- آسمونی
- مجله اینترنتی
- وبگردی
- علت صدا در سر چیست ؟ سمعک بهترین راه درمان صدا در سر

علت صدا در سر چیست ؟ سمعک بهترین راه درمان صدا در سر
شنیدن صدا در سر برای بعضی از افراد مشکل آزاردهنده ای است و این افراد را نگران می کند. در این مقاله ما به دلایل شنیدن صدا در سر می پردازیم و در ادامه خواهیم گفت چگونه تکنولوژی به کمک درمان این بیماران آمده است تا انتها این مقاله را بخوانید.
چرا در سرم صدا می شنوم؟
شنیدن صدا در سر معمولا نوعی از وزوز گوش است که به دلیل ویژگی های خاصی که این وزوز دارد به جای اینکه فرد آم را در گوش بشنود احساس می کند که از سر می آید. وزوز گوش ، به هر نوع صدای اضافی گفته می شود که فرد می شنود در حالیکه هیچ محرک بیرونی وجود ندارد . باید دقت کنید که این صدا ممکن است در گوش و یا در سر شنیده شود و نیازی نیست که حتما در گوش شنیده شود که بگوییم وزوز گوش است. و باز هم دقت کنید که هر صدایی بدون منبع خارجی وزوز گوش نامیده می شود و حتما نباید صدای نازک و خاصی مانند زنبور باشد بلکه ممکن است حتی صدای جیرجیرک یا رودخانه باشد.
حدود 10 درصد از افراد با این عارضه روبرو هستند و با مشکلاتی ناشی از آن مواجه میشوند. وزوز گوش برخی از مشکلات شامل استرس و اضطراب، کم خوابی، دلهره و تحریک اعصاب و غیره میباشد.وزوز گوش میتواند شامل صداهای مختلفی باشد، از جمله صدای سوت، زنگ، هیس، شرشر آب، صدای باد، صدای جیرجیرک و صدای نبض و غیره.
صدای سر راه های تشخیصی و درمان متفاوتی دارد و یکی از راه حلهایی مهم در درمان این مشکل استفاده از سمعک است که در ادامه به آن می پردازیم. در مرکز شنوایی و سمعک آوای امید سمعک های مجهز به سیستم های مهار صدای وزوز برای درمان وزوز گوش به کار می رود و شما می توانید برای خرید سمعک با این ویژگی ها به این مرکز مراجعه کنید . این سمعک ها از جدیدترین ابزارهای درمان وزوز در دنیا می باشند و به "ماسکر وزوز گوش" معروف هستند.
علت وزوز گوش
اصلی ترین دلیل صدا در سروجود مشکل در سیستم شنوایی است .وزوز گوش میتواند به علت چندین عامل رخ دهد و معمولاً نتیجه تحریک یا نقایصی در سیستم شنوایی است. در زیر، برخی از علل شایع وزوز گوش را بررسی میکنم:
1. آسیب ناشی از صدا: تماس طولانی مدت با صداهای بلند و شدید میتواند باعث آسیب به سلولهای شنوایی در گوش داخلی شود و وزوز گوش و شنیده شدن صدا در سر را ایجاد کند.
2.تخریب سلول های گوش داخلی: با پیشرفت سن، سلولهای شنوایی در گوش داخلی دچارتحلیل میشوند و این میتواند منجر به وزوز گوش شود. دقت کنید که تحلیل سلول های گوش داخلی ممکن است از سنین 40 سالگی آغاز شود و اینطور نیست که تنها در سنین 70 الی 80 سالگی منتظر این اتفاق باشیم.
3. عفونتها: عفونتهای گوش، سینوسها و حلق میتوانند به وزوز گوش و صدای سر منجر شوند. عفونت و التهابات در فضای گوش و فضاهای اطراف آن می تواند ایجاد وزوز گوش کند.
4. مشکلات عروقی: مشکلاتی مانند فشار خون بالا، نارسایی عروقی و تنگی عروق گوش میتوانند عامل وزوز گوش باشند.
5. داروها: برخی داروها مانند آنتیبیوتیکها، ضد التهابات غیراستروئیدی، دیورتیکها و آسپرین میتوانند وزوز گوش را تحریک کنند این داروها با تخریب در سلول های گوش داخلی و یا تغییر خونرسانی به گوش می توانند ایجاد وزوز گوش کنند و این نوع از وزوز گوش با توجه به نوع دارو ممکن است دائمی و یا موقتی باشد.
6. استرس و اضطراب: وضعیتهای استرسزا و اضطراب میتوانند باعث ایجاد وزوز گوش و صدای سر شوند یا وزوز را بدتر کنند.
