زمان مطالعه: 9 دقیقه
ال اس اف: سازه‌ سبک فولادی از پیش طراحی شده

ال اس اف: سازه‌ سبک فولادی از پیش طراحی شده

ال اس اف سازه‌های از پیش طراحی شده در کارخانه‌ها است و به صورت قطعاتی به محل احداث سازه فرستاده شده و در آن مکان به کمک نقشه از پیش تعیین شده به همدیگر متصل می‌شوند.

ال اس اف سازه‌های از پیش طراحی شده در کارخانه‌ها است و به صورت قطعاتی به محل احداث سازه فرستاده شده و در آن مکان به کمک نقشه از پیش تعیین شده به همدیگر متصل می‌شوند. تاریخچه ال اس اف به 100 سال پیش در آمریکا و انگلستان باز می‌گردد، در آن زمان این روش توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرد اما آنچنانی پیشرفت نکرد. پیشرفت ال اس اف به بعد از تعیین استاندارد‌ها در دانشگاه کرنل بر می‌گردد. این سازه‌ها استحکام بالایی داشته و در برابر زلزله مقاوم می‌باشند. اگر می‌خواهید بیشتر با این سازه‌ها آشنا شوید تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید.

ال اس اف چیست؟

 ال اس اف یا سازه سبک فولادی، در حقیقت سازه‌های از پیش طراحی شده‌ای هستند که با با ضخامت و عرض‌های متفاوتی با توجه به نوع ساختمان ساخته می‌شوند و جایگزین بسیار مناسبی برای ساختمان سازی بتنی و روش سنتی هستند. این سازه‌ها برای اولین بار در آمريکا و سال 1850 تولید شدند اما همانطور که ذکر شد تا زمانی که استاندارد‌ها و ضوابط آن پایه ریزی شد، پیشرفت چندانی نداشتند.

ال اس اف مشهد

شرکت ال اس اف مشهد با استفاده از تکنولوژی پیشرفته و همچنین نرم‌افزارهای پیشرفته، بهترین سازه‌ها را با دقت بالا طراحی می‌کند.

اجزای lsf

در حقیقت هر کدام از پنل‌های این سیستم ساختمانی از اجزای زیر تشکیل یافته‌اند:

  • ورقه‌های فولادی سرد نورد شده
  • صفحه‌های تختی گچی
  • لایه‌های عایق حرارتی و صوتی

ویژگی‌های سازه lsf

ال اس اف‌ها دارای یک سری ویژگی‌های بارز هستند که برخی از این ویژگی‌ها عبارتند از:

  • ضد رطوبت
  • مورد تایید نظام مهندسی و وزارت مسکن و شهرسازی
  • مقاوم در برابر زلزله
  • امکان ساخت و ساز تا ارتفاع ۱۵ متری
  • عایق در برابر سرما و گرما
  • دارای حداقل پرت مصالح استفاده شده موقع ساخت به خاطر طراحی بهینه صنعتی.
  • کاهش نیاز به نیروهای ماهر و امکان جذب بیکاران تحصیل کرده و بومی در قسمت نصب این نوع ساختمان‌ها که با کمترین هزینه بیشترین کیفیت را برای ساختمان فراهم می‌کنند.

کاربرد سازه‌های ال اس اف مشهد

کاربرد سازه‌های lsf عبارتند از:

  • قابلیت کاربرد در ساختمان‌های مسکونی تا 5 طبقه یا ارتفاع ۱۵ متری.
  • قابلیت کاربرد در کنار ساختمان‌های قدیمی
  • همخوانی با هر نوع مصالح و دکوراسیون
  • قابل استفاده در مجتمع‌های ورزشی، آموزشی، کارخانه و کارگاه‌های صنعتی
  • قابل استفاده در زمان ساخت نیم طبقه در فضاهای با ارتفاع زیاد.
  • قابل استفاده برای اضافه کردن طبقات در پشت بام ساختمان‌ها
  • قابل استفاده برای ساخت شهرک‌های مسکونی
  • مناسب برای ساختمان‌هایی که محدودیت طبقه دارند.

مراحل اجرای سازه lsf

بخش عمده اجرای سازه ال اس اف توسط شرکت انجام می‌شود. ابتدا شالوده یا فونداسیون به شکل نواری یا گسترده کار گذاشته شده و سپس داخل آن پیچ‌های انتظار به شکل میلگردی یا عصایی در فاصله‌های مشخص کار گذاشته خواهند شد.

