- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- باشگاه ها و تیم ها
- معرفی تیم های لیگ برتر ؛ سپاهان ; روزهای تاریک پرافتخارترین تیم لیگ برتر
معرفی تیم های لیگ برتر ؛ سپاهان ; روزهای تاریک پرافتخارترین تیم لیگ برتر
معرفی تیم های لیگ برتر/ آسمونی" href="https://asemooni.com/">اختصاصی آسمونی – مهدی زارعی
سپاهان؛ روزهای تاریک پرافتخارترین تیم لیگ برتر
یک بار دیگر سپاهان، کار را به امیر قلعه نویی سپرد. مردی که سپاهان را به اولین تیم تاریخ لیگ برتر بدل ساخت که دوبار پیاپی قهرمان لیگ شده است. اما این بار کار قلعه نویی دشوارتر از همیشه است. کمتر از 4 سال از آخرین قهرمانی سپاهان در لیگ می گذرد اما در این مدت مردانی چون زلاتکو کرانچار، عبدالله ویسی، ایگور استیماچ، منصور ابراهیم زاده و..آمدند و سپاهان رنگ موفقیت را ندید. آیا قلعه نویی می تواند پرافتخارترین تیم فوتبال ایران را به اوج بازگرداند؟
ویسی؛ مردی که 2 دهه زود مربی سپاهان شد
به گزارش آسمونی ، دو سال پیش بود که زلاتکو کرانچار راهی ایران شد و جایگزین عبدالله ویسی شد که سپاهان همیشه مدعی را به یک تیم درجه 2 و حتی نزدیک به منطقه خطر بدل ساخته بود. به هر شکل خودکرده را تدبیر نیست. برای باشگاهی که دیگر خبری از ثبات یک دهه قبل در آن نیست و بهترین راه فرار از بحران را تغییر مربی می بیند، گزینه عبدالله ویسی نمی توانست گزینه عجیبی باشد. در حالی که پیشاپیش مشخص بود که حضور در پرافتخارترین تیم لیگ برتر برای مردی چون ویسی خیلی زود است؛ شاید یکی دو دهه!
داستانی که با حریری آغاز شد
اما همیشه نیمکت سپاهان نیمکتی پرتزلزل و همچون محله بروبیا نبود. داستان مربیان سپاهان با محمود حریری آغاز شد. از سال 1332 به مدت 7 سال مربیگری باشگاه شاهین اصفهان به عهده موسس آن محمود حریری بود. اما اولین مربی تیم در جام تخت جمشید محمود یاوری بود. یاوری طی سال های 49 تا 56 سرمربی تیمی بود که حالا نام سپاهان را در خود می دید. سپاهانی ها مدتی کوتاه در سال 56 از رایکوف مربی مشهور یوگسلاو استفاده کردند اما یک بار دیگر در همان سال هدایت تیم خود را به یاوری سپردند و یاوری تا سال 59 مربی سفیدپوشان سپاهان بود. به گزارش آسمونی ، از سال 59 به مدت 11 سال مسعود تابش بازیکن سابق سپاهان هدایت این تیم را بر عهده گرفت که حالا زرد پوش شده بود. دوران مربیگری تابش در بین مربیان سپاهان یک رکورد محسوب می شود. اما از آن فصل بود که دوران بی ثباتی روی نیمکت سپاهان آغاز شد. علی رزمینه از سال 71تا 72، فیروز کریمی در فصل بعد و آنگاه ناصر حجازی در فصل 73-74 مربی سپاهان بودند. مربیانی که هیچ یک توفیقی برای سپاهان کسب نکردند.
مناجاتی و کسب اولین افتخار تاریخ سپاهان
یاوری در فصل 74-75 بار دیگر مربی سپاهان شد و در طی دو فصل بعد نوبت به رسول کربکندی رسید که عهده دار هدایت زردها باشد. اما بزرگترین افتخار باشگاه در آن زمان در سال 77-78 نصیب تیم شد که سپاهان با هدایت مهدی مناجاتی در بین مدعیان قرار گرفت. در این فصل هر چند که زردپوشان پرسپولیس را در اصفهان شکست دادند و استقلال را هم متوقف ساختند اما سرانجام تنها به دلیل تفاضل گل کمتر نسبت به استقلال نایب قهرمانی لیگ برتر را از دست دادند و سپاهان پس از دو قدرت سنتی پایتخت سوم شد.
