دامن زد. در سال 1985 کارل ساگان، اخترشناس روی داستان خود با عنوان «برخورد» کار می‌کرد. قهرمان زن این کتاب به چند وسیله برای عبور و مرور سریع بین ستاره‌ای نیاز داشت و چون ساگان درگیر قوانین فیزیک می‌شد، از دوستش تورن که یک فیزیکدان نظری بود درخواست مشورت و راهنمایی کرد. وی نیز استفاده از یک کرم چاله را توصیه کرد؛ یعنی همان میانبر تونل مانند در میان فضا و زمان پیش‌بینی شده توسط انشتین را که در بین هواداران داستان‌های علمی تخیلی مشهور است.

ساگان هم از روی وظیفه‌شناسی این پیشنهاد را در کتابش به کار برد. در همان سال تورن مشخص کرد اگر شما (همانند مسئله دوقلوها) در مواجهه با دو دهانه یک کرم چاله، یک دهانه را ثابت نگاه دارید و دیگری با سرعتی نزدیک به سرعت نور حرکت کند و سپس به مجاورت دهانه ثابت شده بازگردد، در این صورت می‌توانید یک ماشین زمان خلق کنید. اگر این دهانه رونده بر حسب اندازه‌گیری دهانه ثابت 10 سالی در حرکت بوده است، پس تورن می‌تواند به داخل دهانه سفر کننده پریده و از دهانه ثابت بیرون آید در حالی که 10 سال به سمت گذشته رفته است.

پارادوکس پدربزرگ یا پارادوکس سفر به زمان، که اولین بار توسط یک نویسنده فرانسوی در سال 1943 مطرح شد به شرح زیر است:

فرض کنید شما بتوانید به گذشته دور سفر کنید و در آنجا پدربزرگ فعلی خود را قبل از اینکه با مادربزرگتان آشنا شود بکشید، این به این معنی است که شما نمی‌توانید وجود داشته باشید؛ و طبعاً نیز نمی‌توانستید به گذشته سفر کنید و پدربزرگتان را بکشید.

این یک نمونهٔ کلاسیک پارادوکس محسوب می‌شود، که امکان سفر به گذشته را زیر سؤال می‌برد. البته برای رفع این تناقض، راه‌حل‌هایی نیز پیشنهاد شده‌است، که دنیاهای موازی یکی از آنهاست. اما جهان‌های موازی زمانی می‌تواند پاسخ مناسبی به این پرسش باشد که به طور کامل بتوان به ساخته شدن ماشین زمان پاسخ منفی داد.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «دو راه برای سفر در زمان!» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره دو راه برای سفر در زمان! فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.