- آسمونی
- مجله اینترنتی
- چهره ها
- چهره های ورزشی
- بیوگرافی تئوگنس

بیوگرافی تئوگنس
هر مسابقه ورزشی که در بازی های باستانی المپیک برگزار می شد قوانین خاص خود را داشت. شماری از این قانون ها با معیارهای امروزی خشن و بی رحمانه به نظر می رسند. در رقابت ترکیبی کشتی و مشت زنی که آن را با نام پانکراتیون می شناختند، مشت، لگد، خفه کردن و شکستن انگشت حریف مجاز بود. با این وجود خرد کردن استخوان ها و درآوردن چشم ممنوع. داوران ویژه ای بر کیفیت اجرای قانون و مجازات متخلفان نظارت داشتند. به عنوان نمونه اگر دونده ای زودتر از دیگران مسابقه را آغاز می کرد ممکن بود با نظر داوران حذف شود.
بر اساس سنگ نوشته ای در شهر دلفی، این ورزشکار اهل تاسوس در مشت زنی و پانکریشن (پانکراسیون) المپیک پیروز شد؛ در 480 قبل از میلاد رقابت بوکس را فتح کرد و چهار سال بعد قهرمان پانکریشن شد.
او همچنین سه بار در رقابت های پیتیان عنوان نخست را کسب نمود. تئوگنس 9 بار در بوکس و یک بار در پانکریشن ایستمیان پیروز شد و 9 بار بوکس بازیهای پیتمیان را برد. تئوگنس در جشنواره ای در آرگوس مسابقه دوی استقامت را هم برد.. او در 1300 مسابقه پیروز شد و به مدت 22 سال در بوکس شکست نخورد. ..
در روزگار کنونی شماره زیادی پایه مجسمه از قهرمانان یافت شده که نمادی است از اهمیت یونانیان به ورزش و ورزشکاران خود. سه تندیس از تئوگنس در دلفی، المپ و زادگاهش تاسوس برپا شده بود که نشان دهنده شهرت و افتخارات فراوان وی بود.
آنچه مسلم است، این نکته می باشد که تئوگنس پس از مرگ به عنوان خدا در تاسوس پرستش می شد. حتی مطابق یکی از داستانها، یکی از دشمنان مجسمه او را شلاق زد. مجسمه نیز به دنبال این ضربات سقوط کرد و آن دشمن را له کرد و موجب مرگش شد. بعدها هم وقتی مردم تاسوس مجسمه تئوگنس را به دریا انداختند، مزارع شان به دنبال این اقدام خشک شدند تا سرانجام مردم تاسوس مجسمه را از دریا بیرون کشیده و سر جایش گذاشتند تا باز هم عبادت او ادامه یابد. حتی گفته می شد که مجسمه تئوگنس بیماری ها را شفا می دهد.