کاظمی و تابویی که در لیگ برتر شکست
به گزارش آسمونی ، تیمی که استانکو در فصل 81-80 ساخت یک فصل بعد به اوج رسید و در دومین دوره لیگ حرفه ای با مربیگری فرهاد کاظمی مقتدرانه قهرمان لیگ شد. سپاهان کاظمی اولین تیم شهرستانی تاریخ بود که در بین 2 تیم برتر لیگ قرار می گرفت. آن هم در شرایطی که این تیم در فاصله 4 هفته مانده به پایان بازیها با تساوی در خانه پرسپولیس قهرمانی خود را حتمی کرد. کاظمی یک فصل بعد و به دنبال حذف سپاهان از مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا تا آستانه استعفا از این تیم پیش رفت اما محمدرضا ساکت مدیرعامل وقت سپاهان درخواست او را نپذیرفت و کاظمی در ادامه با دو برد(3-2) و (2-0) مقابل استقلال امیر قلعه نویی موفق شد جام حذفی را با سپاهان به دست آورد.
لوکا و نایب قهرمانی آسیا
سرانجام کاظمی در سال 83 ازسمت خود استعفا داد و ناصر پورمهدی مربی موقت سپاهان شد. مربیان بعدی تیم عبارتند بود از استانکو پوکله پوویچ کروات، ادسون تاوارس برزیلی و لوکا بوناچیچ کروات. بوناچیچ در سال های 85 و 86 سپاهان را قهرمان جام حذفی کرد. به این ترتیب سپاهان دو بار پیاپی فرصت یافت که در لیگ قهرمانان آسیا حضور پیدا کند. در سال 86 سپاهان لوکا با برتری مقابل رقبای عربستانی، ژاپنی و اماراتی این تیم را به نایب قهرمانی آسیا رساند و سپاهان اولین تیم ایرانی شد که در جام جهانی باشگاه ها شرکت کرد. در شرایطی که سپاهان و بوناچیچ در اوج بودند و یکی از شانس هاس اصلی قهرمانی در لیگ 87-86، اما لوکا ناگهان سپاهان را ترک کرد که این مساله نه به سود سپاهان شد و نه به سود لوکا. با رفتن بوناچیچ به امارات، کریم قنبری مدتی کوتاه مربی سپاهان بود و پس از وی نوبت به ژوروان ویرا برزیلی رسید که از اواسط فصل هدایت سپاهان را به عهده گرفت. ویرا این تیم را نایب قهرمان لیگ 86-87 کرد.
قلعه نویی و کهکشانی های سپاهان
پس از آن نوبت به دو فصل حضور امیر قلعه نویی در سپاهان رسید که با دو قهرمانی در لیگ برتر همراه شد. در سال 90 قلعه نویی در حالی سپاهان را ترک کرد که تیم در آسیا به جمع هشت تیم برتر صعود کرده بود و ستارگان آماده این تیم شانس فراوانی برای تداوم درخشش در آسیا داشتند. اما وقتی باشگاه اعلام کرد که می خواهد سقف قراردادهای سازمان لیگ را رعایت کند همه چیز به هم ریخت و علاوه بر قلعه نویی چند بازیکن تیم هم راهی استقلال شدند.
دو قهرمانی کرانچار برای سپاهان
به گزارش آسمونی ، در سال 90 زلاتکو کرانچار سرمربی زردپوشان شد. وی طی سه سال حضور در این تیم یک قهرمانی لیگ و یک قهرمانی جام حذفی کسب کرد. اما فصل دوم حضور خود را با تزلزل آغاز کرد و علاوه بر آن، تیم از لیگ قهرمانان آسیا نیز حذف شد. ضعف تیم زلاتکو در هفته های نخستین لیگ 94-93 باعث شد که سکان تیم به حسین فرکی سپرده شود. فرکی موفق شد در فصل 93-94 تیم سپاهان را به شکلی دراماتیک برای پنجمین بار قهرمان لیگ برتر سازد اما نتایج ضعیف وی در آغاز لیگ بعدی موجب شد تا محرم نویدکیا به عنوان مربی-بازیکن مربی سپاهان شود. پس از آن دوران افول سپاهان شروع شد. آیا قلعه نویی این روند را خاتمه خواهد بخشید؟
معرفی تیم های لیگ برتر
منبع: اختصاصی آسمونی