ثبت نام لاتاری
زمان مطالعه: 9 دقیقه
بازارکار هوشمند سازی ساختمان

بازارکار هوشمند سازی ساختمان

به‌لطف هوشمندسازی ساختمان‌ها، بسیاری از فعالیت‌های روزمره با سرعت و راحتی بیشتری انجام می‌پذیرند و البته مصرف انرژی نیز به‌طور قابل توجهی کاهش می‌یابد.

به‌لطف هوشمندسازی ساختمان‌ها، بسیاری از فعالیت‌های روزمره با سرعت و راحتی بیشتری انجام می‌پذیرند و البته مصرف انرژی نیز به‌طور قابل توجهی کاهش می‌یابد. با توجه به تشویق‌های موثر دولت‌ها برای به‌کارگیری سیستم‌های هوشمند در ساخت بناها و روی آوردن بسیاری از پیمانکاران به فناوری BMS، امروزه شاهد داغ‌تر شدن هرچه بیشتر بازارکار هوشمند سازی ساختمان هستیم. البته بایستی اشاره داشت که برای ورود به بازارکار هوشمند سازی ساختمان و ارتقای کارایی خانه‌ها (و دیگر کاربری‌ها)، افراد به حضور در دوره آموزش هوشمندسازی ساختمان کافه آموزشگاه نیاز خواهند داشت. در پی هوشمند کردن واحدهای مختلف هر کاربری، ساکنان قادر به کنترل کلیه سیستم‌های خاص به‌کاررفته در آن کاربری هستند.

کنترل اجزای مختلف بنا با شغل هوشمند سازی ساختمان

پیش از ورود به بازارکار شغل هوشمند سازی ساختمان، هر فردی نیاز به آشنایی هرچه بیشتر با مفاهیم و کارایی‌های متنوع این شغل خواهد داشت. در یک نگاه کلی، با پیاده‌سازی پروسه هوشمند کردن ساختمان‌ها، می‌توان کلیه سیستم‌های زیر را در یک بنا پیاده‌سازی کرد:

  • باز و بسته کردن پرده‌ها

  • تنظیم هوشمند تجهیزات برودتی و حرارتی. سنسورهای هوشمند با اندازه‌گیری لحظه‌ای دمای فضای داخل، به سیستم BMS برای کاهش یا افزایش درجه گرما و سرمای سیستم‌های حرارتی و برودتی کمک می‌کنند. البته که بسته به نیاز ساکنین، می‌توان دمای فضای زندگی و کار را به‌صورت خودخواسته افزایش یا کاهش داد.

  • تنظیم نور و کنترل ورودی و خروجی‌های پارکینگ‌های هوشمندسازی‌شده

  • باز و بسته کردن سایبان‌های پنجره‌ها، ایوان‌ها و درب‌های ورودی

  • کنترل تجهیزات دزدگیر و انواع دوربین‌های مداربسته

  • چک سیستم‌های اعلان حریق

  • کنترل پرده‌های هوای قابل نصب در ورودی‌ها

  • تنظیم از راه دور سیستم‌های درب بازکن

  • اتصال سیستم BMS به سیستم‌های لیزری اماکن با حساسیت امنیتی بالا

  • کنترل سیستم‌های امنیتی مربوط به ثبت حضور و شمارش عبور افراد

  • اتوماسیون فضای سبز و باغچه؛ اعم از: روشنایی خودکار یا نیمه‌خودکار محوطه، آب‌دهی به فضای سبز در زمان‌های معین و ...

  • کنترل کلیه تنظیمات مربوط به استخر و فضاهای مرتبط با آن (سرویس بهداشتی اختصاصی، سونا، جکوزی و ...)

  • کرکره برقی واحد مورد نظر

  • تنظیم نورپردازی‌های داخلی و خارجی بنا

  • تنظیم کلیه سیستم‌های صوتی و تصویری

همچنین امروزه می‌توان تمامی تجهیزات هوشمند خانه‌ها نظیر: اجاق گازهای هوشمند (دارای وایرلس)، تلویزیون هوشمند، یخچال‌های اسمارت و ... را نیز، با سیستم‌های تنظیم‌گر هوشمند (از راه دور و نزدیک) کنترل کرد. با توجه به توضیحات فوق، دلیل رشد پرسرعت بازارکار هوشمند سازی ساختمان در سراسر جهان، بیش از پیش مشخص است.