با توجه به اینکه عوامل مختلفی در ایجاد وزوز گوش دخیل هستند بنابراین برای تشخیص علت وزوز گوش باید ارزیابی های دقیق و همه جانبه صورت گیرد و برای درمان موفق هم شناسایی علت وزوز گوش ضروری است.
برخی راههای پیشگیری از وزوز گوش عبارتند از:
1. استفاده از محافظ گوش : در محیطهای با صدای بلند و شدید، از محافظ گوش استفاده کنید تا گوشها را در برابر آسیب صوتی حفظ کنید.
2. کاهش استفاده از دستگاههای صوتی : استفاده طولانی مدت و بیش از حد از دستگاههای صوتی یا هدفونها میتواند سبب آسیب به شنوایی شود. از استفاده معقول و مناسب این دستگاهها اطمینان حاصل کنید.
3. مدیریت استرس : تمرینهای آرامش و روشهای مدیتیشن برای کاهش استرس و اضطراب میتوانند به کاهش وزوز گوش کمک کنند.
4. اجتناب از محرکهای آلکل و قهوه : مصرف بیش از حد آلکل و قهوه میتواند وزوز گوش را شدت بخشد.
تشخیص علت وزوز گوش
آزمایشات تشخیصی وزوز گوش و صدای سر برای تشخیص علت وزوز در مرکز شنوایی و سمعک آوای امید انجام می شود، در این مرکز یک مجموعه تست کامل توسط جدید ترین دستگاهها و بهترین متدهای روز دنیا توسط متخصص شنوایی انجام می شود.مراحل معمولا به ترتیب زیر می باشد:
تاریخچه گیری کامل : ابتدا در مورد سوابق شما، علائم، عوامل تحریککننده و شدت و طول مدت وزوز گوش شما پرسش خواهد شد.
شنوایی سنجی پایه : آزمایشهای شنوایی سنجی کامل مانند ادیومتری، تمپانومتری
تست های شنوایی تکمیلی : در مواردی ارزیابی های مربوط به عصب شنوایی و مایع گوش داخلی شامل تست ABR و ECOG انجام می شود.
تست های تخصصی وزوز گوش : ارزیابی های نوع ، کیفیت و بلندی وزوز گوش ، قابل پوشش بودن وزوز گوش همه مواردی است که برای تشخیص علت وزوز گوش و تعین درمان های احتمالی پیش رو مهم و ضروری هستند. و در مرکز آوای امید به طور کامل و جامع انجام می شوند.
در مرکز آوای امید بر اساس علائم، نتایج آزمایشها و مشاهدات ، تشخیص نهایی انجام خواهد شد و طرح درمان مناسب را توصیه خواهد کرد.
درمان وزوز گوش
برای درمان وزوز یا صدا در سر روشهای مختلفی وجود دارد که به طور کلی به مدیریت علل اساسی وزوزگوش، کاهش ناراحتی و بهبود کیفیت زندگی شما کمک میکنند. در زیر، برخی از روشهای درمانی معمول برای تینیتوس ذکر شده است:
- درمان هدفمند : یکی از مهمترین کارها انجام درمان هدفمند وزوز گوش است این درمان شامل استفاده از سمعک است، سمعک هایی که برای این مورد به کار برده می شوند شامل سمعک های معمولی و یا سمعک های دارای تینیتوس مسکر هستند. این دستگاهها صداهایی را تولید میکنند که تینیتوس را مسدود میکنند و کم کم درمان صورت می پذیرد
- مدیریت استرس : استرس میتواند وزوزگوش را تشدید کند. تمرینهای روانشناختی، تکنیکهای تنفس عمیق، ماساژ و استفاده از روشهای مدیتیشن و آرامش میتوانند به کاهش استرس و تسکین صدای گوش کمک کنند
- درمان دارویی : در برخی موارد، پزشک ممکن است داروهایی را تجویز کند که به کاهش علائم وزوزگوش کمک کنند. مثالهایی از دستههای دارویی شامل ضداضطراب، ضد افسردگی و ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAID) میشوند. درمان دارویی بر اساس علت و مشخصات شما تعیین میشود.
- درمان علت اساسی : در صورتی که صدای گوش یا صدای سر ناشی از علت خاصی مانند عفونت، تومور یا نارسایی عروق باشد، درمان عامل اساسی میتواند به کاهش صدا منجر شود. در این حالتها، پزشک شما ممکن است روشهای درمانی مشخصی را توصیه کند.
به هر حال، مهم است که ابتدا علت وزوز گوش مشخص شود. با مراجعه به مرکز شنوایی آوای امید ابتدا علت شناسایی و با توجه به شدت، علت و ویژگیهای تینیتوس شما، بهترین روش درمانی تعیین می شود.
جهت مشاوره و تنظیم وقت با شماره 09194707047 تماس بگیرید.