درج نظر
مطالعه: 2 دقیقه
بیوگرافی نورالدین مرسلی

بیوگرافی نورالدین مرسلی

در ابتدای دهه 90 میلادی نورالدین مرسلی بخت اول تمامی مسابقات استقامتی در رقابتهای بزرگ دوومیدانی بود.

دونده الجزایری و متولد 28 فوریه 1970. نورالدین ده سال داشت كه شاهد حضور برادرش عبدالرحمن در المپیك مسكو بود. عبدالرحمن در المپیك 1984 لس‌آنجلس نیز برای الجزایر دوید. عبدالرحمن اولین مربی دو و میدانی نورالدین بود و این گونه شد كه با راهنمایی‌های او، مسیر زندگی برادركوچك، درخشان‌تر از وی گشت. نورالدین در سال 1990 و در مسابقات جوانان جهان ركورد 87-3:37 را در دوی 1500 متر برجای نهاد و پس از آن نیز در این مادّه درخشید.

 او در 28 فوریه 1991 و در روز تولد 21 سالگی خود، ركورد این ماده را در مسابقات سالنی سویل (اسپانیا) به زمان 16-3:34 دقیقه بهبود بخشید. تنها 9 روز بعد و در همان پیست، او قهرمان جهان در این ماده شد. نورالدین سال 1991 را بدون شكست به پایان رساند. زمان‌های او در مسابقات جایزه بزرگ همگی حول و حوش 3:31 دقیقه بودند؛ بدین ترتیب دونده الجزایری با امید فراوان پای به مسابقات جهانی توكیو (1991) نهاد و با اقتدار ركورد جهان را به زمان 84-3:32 دقیقه كاهش داد. اختلاف او با نفر دوم (ویلفرد كیروچی از كنیا) دو ثانیه بود!

مرسلی در آغاز سال 1992 نیز ركورد 1000 متر داخل سالن را به 16-2:15 دقیقه كاهش داد. به نظر می‌رسید كه او مدعی اول قهرمانی در المپیك بارسلونا خواهد بود. امّا وقتی مرسلی قبل از آغاز المپیك در رم به جنارودی ناپولی و در اسلو به دیوید كیبت باخت، بسیاری نسبت به او ناامید شدند.

نورالدین در نیمه نهایی المپیك درخشان ظاهر شد و یك بار دیگر توجه همگان را به خود جلب كرد. امّا فینال با سرعتی بسیار كم برگزار شد به طوری كه زمان دوندگان در هنگام عبور از علامت 800 متر، اندكی بهتر از زمان مسابقه زنان در این ماده بود! ریتم مسابقه اصلاً به دلخواه نورالدین نبود و سرانجام عنوانی بهتر از هفتمی نصیب وی نشد. شگفت آن كه تنها سه روز بعد، او بهترین ركورد فصل 92-91 جهان را در موناكو به جای نهاد و مسابقه 1500 متر از در 86-3:28 دقیقه دوید!

 سال 1993 نیز با ركوردشكنی آغاز شد یك طلا در مسابقات مدیترانه كه در ناربون برگزار شد و آن‌گاه شكستن ركورد هشت ساله استیو كرام steve Cram در دوی یك مایل با زمان 3:46:32 دقیقه. نورالدین در موناكو ركورد 3000 متر را شكست و آن‌گاه نوبت به مسابقات جهانی اشتوتگارت رسید. جایی كه باز هم سرعت گرفتن قهرمان الجزایری در آخرین دور سبب شد كه ركورد مدال طلای وی در 1500 متر محفوظ بماند.

طی هفته‌های بعد، او دوبار ركورد یك مایل را در برلین و بروكسل شكست و تنها دو روز پس از مسابقه در بروكسل، او ركورد یك مایل را به 3:44:39 دقیقه كاهش داد. نورالدین در سال 1994 در مسابقاتی غیرتخصصی شركت كرد. امّا هم ركورد 3000 متر را شكست، هم در ری‌یتی Rieti سوییس فاتح دوی 5000 متر شد! او در 2000 متر سالنی نیز ركوردشكنی كرد و سرانجام در نیس ركورد 1500 متر را به 37-3:27 كاهش داد آن هم چند روز پس از ركورد شكنی در این ماده در شهر موناكو!! كمی بعد نیز نوبت به مسابقات جهانی 1995 (گوتنبورگ – سوئد) رسید و سومین طلای مسابقات جهانی به سادگی نصیب نورالدین شد.

بدین ترتیب لحظه به لحظه به المپیك نزدیك‌تر می‌شد. نورالدین این بار نمی‌خواست كه اشتباه المپیك قبلی را تكرار كند امّا ركورد 5-3:29 او در ابتدای آن سال و ركورد هشام القروج مراكشی (51-3:29) سرنوشت مسابقه را مبهم‌تر از همیشه ساخته بود. فشار افكار عمومی و انتظار هواداران كمرشكن بود. امّا با سقوط هشام بر روی زمین، همه چیز آسان شد. نورالدین شتاب گرفت و افتخارات خود را با طلای المپیك 1996 تكمیل كرد. پس از آن افتخارات وی به هشام‌القروج انتقال یافت.

 نورالدین در مسابقات جهانی آتن (1997) چهارم شد و سرانجام آخرین بار در مسابقات جهانی سویا (1999) و المپیك سیدنی (2000) در دوی 1500 متر شركت كرد. عضویت وی در كمیسیون بین‌المللی المپیك به عنوان سفیر ورزش، شركت در كمیته مسابقات آفریقایی و تلاش‌های وی برای توسعه دو و میدانی جوانان در الجزایر فعالیت‌های او پس از دوران بازنشستگی از ورزش حرفه‌ای بوده است.

 

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «بیوگرافی نورالدین مرسلی» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.