نحوه ورود به بازارکار شغل هوشمندسازی ساختمان

همان‌گونه که پیشتر نیز عنوان شد، کارآموزان به‌منظور ورود به بازارکار هوشمند سازی ساختمان، بایستی روی طیف گسترده‌ای از رشته‌ها و مهارت‌ها، تسلط ویژه‌ای پیدا کنند. به‌طور کلی نحوه ورود به بازارکار شغل هوشمندسازی ساختمان، به دو حالت خواهد بود:

  • شرکت در دوره‌های آموزشی آکادمیک: مجموعه‌های معتبری که زیر نظر سازمان فنی و حرفه‌ای کشور فعالیت دارند، همواره با شبیه‌سازی محیط‌های واقعی کار و بهره‌مندی از اساتید مجرب و فعال در بازارکار هوشمند سازی ساختمان، دوره‌های آموزشی باکیفیتی را برگزار می‌کنند. با توجه به جامعیت این دوره‌ها به‌لحاظ آموزش مهارت‌های متنوع، مسلما افراد با توان عملکردی ویژه‌تری می‌توانند وارد بازار کار شوند.

  • کسب مهارت تجربی: افراد همچنین می‌توانند با شاگردی نزد استادکاران این حوزه، مهارت‌های موردنیاز برای هوشمند کردن ساختمان‌ها را به‌صورت تجربی بیاموزند.

بایستی به این نکته نیز اشاره داشت که پروسه کسب مهارت‌ها به‌ شکل تجربی، بسیار زمان‌بر خواهد بود. بسته به میزان دانش استادکار، همچنین شاگردان ممکن است نتوانند در تمامی زمینه‌های مرتبط با حوزه BMS به مهارت کافی دست پیدا کنند؛ بنابراین، احتمال محدود شدن درآمد شغل هوشمندسازی ساختمان برای چنین اشخاصی، بیشتر خواهد بود.

نکات خاص بازارکار هوشمند سازی ساختمان

جهت ورود قدرت‌مند به بازارکار هوشمند سازی ساختمان، افراد باید به تجزیه و تحلیل عمیق نکات مختلف این حوزه بپردازند. از همین رو، در ادامه به برخی از نکات خاص بازارکار شغل هوشمند سازی ساختمان اشاره خواهیم داشت:

  • دید عاقلانه به بازار کار: برای پیشرفت هرچه بیشتر در این حوزه، همواره علاوه‌بر سخت‌کوشی زیاد، بایستی دید عاقلانه‌ای نیز به بازار کار داشته باشید. در حقیقت بایستی توجه داشته باشید که در شروع کار، اکثر پروژه‌هایی که قرار است دریافت کنید، ویلاها و آپارتمان‌های نسبتا کوچک هستند. چنان‌چه در این وضعیت کاری عملکرد کامل و درخشانی از خود ارائه کردید، قطعا پیمانکاران بزرگ‌تر پروژه‌های عظیم، خودشان سراغ‌تان می‌آیند.

  • میزان سرمایه موردنیاز: افراد برای ورود به این حوزه، به سرمایه خاصی نیاز نخواهند داشت. در نظر داشته باشید که شما با حضور در حوزه هوشمندسازی بناها، تنها نیاز است که تجهیزات و سیستم‌های مورد نیاز برای نصب را خریداری کرده و پس از اتمام کار (یا در حین راه‌اندازی)، حساب‌تان را با کارفرما تسویه کنید.

  • تعداد نیروی انسانی: در اکثر پروژه‌های بازارکار هوشمند سازی ساختمان، نهایتا بین 1 الی 2 نفر مشغول کار هستند؛ بنابراین، اگر فکر می‌کنید که برای ورود به این حوزه، بایستی از یک تیم ده‌ نفره و گسترده بهره ببرید، سخت در اشتباه خواهید بود. البته با دریافت گواهی‌های مهارت حرفه‌ای، می‌توانید یک دفتر هوشمندسازی حرفه‌ای تأسیس کرده و متخصصان متعددی را در کنار خود، مشغول به‌کار کنید.

در انتهای این بخش، باز هم بایستی تاکید داشته باشیم که به‌منظور حضور درخشان در این حوزه و کسب درآمدهای ویژه، نیاز به یادگیری مهارت‌های متنوعی خواهید داشت.

