
نام و تعداد ماهواره های ایران در فضا
ماهواره های ایران در فضا
ژاپن (1970)، چین (1970)، بریتانیا (1971)، هند (1980) و اسرائیل (1988) است که مستقلاً موفق به پرتاب ماهواره شدهاند. این مطلب آسمونی به معرفی ماهوارههای تولید شده توسط ایران میپردازد.
معرفی ماهواره های ایران در فضا
زهره
طرح ماهوارهٔ زهره به قبل از انقلاب میرسد ولی اجرای آن بعد از انقلاب اسلامی ایران متوقف شد. ایران در دهه 1370 خورشیدی بار دیگر تصمیم گرفت پروژه ساخت ماهواره زهره را دنبال کند و برای این منظور وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال 1383 قراردادی 132 میلیون دلاری را با شرکت روسی اویااکسپورت برای طراحی، ساخت و پرتاپ ماهواره زهره امضا کرد. قرار بود که شرکت روسی بعد از دو سال و نیم ماهواره را پرتاپ کند اما وضعیت این ماهواره همچنان نامعلوم است.
امید
ماهواره امید اولین ماهوارهای است که تمام مراحل تولید و ساخت آن در خود ایران انجام شد.این ماهواره که در ارتفاع 246 تا 377 کیلومتری زمین و در قسمت بسیار رقیق جو قرار داشت و در مدار پایین بود و بر اساس ماموریت تعریف شده برای آن، پس ازمدتی در اثر غلبه ی جاذبه زمین بر اصطکاک ناچیز هوا، انرژی خود را از دست داده و سقوط کرد.
مصباح 1
ماهواره مصباح اولین پروژه ایران برای ساخت ماهواره پس از انقلاب بود!. این پروژه پس از توقفی 18ساله در برنامه فضایی ایران که در سال 1356 با ماهواره زهره آغاز و پس از انقلاب متوقف شده بود در سال 1375 توسط سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران (وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) آغاز شد. وزارت ارتباطات و یک شرکت ایتالیایی در 1377در این پروژه مشارکت کردند.
مصباح 2
ماهواره ملی مصباح 2 از نوع ماهوارههای مخابراتی است که در باند UHF کار میکند. ماموریت این ماهواره شامل ذخیره و انتقال اطلاعات، جمعآوری و پخش دادهها روی مناطق وسیع و پراکنده، سنجش از دور و ناوبری است. ماهواره مصباح 2 با جرم 70 کیلوگرم و ابعاد 70*50*50سانتیمتر مکعب، دارای مداری از نوع خورشیدآهنگ و ارتفاع 15+700 کیلومتر و زاویه میل 1/0 ± 2/98 درجه بوده و طول عمر آن سه سال پیشبینی میشود. هدف از توسعه طرح مصباح 2 "کسب دانش فنی طراحی، تحلیل، ساخت و آزمایش ماهواره به صورت بومی"، "دستیابی به فضا از طریق طراحی و پرتاب یک ماهواره نزدیک به زمین به منظور جمعآوری، بازیابی و پردازش، ضبط و ارسال مجدد دادهها" و "ایجاد یک شبکه ارتباطاتی ماهواره برای ارتباط با کاربران در مناطق دورافتاده ایران با دیگر نواحی جغرافیایی دنیا" است. خدماتی که متناسب با نیاز کاربران میتوان از طریق ماهواره مصباح2 ارائه نمود شامل سرویس کاربران ثابت و سرویس جمعآوری داده بوده و در زمینههای گوناگون قابل پیادهسازی است.
سینا 1
سینا 1 نخستین ماهواره و کاوشگر فضایی ایران است. این ماهواره در روز پنجشنبه 6 آبان ماه سال 1384، بر روی یک موشک ماهواره بر کوسموس-3ام روسی به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار اختصاصی ایران قرار داده شد. محل پرتاب آن پایگاه فضایی پلستسک در روسیه بود. سینا-1 به سفارش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شرکت پالیوت در شهر اُمسک روسیه طراحی و ساخته شده بود.محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران، در سال 1388 اعلام کرد که کشورهای مشارکت کننده در ساخت و پرتاب این ماهواره پس از پرتاب آن گفتند که نفهمیدیم چه شد آن را گم کردهایم.
طلوع
ماهواره طلوع، نخستین ماهواره سنجش از راه دور ایران که در 14 بهمن 1388 روز ملی فناوری ماهوارهای رونمایی شده و قابل پرتاب با ماهوارهبر سیمرغ دارای فناوریهایی مانند محموله تصویربرداری، کنترل وضعیت مکانیزمها و سلولهای خورشیدی که ماموریت اصلی این ماهواره، تصویربرداری تک طیفی با تفکیکپذیری 50 متر، ذخیره و ارسال دادههای تصویر به ایستگاههای زمینی میباشد.مدار ماهواره طلوع از نوع ارتفاع پایین و ارتفاع مدار آن بیش از 500 کلیومتر است و 2 سال عمر مفید برای آن پیشبینی میشود. انرژی ماهواره طلوع توسط آرایههای خورشیدی از روی بدنه و باتریهای ثانویه تامین خواهد شد. جرم این ماهواره 100 کیلو و ابعاد این سازه 6 ضلعی به عرض 86 و ارتفاع 100 سانتیمتر است.
رصد
ماهواره رصد، دومین ماهواره ایرانی است که توسط موشکهای حامل ایرانی به فضا فرستاده شده است. این ماهواره همچنین نخستین ماهواره تصویربرداری ایران محسوب میشود. «رصد»، با نام کامل رصد-1، که در تاریخ 25 خرداد 1390 (15 ژوئن 2011) به فضا پرتاب شده بود، روز 15 تیرماه 1390 (6 ژوئیه 2011) مجدداً وارد جو شد و به عمر تقریباً سه هفتهای خود پایان داد.
نوید
ماهواره نوید علم و صنعت که به اختصار ماهواره نوید نیز نامیده میشود، سومین ماهواره پرتاب شده ایرانی و نخستین ماهواره ساخت مرکز تحقیقات ماهوارهای دانشگاه علم و صنعت است که در 14 بهمن 1388 مصادف با روز فناوری فضایی رونمایی شده بود. مأموریت این ماهواره تصویربرداری از زمین با وضوح تصویر 750 متر مبتنی بر روش جاروبی[19] و به صورت تک باند است ماهواره نوید علم و صنعت در ساعت سه و نیم بامداد(به وقت محلی) روز جمعه، 14 بهمن 1390 از پایگاه فضایی سمنان به فضا پرتاب شد.
فجر
ماهواره فجر به عنوان اولین ماهواره با ماموریت انتقال مداری کشور با قابلیت تغییر مدار 250 تا 450 کیلومتر بیضوی به مدار 450 کیلومتر دایرهای با استفاده از پیشبرنده گاز سرد (تراست گاز سرد) است که سبب افزایش طول عمر ماهواره به یک و نیم سال میشود این ماهواره با کمک ماهوارهبر سفیر 1-ب به فضا پرتاب میشود.
سلام. امواج مغزی همان فرکانس امواج الکترومغناطیسی است وبا فرکانسهای دلتا ،نتا،آلفا، بتا، گاما، قابل انتقال است. انتقال امواج مغزی از طریق امواج الکترومغناطیسی از انسانی به انسان دیگر در این روش میتوانید تصاویر مغزی طرف مقابل را در مغز خود ببینید و با ان ارتباط مغزی برقرار کنید