زمان مطالعه: 1 دقیقه
جشن سیرسور

جشن سیرسور

سیر سور یا همان جشن سیر، از جشن‌های باستانی ایرانیان بوده که پیش از اسلام و بعد از آن در نواحی مختلف سرزمین پهناور ایران بر اساس یک افسانه کهن ایرانی در ۱۴ دی ماه برگزار می‌شده است.

جشن سیرسور جشن زیبایی است که امروزه کمتر نامی از آن در میان است اما شایسته توجه بیشتر است.جشن‌های ایرانی پیوندی ناگسستنی با طبیعت دارند، از این روی پیوسته شادابی و سرزندگی را برای مردمان به ارمغان می‌آورند.ایرانیان باستان توجه ویژه‌ای به زیست‌بوم، بهداشت غذا و غذا خوردن داشتند و بر پایه باورهای خود جشن‌های بسیار بر پا می‌داشتند. یکی از این جشن‌ها سیرسور یا جشن سیر بوده است.

ایرانیان باستان روز چهاردهم هر ماه را گوش می‌نامیدند. در داستان‌ها گفته می‌شود روز جشن سیر، روزی است که جمشید شاه کشته شد، دیوها توانستند بر شهر چیره شوند و مردمان برای در امان ماندن از شر و پلیدی شیطان به غذاهای خود سیر زدند تا پلیدی و بیماری‌ها را از خود دور کنند و خود را شفا بخشند. در این روز از خوردن چربی پرهیز کردند که بعدها این روز را سیر سور نام نهادن و هر ساله، ۱۴ دی را بخاطر پیروزی انسان بر دیو (پلیدی، مریضی) به جشن و پایکوبی می‌پرداختند

سیر سور را می‌توان جشن ملی تندرستی نیز نامید چرا که در متن‌های کهن دینی و علمی نیز از سیر نام برده شده و به خواص درمانی معجزه‌گر آن اشاره شده است.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «جشن سیرسور» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.