 بازارکار شغل هوشمندسازی ساختمان
بازارکار شغل هوشمندسازی ساختمان

میزان درآمد شغل هوشمندسازی ساختمان

با بررسی کلی بازارکار هوشمند سازی ساختمان، می‌توان نتیجه گرفت که فعالان این حوزه، حدودا بین 12 الی 20 میلیون درآمد خواهند داشت. البته با توجه به پارامترهای زیر، این رقم می‌تواند به‌طور قابل توجهی افزایش یابد:

  • داشتن مهارت‌های مختلف: افرادی که در تمامی زمینه‌های هوشمند کردن بناها دارای مهارت‌های ویژه‌ای هستند، مسلما درآمد بیشتری در این حوزه کاری خواهند داشت. البته با توجه به تعدد مهارت‌ها، برخی از افراد صرفا روی یکی از کاربردها (مثلا هوشمندسازی سیستم‌های صوتی و تصویری) تمرکز می‌کنند و مسلما در زمینه کسب درآمد شغل هوشمندسازی ساختمان، در وضعیت محدود‌تری قرار می‌گیرند.

  • پیچیدگی کار: به هر میزان که فرآیندها و درخواست‌های مربوط به هوشمند کردن بناها پیچیده‌تر باشد، درآمد شغل هوشمندسازی ساختمان افزایش خواهد یافت. البته برای پاسخ‌گویی به تمامی خواسته‌های خاص کارفرمایان، بایستی علاوه‌بر تسلط روی مهارت‌های مختلف، دانش خود را به‌طور مداوم به‌روز کنید.

  • متراژ کار: مشخصا با افزایش متراژ کاربری موردنظر برای پیاده‌سازی BMS، درآمد نهایی متخصصان نیز بیشتر خواهد شد.

نکته حائز اهمیت دیگر در بیشتر شدن درآمدهای بازارکار هوشمند سازی ساختمان، میزان تبلیغات و ارتباطات استادکاران خواهد بود؛ چنان‌که با انجام تبلیغات موثرتر، افراد می‌توانند پروژه‌های بیشتری را در اختیار بگیرند. وقت‌شناسی و انجام صحیح کلیه امور، دیگر اصولی هستند که می‌توانند موجب وفاداری مشتریان به استادکاران شوند.

مزایای هوشمند شدن ساختمان‌ها

بازارکار هوشمند سازی ساختمان، در واقع با توجه به مزایای ویژه این سیستم‌ها به‌طور مستمر در حال گسترش است. برخی از مهم‌ترین مزایای هوشمند کردن بناها، عبارت است از:

  • افزایش سرعت انجام امور مختلف

  • کاهش قابل توجه مصرف انرژی

  • ارتقای سطح زندگی و راحتی بیشتر ساکنان کاربری‌های مختلف

  • کاهش هزینه‌های مربوط به قبوض برق، گاز و آب برای ساکنین

  • گرفته‌شدن انرژی کمتر از افراد برای انجام امور

  • امکان کنترل سیستم‌های مختلف ساختمان از راه دور و نزدیک

تنظیم خودکار و نیمه‌خودکار دمای آسایش ساکنین، از دیگر دلایل استقبال پیمانکاران از فرآیندهای هوشمندسازی محسوب می‌شود.

مهارت‌های موردنیاز برای فعالیت در بازارکار شغل هوشمندسازی ساختمان

بسیاری از افراد به‌منظور ورود به بازارکار هوشمند سازی ساختمان، دچار سردرگمی‌های متعددی برای یادگیری مهارت‌های مختلف می‌شوند. اگر شما نیز در دسته افراد سردرگم قرار دارید، لازم است بدانید که برای ورود به این حوزه محبوب و در حال گسترش، می‌توانید تنها روی یک شاخه تمرکز کنید. البته با توجه به تعدد شاخه‌های حوزه BMS و اهمیت بیشتر شدن درآمد شغل هوشمند سازی ساختمان، توصیه می‌کنیم که به یادگیری انواع مهارت‌های زیر اقدام کنید:

