- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- اطلاعات فوتبالی
- راجا كازابلانكا و نایب قهرمانی جام جهانی باشگاهها 2013

راجا كازابلانكا و نایب قهرمانی جام جهانی باشگاهها 2013
این یك رؤیا بود. رؤیایی كه به واقعیت تبدیل شد. راستش را بخواهید، هیچگاه انتظار چنین چیزی را نداشتیم ولی ما بازیكنان همیشه به خودمان اعتماد و به تیممان باور داشتیم و كلّ تیم برای افتخار كشورمان مراكش بازی میكرد. فوتبال مراكش به چنین افتخارهایی نیاز دارد. خوشحالم زیرا مردم مراكش خوشحال شدند؛ تمام بازیكنان راجا چنین حسی داشتند. ما در جام جهانی باشگاهها با جان و دل بازی كردیم. این بازیها تجربهای بینظیر برای ما بود. موفقیتی بسیار بزرگ برای راجا كازابلانكا كه هم برای باشگاه و هم برای كل فوتبال مراكش، عامل انگیزشی بزرگی محسوب شد تا در آینده، موفقیتهای بیشتری كسب كنند. تلاش همه ما بر این است كه سطح فوتبال مراكش را ارتقاء بخشیم. تیم راجا كازابلانكا در تورنمنت جام جهانی باشگاهی كه اواخر سال میلادی 2013 برگزار شد، شگفتی ساز بود.
اولین تجربه میزبانی جام جهانی باشگاهها در سال 2013 برای مراكشیها فرصتی بود تا به دنیا نشان دهند كه تا چه اندازه عاشق فوتبال هستند. استادیومهای اغادیر و مراكش در تمام بازیها پر از تماشاگر بود و در سراسر كشور، صحنههایی فراموش نشدنی خلق شد. یكی از دلایل عمده شادی مراكشیها، نمایش خوب نماینده كشورشان راجا كازابلانكا بود.
از قهرمان لیگ مراكش ـ كه میزبان تورنمنت بود ـ انتظار چندانی نمیرفت و كسی گمان نمیكرد كه آنها بتوانند در برابر قهرمانان قارههای دیگر، شانس زیادی داشته باشند. ولی ماجرا طور دیگری رقم خورد. راجا پس از پیروزی نزدیك بر اوكلندسیتی (قهرمان اقیانوسیه)، در مسابقه بعدی خود، بهتر ظاهر شد و توانست در مرحله یك چهارم نهایی مونتوری مكزیك را شكست دهد.
گل پیروزی بخش راجا در وقت اضافه، سراسر كشور را غرق در شادی كرد. هواداران راجا پس از آن از اغادیر به شهر مراكش رفتند. بسیاری گمان میكردند كه ماجراجویی راجا در این شهر به پایان خواهد رسید. زیرا اتلتیكو مینیروی رونالدینیو قهرمان كوپالیبرتادورس در مرحله نیمه نهایی رقابتها، منتظر رؤیارویی با راجا بود. امّا باشگاه كازابلانكایی برخلاف تمامی پیشبینیها بر حریف پیروز شد و با سه گل نیمه دوم خود، به فینال رسید.
راجا دومین تیم آفریقایی بود كه به فینال بازیها راه یافته بود. فضای استادیوم شبیه به فضای یك بازی ملّی بود و هواداران مراكشی برای حمایت از راجا از گوشه و كنار كشور با هم متحد شدند. البته راجا در نهایت نتوانست از سد باشگاه بزرگ آلمانی(بایرن) عبور كند. امّا شكست(2ـ0) نشان داد كه بازی فینال كاملاً یكطرفه نبوده است.
محسن ایژور بازیكن راجا توپ برنز تورنمنت را از آنِ خود كرد و با به ثمررساندن دو گل بسیار مهم، به طور مشترك آقای گل رقابتها شد. یكی از دو گل او در مرحله نیمه نهایی در مقابل اتلتیكو مینیرو به ثمر رسید. ایژور درباره آن بازیها به یاد می آورد:
همان زمان كه باید به عنوان نماینده كشورمان در بازیها حضور مییافتیم، گفتم كه دلم نمیخواهد در این بازیها فقط به عنوان یك تیم معمولی شركت كنیم. گفتم باید تا جایی كه میتوانیم سعی كنیم به مراحل بالاتر برسیم كه البته در نهایت، همین اتفاق هم رخ داد. رسیدن ما به فینال، موفقیت بینظیری بود. همچنین هواداران نیز فوقالعاده بودند. طبیعتاً امیدوار بودیم بتوانیم جام را در مراكش نگه داریم؛ ولی در فینال، باید با تیم بزرگی چون بایرن مونیخ بازی میكردیم و در نهایت، موفق نشدیم و باختیم. ولی در آن بازی هم با افتخار شكست خوردیم. هواداران راضی بودند و تمام مردم مراكش هم به موفقیت ما افتخار میكردند.
ایژور از فراموش نشدنیترین لحظه بازیها نیز چنین یاد میكند:
وقتی به مرحله نیمه نهایی رسیدیم، همه میگفتند از آن مرحله بالاتر نمیتوانیم برویم. ولی ما در نهایت، یك شگفتی بزرگ خلق كردیم. ما تیمی از برزیل را شكست دادیم كه رونالدینیو یكی از بهترینهای دنیا را در تركیب خود میدید. ما واقعاً حاكم میدان بودیم و با اقتدار پیروز شدیم آن پیروزی را هیچگاه فراموش نخواهم كرد.
صلاحالدین بصیر ملّیپوش سابق مراكش، مدیر سازمان فوتبال باشگاه راجا نیز پس از نایب قهرمانی راجا گفت:
این موفقیتی تاریخی برای باشگاه راجاست. ما به اولین تیم عربی تبدیل شدیم كه در فینال جام جهانی باشگاهها حضور داشته است. این موفقیت، نتیجه تلاش بازیكنان ما بود. هر چند نتوانستیم در فینال برنده شویم ولی به خاطر رسیدن به فینال، خدا را شكر می کردیم. این برای فوتبال مراكش، موفقیتی بزرگ بود. امیدوار بودیم با درس گرفتن از حضور موفق این تورنمنت، در آینده بتوانیم موفقیتهای بیشتری نصیب مراكش سازیم.
با این حال نه راجا و نه دیگر تیمهای آفریقایی از آن زمان نتوانستند به فینال رقابتها صعود کنند؛ در حالی که تاکنون سه تیم آسیایی راهی فینال این مسابقات شده اند.