- آسمونی
- مجله اینترنتی
- فیلم و سینما
- نقد فیلم
- نگاهی به فیلم ببر سفید

نگاهی به فیلم ببر سفید
آسمونی" href="https://asemooni.com/" target="_blank" rel="follow noopener">اختصاصی آسمونی نقد از نجیبه نعمتی
فیلمی از رنج و جاه طلبی انسانی
فیلم ببر سفید به تازگی در سینماهای آمریکا و شبکه نتفلیکس (Netflix) به نمایش گذاشت شد. یکی از امتیازات این فیلم آن است که نویسنده، کارگردان و تهیه کننده آن رامین بحرانی فیلمساز ایرانی- آمریکایی است.
رامین بحرانی فیلم هایی همچون:
فارنهایت 451 (Fahrenheit 451)، فلیم خانه 99 (Homes99) ، فیلم به هر قیمتی (At Any Price) ، فیلم کیسه پلاستیکی ((Plastic Bag، فیلم مرد ارابه به دست (Man Push Cart ) و فیلم خداحافظ سولو (Goodbye Solo) و...را در کارنامه خود دارد.

فیلم ببر سفید در حقیقت اقتباسی از رمانی به همین نام به نویسندگی، آراویند آدیگا که در سال 2008 موفق به دریافت جایزه شده است.
فیلم ببر سفید که به تازگی رامین بحرانی وارد کارنامه خود اورده، نظر منتقدان را به سوی خود جلب کرده است.
او از بازیگران مشهور سینمای هند همچون: آدارش گوراو در نقش “بالرام هالوای”، پریانکا چوپرا جوناس در نقش “پینکی”، راجکومار رائو در نقش “آشوک”، ماهش مانجرکار در نقش “استورک”، سواروپ سامپات، کاملش گیل، ویجای موریا و نالنیش نیل و ...استفاده کرده است.
فیلم ببر سفید؛ فیلم شخصیت محور است و بازیگر اصلی آن یعنی بالرام هالوای ( با بازی آدارش گوراو) به شرح زندگی خود میپردازد. پسری با هوش از یک دهکده دور افتاده و گرفتار دریک سیستم ارباب رعیتی با خانوادهای که زیر قیومت مادربزرگ اداره میشود.
ببر سفید در هر نسل تنها یک بار ظهور میکند.
پسری که آرام آرام از زندگی فقیرانه خود، سعی در بالا کشیدن خود دارد. او ابتدا رانندگی را میآموزد و به عنوان راننده فرزند کوچک خانواده ارباب (راننده آشوک و پینکی)، وارد سیستم آنها میشود. او راننده شخصی، آشوک و پینکی می شود آنها زوج جوانی هستند که به تازگی از آمریکا به هند آمده اند .او باور دارد که به عنوان یک خدمتکار باید تمامی دستورات اربابانش را بپذیرد. در یکی از شبها “پینکی “همسر آشوک با دختر بچهای تصادف میکند که منجر به مرگ دختربچه میشود و بعد از تصادف از صحنه جرم میگریزد. گره اصلی فیلم در همین ماجرا است.
خانواده اربابش، از او(بالرام) میخواهند تا جرم را به گردن بگیرد، علاوه بر آن او شاهد فساد خانواده اربابش در تطمیع کسانی است که به عنوان نجات دهنده هند خود با تزویر و ریا منافع مالی خود را به پیش میبرند.
او متوجه فساد میگردد. او آرام آرام راههای فرار از باور قدیمی و پوسیده نظام فئودالی را میآموزد. سیستم نابرابری که فقر را در ذهن او و خانواده اش و سایر مردم نهادینه کرده است. او تصمیم میگیرد تا بر علیه این سیستم قیام کند. او دزدی میکند. بنزین میفروشد و پول رشوه های سنگین خانواده اربابش را میدزد و در نهایت پسر ارباب را به قتل میرساند. او میگریزد و با پولهایی که دزدیده است نظام جدید اربابی خودش را بنیان میگذارد.

فیلم روایی است، “بالرام هالوای “به عنوان راوی، داستان مبدل شدن خود را از یک روستایی ساده به یک کارآفرین بیان میکند.
در ابتدای فیلم و زمانی که او باور خدمتکاری را پذیرفته است، فردی آرام و مطیع را به نمایش میگذارد؛ اما در روند فیلم او به عنوان قهرمان فیلم با دیدن فساد جامعه، حیله گری و جاه طلبی خود را آغاز میکند. شخصیت های فیلم به جز بالرام ، عمق ندارند، که در فیلم ضرورتی نیز به بیان سایر شخصیت ها دیده نمیشود. فیلمبرداری نیز از جمله نکات مثبت فیلم ببر سفید است.
تغییر شخصیت بالرام در فیلم به نحو تحسین برانگیزی صورت میگیرد. بالرام همیشه خندان است. او مطیع و سرسپرده اربابانش است ؛ اما در سیر تغییر شخصیتی خود از آن مرد همیشه قانع و خندان به یک قاتل مبدل میشود.
رامین بحرانی که خود نویسندگی، کارگردانی و تهیه کنندگی فیلم را برعهده دارد سبک خاص خود را در فیلم پیاده ساخته است. سبکی که منتقدان را به تحسین فیلم ببر سفید واداشته است.
فیلم نگاهی موشکافانه به جامعه دارد؛ جامعه ای که افراد به راحتی از زیر بار مسئولیت هایشان شانه خالی میکنند.

بالرام به خود فکر میکند و خانواده را برای رسیدن به آرزویش فدا میکند، اربابان با پرداخت رشوه از زیر بار مالیات شانه خالی میکنند و در انتها سیاست مداران و افراد حاکم جامعه با قبول رشوه، از مسئولیت در قبال شهروندانشان شانه خالی میکنند.
انگار کسی به فکر دیگری نیست، جامعهای که افرادش تنها به خود فکر می کنند و فقط می خواهند خود را بالا بکشند حتی با کشتن و فدا کردن سایر افراد خانواده اشان .
فیلم ببر سفید، سعی در نشان دادن جامعه به شدت طبقه بندی شده دارد. جامعه ای که بردگی در این زمانه و استعمار آنان و همچنین عصیان بردگان را به نمایش می گذارد.
فیلم ببر سفید اثری متفاوتی است که بهتر است آن را به تماشا بنشینید.