 شالوده باید به صورتی طراحی گردد که تمام فشار‌های وارد شده را به شکل درستی انتقال دهد.

 طبعا اندازه شالوده به نوع و ارتفاع ساختمان و همچنین مقدار فشار وارد شده و ظرفیت خاک وابسته است.

طبق محاسبه‌های انجام شده توسط کارشناسان و متخصصان به خاطر وزن سبک سازه، در ساختمان‌های تک طبقه، به پایه ریزی پی ساختمان نیازی نیست اما در ساختمان‌های با دو طبقه و یا بیشتر، پی ساختمان باید کاملا پی ریزی شود.

در حوزه انجام شالوده هیچ محدودیتی در رابطه با توپوگرافی، جنس و شیب زمین نبوده و در هر زمان و مکانی قابل اجرا می‌باشد.

دوام سازه‌های ال اس اف مشهد

سازه‌های فولادی سبک ال اس اف برای بار اول به عنوان یک عضو غیر اصلی از اعضای فولاد نازک برای دیوارها ساخته و به کار گرفته شد. ابتدا از این قطعه جهت فضاهای داخلی و دیوار‌های غیر باربر داخل ساختمان به کار می‌رفت. ولی به تدریج با تقویت سازه‌های سبک وزن ال اس اف از این قطعه به عنوان دیوارهای خارجی و باربر ساختمان هم استفاده شد.

تحقیقات جهانی که بر روی سازه‌های ال اس اف انجام شده نشان داده‌اند که lsf جایگزین بسیار مقاوم، ارزان قیمت و سبک تر از سازه‌های سنتی می‌باشند.

ساخت و سازهایی که توسط سازه‌های LSF مشهد در سال‌های اخیر ساخته شده‌اند، بسیار موفق عمل نموده‌اند و در این مدت شاهد دوام و کارایی بسیار مناسب این سازه‌ها بوده‌ایم.

 

مزایای انتخاب سازه ال اس اف مشهد

با انتخاب سازه ال اس اف مشهد از یک سری مزیت برخوردار خواهید شد که این مزیت‌ها شامل‌ موارد زیر می‌باشند:

  • سرعت بسیار زیاد اجرا و نصب

روش ال اس اف این فرصت را برای سازندگان ایجاد می‌نماید تا سرمایه آن‌ها در کم‌ترین زمان با بهترین کیفیت ساخت بازگردد. بر فرض مثال برای احداث یک سازه چهار طبقه با زیربنای هزار متر مربع فقط به 120 روز کاری زمان نیاز می‌باشد.

  • افزایش فضای مفید

افزایش 9 تا 12 درصدی فضاهای مفید داخلی در مقایسه با روش‌های سنتی برای کاهش ضخامت دیوارها

  • کیفیت غیر قابل مقایسه و یکنواختی سازه

با توجه به اینکه مقاطع سیستم ال اس اف در کارخانه ساخته می‌شوند و بعد از آن به کمک مجریان متخصص اجرا می‌گردند، کیفیت سازه در مقایسه با روش‌های سنتی بسیار بیشتر است.

  • سبکی سازه و در نتیجه آن کاهش نیروی زلزله

وزن سازه در سیستم ال اس اف مشهد حدودا 25%-30% سازه‌های معمول می‌باشد. بنابراین به همین میزان نیروی زلزله بسیار کمتری به آن وارد می‌گردد.

  • کیفیت بالا در اجرای اتصالات

در ساخت و ساز به روش سنتی که معمولا به خاطر کیفیت پایین اجرای اتصالات خرابی‌های زیادی در زلزله به وجود می‌آیند، در سیستم ال اس اف مشهد اتصالات دقیق و همچون اجزای سازه‌ دیگر کیفیت اجرای بالایی دارند.

  • کاهش مصرف انرژی

به خاطر عایق بندی صوتی و حرارتی مناسب دیوارها در سازه‌های ال اس اف مشهد، میزان تبادل انرژی بسیار پایین‌تر از سازه‌های ساخته شده به روش سنتی می‌باشد و در طولانی مدت صرفه جویی قابل توجهی در هزینه حرارتی سازه می‌گردد.

  • حمل و نقل آسان

 سبکی و ابعاد کوچک مقاطع، زمینه را برای حمل و نقل آسان ال اس اف فراهم می‌سازد.

  • قابلیت بازیافت

اغلب قطعات ال اس اف به صورت پیچی اجرا شده و بازیافت، دمونتاژ و انتقال آن‌ها به آسانی امکان پذير است.