  • روش نصب دوربین‌های مداربسته و دزدگیر

  • سیم‌کشی تجهیزات نوین مورد استفاده در ساختمان‌ها

  • مباحث پیشرفته حوزه‌های برق و الکترونیک

  • راه‌اندازی سیستم‌های اعلان حریق

  • کدنویسی رایانه‌ای

  • سخت‌افزارها

  • مباحث مربوط به مهندسی مکانیک ساختمان؛ اعم از هوشمندسازی انواع تجهیزات سرمایشی و گرمایشی و دیگر سیستم‌های تهویه مطبوع

  • سیستم‌های دارای کارکرد هیدرولیک

  • تکنیک‌های مختلف مرتبط با حوزه‌های معماری و عمران

به‌خاطر داشته باشید که با یادگیری نحوه تعمیر تجهیزات خاص هوشمندسازی بناها نیز، می‌توانید به درآمدهای بیشتری دست پیدا کرده و مشتریان‌تان را در کنار خود نگه دارید.

آینده بازارکار هوشمند سازی ساختمان

مطابق پیش‌بینی‌ها و با توجه به رشد فزاینده هوشمند شدن ساختمان‌ها، طی یک دهه آینده انتظار می‌رود که بین 45 تا 55% ساختمان‌ها در ایران، به‌صورت هوشمند ساخته شوند. البته در صورت سخت‌گیری دولت‌ها در راستای مصرف بهینه انرژی، گران‌تر شدن هزینه‌های انرژی روی قبوض مشترکین و البته تجملاتی‌تر شدن زندگی‌های اجتماعی، این آمار می‌تواند از درصدهای پیش‌بینی شده نیز فراتر رود و به‌طور کلی بازارکار هوشمند سازی ساختمان پراهمیت‌تر شود. جالب است بدانید که در حال حاضر نیز، بسیاری از هتل‌ها و آپارتمان‌های اداری، مسکونی و تجاری در کلان‌شهرهای کشور ایران، به سمت و سوی هوشمندسازی سوق پیدا کرده‌اند.

قابل ذکر است که طی ده سال آینده، شرایط بازارکار شغل هوشمندسازی ساختمان در کشورهای صنعتی و پیشرفته جهان، بسیار داغ‌تر از ایران خواهد بود؛ زیرا مطابق پیش‌بینی‌ها طی بازه زمانی مذکور، بین 60 تا 70 درصد ساختمان‌های کشورهای جهان اول، به‌صورت هوشمند ساخته خواهند شد. در پی این اتفاق، تعداد پروژه‌های این حوزه نیز افزایش می‌یابد و درآمد شغل هوشمندسازی ساختمان سیر صعودی پیدا می‌کند. در کنار بررسی وضعیت کشور ایران و کشورهای صنعتی تراز اول، بایستی به طیف گسترده‌ای از کشورهایی نیز که از مشکلات مربوط به کمبود حامل‌های انرژی رنج می‌برند، اشاره کنیم. این کشورها با توجه به معضل عنوان‌شده، همواره تمایل زیادی را برای گسترش بازارکار هوشمند سازی ساختمان، از خود نشان داده‌اند و در تلاش هستند تا با به‌کارگیری سیستم‌های BMS، میزان مصرف انرژی را در سرزمین خود کاهش دهند.

 درآمد شغل هوشمندسازی ساختمان
درآمد شغل هوشمندسازی ساختمان

آشنایی با برخی از تجهیزات هوشمندسازی خانه‌ها

همواره برای پیاده‌سازی سیستم BMS در ساختمان‌ها، افراد فعال در بازارکار شغل هوشمندسازی ساختمان، از تجهیزات مختلفی بهره می‌گیرند. از مهم‌ترین تجهیزات مورد نیاز برای هوشمندسازی خانه‌ها، می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • سنتر کور: این قطعه پراهمیت که با نام «هسته مرکزی» نیز شناخته می‌شود، وظیفه برقراری ارتباط میان تجهیزات مختلف را بر عهده دارد؛ بدین ترتیب برنامه‌های از قبل معین‌شده، به‌طور دقیق قابلیت اجرا خواهند داشت.

  • سنسورها: سنسورها به‌نوعی حسگر شرایط مختلف هستند؛ به‌عنوان مثال، آن‌ها می‌توانند وضعیت رطوبت محیط، دمای فضای سکونت، نوع حرکت افراد مختلف و ... را مورد بررسی قرار داده و اطلاعات دریافت‌شده از فضا را به هسته مرکزی منتقل کنند. بخش عمده فعالیت‌های سنتر کور، به گزارش‌های واصله از سنسورها مربوط است.

