- آسمونی
- مجله اینترنتی
- وبگردی
- ارتودنسی ، ایمپلنت و اصلاح طرح لبخند

ارتودنسی ، ایمپلنت و اصلاح طرح لبخند

چرا دندان های خود را از دست می دهیم؟
همانطور که می دانیم دندان عضو بسیار مهم و حساسی می باشد و به وسیله آن مواد غذایی را قابل بلعیدن می کنیم. از این رو غذایی که به خوبی جویده شود و مراحل کامل را طی کند به راحتی توسط معده هضم شده و مشکل گوارشی برای ما پیش نمی آید. حال اگر فرد سریعتر غذا را بجود یا عمل جویدن کامل صورت نگیرد بیماری های گوارشی گریبانگیر او خواهد شد و در برخی موارد عوارضی که این بیماری دارد و داروهایی که مصرف می شود بر سلامت خود دندان اثر می گذارد. از این رو آرام جویدن به سلامت دندان ما نیز کمک می کند.اما شیوه های بد زندگی یا اهمیت ندادن به موادی که مصرف می کنیم خود عاملی برای از بین رفتن و ضعیف شدن دندان می باشد. برای مثال مواد سختی مانند آجیل های دارای پوست سخت را با دندان می شکنیم. شاید در اوایل این امر به نظر ما آسیبی به دندان وارد نمی کند، اما این فشار مضاعف باعث ایجاد ترک های ریزی روی دندان می شود که در طولانی مدت عمیق تر شده و منجر به شکستگی می شود. خوردن نوشیدنی های بسیار داغ یا بسیار سرد، عدم شستشوی مناسب، استفاده از خوراکی شیرین و چسبنده، سیگار و مواد مخدر، عدم مصرف کلسیم و کمبود ویتامین D از جمله موادی هستند که به سلامت دندان آسیب وارد می کنند.
مواردی هم وجود دارد که خارج از کنترل ما هستند، مانند پیش زمینه های ارثی، مادرزادی، بیماری ها و حوادث که منجر به از دست دادن دندان یا بهم ریختگی آنها می شود. راه های بسیاری برای جبران آسیب دیدگی دندان وجود دارد، مانند ایمپلنت کردن، ارتودنسی و اصلاح طرح لبخند که در ادامه بیشتر به آنها خواهیم پرداخت.
ایمپلنت دندان چیست؟
زمانی که فرد دندان یا دندان های خود را به دلایل مختلفی از دست می دهد، مسلما برای او آزار دهنده خواهد بود و اگر این دندان ها در قسمت جلویی دهان باشند تاثیر ناخوشایندی بر حضور فرد در اجتماع خواهد داشت. یکی از روش هایی که امروزه برای کاشت دندان بسیار پرطرفدار و پایدار است، ایمپلنت کردن می باشد.در روش ایمپلنت ، که خود به چندین روش دیگر تقسیم می شود، نوعی پایه از جنس تیتانیوم که سازگار با سلول های بدن می باشد به کار برده می شود و این پایه درون فک و در محل دندان یا دندان های از دست رفته قرار داده می شود. بعد از اینکه ایمپلنت قرار داده شد، سلول های استخوان ساز در سطح ایمپلنت شروع به استخوان سازی می کنند تا ایمپلنت کاشته شده به استخوان فک جوش بخورد. بعد از حدود 3 تا 4 ماه که ایمپلنت جوش بخورد تاج و روکش دندان ساخته می شود تا بر روی پایه تیتانیومی قرار گیرد.
با توجه به مراحلی که گفته شد مشخص می شود که این روش چون مستقیما فک درگیر می شود و با استخوان فک پایه ها جوش می خورد می توان اطمینان داشت که دندان جدا نمی شود و پایدار خواهد ماند. البته این نکته را باید همواره در نظر داشت که زمانی که از ایمپلنت دندانی استفاده می کنیم باید همچنان شیوه های مراقبتی از دندان را نیز رعایت کنیم تا این دندان ها هم سالم بمانند در غیر این صورت اثربخشی نخواهد داشت و روکش دندان آسیب می بیند و شکسته و یا برداشته می شود.