  • مقاومت و دوام بالا در شرایط محیطی گوناگون

 به دلیل گالوانیزه بودن کل ال اس اف، سازه‌های ساخته شده مقاومت بسیار مناسبی در مقابل خوردگی و رطوبت دارند و در شرایط محیطی شمال و جنوب کشور عمر مفید بیشتری دارند.

  • آسان بودن اجرای تاسیسات برقی و مکانیکی

در مراحل ساخت مقاطع فولادی جدار نازک ال اس اف، مسیرهای استاندارد در نظر گرفته می شود كه عبور تاسیسات مکانیکی و برقی از داخل آن‌ها موجب سهولت در نصب سیستم‌های الكتریكی و لوله كشی‌ها می‌شوند.

  • همخوانی فرهنگی فضای داخلی و خارجی سازه با سازه‌های سنتی

 در نمای خارجی انواع نماها مانند سنگ، آجر نما، نمای PVC، چوبی یا آلومینیومی، رنگ، کاشی، سرامیک و … در نمای داخلی هم مثل دیوارهای سنتی امکان اجرای رنگ، کاغذ دیواری و …موجود است که این خصوصیت سبب می‌شود با ساختمان‌های معمول و سنتی تفاوتی وجود نداشته باشد.

 

  • عملکرد صوتی خوب

 عایق درون دیوارها سبب عدم انتقال صدا و عملکرد صوتی مناسب این ساختمان‌ها می‌گردد.

  • مقاوم در برابر آتش سوزی

 تمام عناصر ال اس اف مشهد از جمله عایق‌های حرارتی و صوتی از استانداردهای ضد حریق برخوردار هستند.

  • وزن سبک

سازه‌های ال اس اف مشهد وزن سبکی دارند که این سبک وزنی سبب افزایش ایمنی در سازه‌های ال اس اف شده است.

سازه ال اس اف مشهد با هدف مقابله با زلزله طرح ریزی و گسترش یافته‌اند. این سازه‌ها اسکلت‌های فولادی محکم داشته و سبک وزن هستند و هنگام وارد شدن انرژی‌های زیاد تنشی یا رانشی ازجمله زلزله، به خوبی از خود عکس العمل نشان می‌دهند.

 یکی از این عکس العمل‌ها، تقسیم انرژی در سازه‌های اطراف به کمک اتصالات پیچ و مهره‌ای است که سرانجام انرژی را بین اتصالات سازه خنثی می‌کند.

لازم به ذکر است که ال اس اف طبق استانداردهای کنونی صنعت ساختمان سازی ارائه شده و به شکل کاملا نظارت شده در کارخانه‌ها تولید شده و در محل کارفرما اجرا می‌گردند.

 در اجرای این سازه‌ها از نظارت دقیقی استفاده می‌گردد که اتصالات بین سازه‌ها را طبق استانداردهای تعریف شده انجام دهند. با این حساب ایمنی در سازه‌های ال اس اف در سطح جهانی است و از همه لحاظ رعایت شده می‌باشد.

  • اسکلت قوی

اسکلت ال اس اف مشهد توسط فولاد نورد سرد یا سی اف اس (CFS) ساخته شده است. در این اسکلت تمام موارد ایمنی شامل به کار بردن خرپا‌ها، اتصالات مورب و... به خوبی استفاده می‌شود.

خرپا‌ها سبب انتقال انرژی از سطوح افقی به سطوح عمودی می‌گردند.

سطوح عمودی قابلیت پخش بار وارد شده در کل سطح را دارند. بنابراین انرژی که به سطوح افقی مثل سقف‌ها وارد می‌شود در دیوارها تقسیم شده و خنثی می‌گردد. همچنین اتصالات مورب هم بار وارد شده بر روی یک ناحیه از دیوار را به شکل ضربدری به نقاط دیگر دیوار وارد می‌کنند و در نهایت انرژی رانشی و تنشی که به دیوار وارد شده است، در خود دیوار تقسیم شده و خنثی می‌گردد.

با این عملیات و استانداردها، ایمنی در سازه‌های ال اس اف مشهد به خوبی رعایت شده است.

هزینه ساخت ساختمان و اضافه طبقه با سیستم ال اس اف مشهد چقدر است؟

هزینه دقیق فقط بعد از تعیین شدن دقیق خواسته‌های مشتری شامل نوع مصالح مصرفی، نوع نما، پوشش کف و… امکان پذیر می‌باشد.