  • رله: به‌لطف به‌کارگیری این قطعات، جریان برق در مواقع مختلف کار، قطع یا وصل می‌شود.

  • PANEL: این قطعات معمولا برای کمک به فعالیت‌های هوشمند انواع تجهیزات گرمایشی، سرمایشی و تهویه مطبوع (در قالب سیستم اصلی BMS)، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ترموستات‌ها نیز دیگر قطعه مهم برای فرآیند هوشمندسازی ساختمان‌ها به‌شمار می‌روند. توجه داشته باشید که بخش عمده‌ای از درآمد شغل هوشمندسازی ساختمان، به کیفیت کار افراد برای کاهش میزان مصرف انرژی بنا بستگی دارد و جهت کنترل مصرف انرژی ساختمان، ترموستات‌ها شدیدا کمک‌کننده خواهند بود.

تجهیزات BMS ایرانی یا خارجی؟

مسلما یکی از پیش شرط‌های مهم برای ورود به بازارکار هوشمند سازی ساختمان، آشنایی ویژه با تجهیزات سیستم‌های BMS است. البته شناخت برندهای مختلف تولیدکننده خارجی و ایرانی تجهیزات BMS نیز، تاثیر ویژه‌ای روی پیشبرد امور و کاهش هزینه‌های هوشمندسازی خواهد داشت. به‌طور کلی عمده تجهیزات وارداتی موردنیاز برای هوشمند کردن ساختمان‌ها، تولید اروپا و البته کشور چین و کره جنوبی هستند. لازم به‌ذکر است که شرکت‌های ایرانی نیز در سال‌های اخیر، تولیدات باکیفیتی را روانه بازارهای این حوزه کرده‌اند.

موفقیت در بازارکار هوشمند سازی ساختمان با یادگیری اصولی مهارت‌ها

بی‌شک با یادگیری اصولی انواع مهارت‌های حوزه BMS، به موفقیت‌های بیشتری در بازارکار شغل هوشمندسازی ساختمان دست خواهید یافت. چنان‌چه با توجه به توضیحات ارائه‌شده، قصد ورود جدی به حوزه BMS را دارید، قطعا بایستی به مجموعه‌های آموزش‌دهنده معتبری که ارائه کلیه مهارت‌ها را (با بالاترین استانداردهای آموزشی) در دستور کار خود قرار داده‌اند، رجوع کنید. مجموعه آموزشی موردنظرتان، همچنین بایستی زیر نظر سازمان فنی و حرفه‌ای کشور فعالیت کند تا قادر به ارائه گواهی‌های ارزشمند مهارت به کارآموزان باشد.

در همین رابطه، مجموعه «کافه آموزشگاه» با در اختیار داشتن اساتید زبده و موفق در بازار کار (دارای مدارک حرفه‌ای آموزش)، ایجاد محیط آموزشی خاص و آرامش‌بخش، ارائه تعالیم فنی با حداکثر شباهت به بازار واقعی کار و در نظر گرفتن منصفانه‌ترین هزینه‌های آموزش، به انتخاب اول بسیاری از کارآموزان علاقه‌مند به بازارکار هوشمند سازی ساختمان تبدیل شده است.

البته با مراجعه به وب‌سایت مجموعه کافه آموزشگاه، امکان مشاهده طیف گسترده‌ای از دوره‌های آموزشی: راه‌اندازی دوربین‌های مداربسته، نصب دزدگیر اماکن، AVR، نصب درب‌های اتوماتیک، راه‌بند و قفل برقی، PLC، تعمیرات موبایل، نصب و سیم‌کشی کرکره برقی، نصب سیستم‌های اعلان حریق، راه‌اندازی سانترال و ... را خواهید داشت که توسط این مجموعه برگزار می‌شوند. با پایان یافتن هر یک از دوره‌های آموزشی مذکور (و قبولی در آزمون)، گواهی‌نامه مهارت به افراد اهدا خواهد شد. به‌منظور دریافت مشاوره‌های بیشتر، امکان برقراری تماس با مشاوران مجموعه کافه آموزشگاه را خواهید داشت.

ارزیابی مهاجرت ثبت نام لاتاری
نظر خود را درباره «بازارکار هوشمند سازی ساختمان» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.