تفاوت ایمپلنت و ارتودنسی چیست؟
یکی از عارضه های دندانی که مشکلات بسیاری را برای فرد به وجود می آورد نامرتب بودن دندان ها است. نامرتب بودن دندان ها اثرات بدی را در نه تنها در ظاهر فرد بلکه در سیستم گوارشی و سلامتی فرد دارد. زیرا باعث می شود فرد نتواند به خوبی غذا بجود و فشار به دندان ها و مینای آنها وارد شود که آسیب دیدگی دندان را به همراه دارد. یکی از راحت ترین و ساده ترین روش های مرتب سازی دندان ها ارتودنسی دندان می باشد که بسته به میزان عارضه، مدت زمان استفاده از آن برای فرد متفاوت خواهد بود. ارتودنسی را در زمان های قدیم سیمی کردن دندان می نامیدند که با استفاده از یک بسط و سیمی قابل ارتجاع با فشاری غیر محسوس دندان ها را سر جای خود قرار می دهد.افرادی که ارتودنسی را انجام می دهند باید به این نکته توجه داشته باشند که حتما بهداشت دهان و دندان را رعایت کنند زیرا در غیر این صورت منجر به پوسیدگی دندان می شود. با توجه به توضیحات گفته شده متوجه تفاوت ایمپلنت و ارتودنسی می شویم.
ایمپلنت دندان و اصلاح طرح لبخند
همانطور که گفته شد، دندان در زیبایی چهره فرد اثرگذار می باشد و اگر دندان های فردی مرتب و سالم باشند هنگام خنده نیز به خوبی نمایان شده و بر چهره فرد اثر می گذارد. حال اگر فردی دارای دندان هایی زرد رنگ، نامرتب، شکسته باشد و یا حتی برخی از دندان های وی از دست رفته باشد و در لبخند وی نمایان شود، زیبایی لبخند فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. در ابتدا باید مشکل دندان شناسایی شود و سپس به اصلاح طرح لبخند پرداخت. برای مثال ممکن است نیاز باشد فقط دندان های فرد جرم گیری و تقویت شود و یا به دلیل نامناسب بودن جایگاه برخی از دندان ها یا شکل نامتعارف آنها، کشیده شوند یا دندان جدیدی جایگزین شود.ایمپلنت کردن دندان ها یکی از کارهایی است که منجر به اصلاح طرح لبخند می شود به این صورت که در صورت از دست دادن دندان می توان آن را کاشت و یا دندانی را که موقعیت مناسبی ندارد و با ارتودنسی درمان نمی شود کشید و بعد طبق شیوه ای که قبلا گفته شد، دندان جدید را جایگزین کرد. در مواردی که می توان با ارتودنسی دندان ها را مرتب کرد نیازی به این عمل کاشت نیست.
ارتودنسی و اصلاح طرح لبخند
یکی از روش هایی که با استفاده از آن می توان طرح لبخند را اصلاح نمود استفاده از عمل ارتودنسی دندان است. مرتب بودن دندان در داشتن لبخندی زیبا موثر است. گاه فقط نیاز است که دندان ها مرتب شوند و گاه با برداشتن یک دندان این عمل مرتب شدن بهتر نتیجه می دهد. از این رو اگر به دنبال داشتن لبخندی زیبا هستید حتما به نوع درمان دندان های خود توجه داشته باشید.
سن مناسب برای اصلاح دندان ها
یکی از سوالاتی که همواره وجود دارد سن مناسب برای انجام عمل های مربوط به اصلاح دندان ها می باشد. در بزرگسالی هرگونه عارضه ای به وجود آید می توان با روش های گفته شده در بالا درمان شود اما محدودیت وجود خواهد داشت. اما اگر از کودکی بخواهید اصلاحات را انجام دهید از سن 12 سالگی که دندان های اصلی درآمده اند و فک رشد خود را داشته است می توان عمل ها را انجام داد.برگرفته از وب سایت اینترنتی کلینیک دندانپزشکی سیمادنت به آدرس اینترنتی https://simadentclinic.com/