آیا می‌توان سازه سبک ال اس اف را زیرزمین و یا همکف بنا کرد؟

ساخت ساختمان به کمک سازه‌های ال اس اف را می‌توان از همکف هم بنا کرد ولی به خاطر نیرو‌های جانبی در زیر زمین نمی‌توان سازه را در زیر زمین به شکل باربر اجرا کرد. ولی می‌توان ال اس اف را به صورت دیوار‌های جدا کننده و غیر باربر به کار برد.

مقایسه سازه ال اس اف با دیگر سازه‌ها

وزن یک دیوار در سازه‌های ال اس اف قادر است کمتر از ۱۰ درصد وزن یک دیوار با مصالح دیگر و سازه‌های ساختمانی باشد. استفاده از سازه‌های lsf در مقایسه با سازه‌های آهنی و بتنی سبب صرفه جویی در انرژی از قبیل حمل و نقل و بلند کردن مواد سازه می‌گردد.

همچنین به کمک سازه‌های ال اس اف ضایعات و زباله‌های مواد در محل ساخت به حداقل رسیده و میزان زباله هایی که می‌بایست در پایان فرآیند ساخت و ساز حذف شوند، شدیدا پایین می‌آید. علاوه بر این، استفاده از سیستم‌های گیره مکانیکی، استفاده از ملات‌های سریع خشک شونده برای گچ‌های خارجی، سهولت در قرارگیری لوله‌ها و هادی‌های الکتریکی به خاطر عدم لزوم باز شدن چرخش‌ها و اکثر تکنیک‌های دیگر استفاده آسان و سریع در ساختمان‌های ال اس اف، این سازه‌ها را از سازه‌های بتنی و آهنی دیگر متمایز می‌نماید. همانطور که ذکر شد کاهش چشمگیر نیروی کار و در نتیجه زمان لازم برای تکمیل کار، کاهش صدا و افزایش مقاومت ساختمان از مزایا و قابلیت‌های سازه‌های ال اس اف می‌باشد که آن‌ها را به یک‌ گزینه‌ عالی جهت ساخت ساختمان‌ها و بازسازی خانه‌های قدیمی تبدیل می‌نماید.

سازه‌های ال اس اف به خاطر مقرون به صرفه بودن و سبک‌تر بودن نسبت به سازه‌های فولادی و بتنی، برای تزئین نماها و روکش‌های تزئینی گزینه‌ای ایده آل به شمار می‌روند.

 استفاده از ال اس اف به معماران و مهندسان این امکان را می‌دهد که طرح‌ها و الگوها را جهت استفاده در پروژه های تجاری و مسکونی خود دستکاری نموده و در کوتاه‌ترین زمان ممکن اسکلت اولیه ساختمان را نصب نمایند.

جمع بندی

ال اس اف بدون شک رفته به رفته جایگاه مناسب تری را در بازار ساخت و ساز کسب خواهد نمود، زیرا این نوع از ساختمان در مقایسه با روش‌های استاندارد دیگر، از قیمت تمام شده بسیار مناسب تری برخوردار می‌باشد.

در مجموع طبق شرایط نوین شکل گرفته در جهان و با لحاظ کردن تمام ملاحظات زیست محیطی، توجیهات اقتصادی، شرایط گوناگون و متنوع اقلیمی، مسأله انرژی، نیروی انسانی مورد نیاز جهت اجرای پروژه‌های ساختمانی و موضوع بهره برداری از ساختمان، روش ال اس اف به عنوان یکی از مناسب ترین روش‌های ساختمان سازی در شرایط فعلی جهان معروف است.

فاکتورهای ذکر شده رقابت پذیری این سیستم ساختمانی را با سیستم‌های ساختمانی دیگر به وضوح نشان می‌دهد به نحوی که میزان استقبال از این روش، با رشدی نزدیک به ۱۰۰ درصد، در صدر روش‌های مختلف ساخت و ساز در جهان قرار گرفته است.

شرکت صنایع عمرانی انبوه سازان ایستا تولید کننده، مشاور و مجری سازه‌های سبک فولادی یا ال اس اف، LSF در کشور با سابقه 20 ساله می باشد. شرکت ایستا با بهره‌مندی از کادر متخصص و مجرب در زمینه طراحی و اجرای ساختمان های ال اس اف سوابق درخشان از کاربری های متفاوت ال اس اف در داخل ایران و کردستان عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس را دارا می باشد.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «ال اس اف: سازه‌ سبک فولادی از پیش طراحی شده» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.