درج نظر
مطالعه: 7 دقیقه
راهنمای خرید پروژکتور ال ای دی و بررسی انواع مدل ‌های آن

راهنمای خرید پروژکتور ال ای دی و بررسی انواع مدل ‌های آن

پروژکتور ال ای دی یکی از بهترین تجهیزات برای تامین نور و روشنایی محیط‌های گسترده، به ویژه فضای باز است. استفاده از انواع پروژکتور ال ای دی به واسطه ویژگی‌های مهم و منحصر به فردی که دارند؛ بسیار رایج شده است. پروژکتورهای ال ای دی به دلیل ساطع کردن نور باکیفیت، تولید حرارت کمتر و طول عمر بالا نسبت به مدل‌های قدیمی این تجهیزات، برتری دارند. با خرید انواع پروژکتور ال ای دی می‌توانید نور فضاهای گسترده مانند محوطه باغ، ویلا، پارکینگ مجتمع‌ها، سوله، کارخانه، پارک و... را به آسانی تامین کنید. البته ب...

پروژکتور ال ای دی یکی از بهترین تجهیزات برای تامین نور و روشنایی محیط‌های گسترده، به ویژه فضای باز است. استفاده از انواع پروژکتور ال ای دی به واسطه ویژگی‌های مهم و منحصر به فردی که دارند؛ بسیار رایج شده است. پروژکتورهای ال ای دی به دلیل ساطع کردن نور باکیفیت، تولید حرارت کمتر و طول عمر بالا نسبت به مدل‌های قدیمی این تجهیزات، برتری دارند. با خرید انواع پروژکتور ال ای دی می‌توانید نور فضاهای گسترده مانند محوطه باغ، ویلا، پارکینگ مجتمع‌ها، سوله، کارخانه، پارک و... را به آسانی تامین کنید. البته برای خرید پروژکتور ال ای دی باید چند نکته مهم را در نظر بگیرید. در ادامه مطلب به بررسی جزئیات بیشتری از انواع پروژکتور ال ای دی و راهنمای خرید این تجهیزات می‌پردازیم.

آشنایی با انواع پروژکتور ال ای دی

تجهیزات روشنایی ال ای دی یکی از منحصر به فردترین تولیدات صنعت نور و روشنایی هستند. عنوان LED برگرفته از عبارت Light Emitting Diode است. هر یک از تجهیزات روشنایی ال ای دی از کنار هم قرار گرفتن چند دیود LED ساخته می‌شوند. دیودهای ال ای دی تجهیزات نیمه رسانایی هستند که با عبور جریان برق از آن‌ها، نور ساطع می‌کنند. وجود دیودهای ال ای دی باعث شکل‌گیری یک سری ویژگی مهم شده است. ویژگی‌هایی که زمینه تولید انواع لامپ، نورافکن، تجهیزات زینتی روشنایی، پنل‌های سقفی و... را فراهم کرده‌اند. پروژکتور ال ای دی یکی از کاربردی‌ترین تجهیزات روشنایی برای فضاهای گسترده و باز است. انواع پروژکتور ال ای دی را می‌توانیم با در نظر گرفتن معیارهای مختلف در دسته‌های زیر قرار دهیم:

1_ انواع پروژکتور ال ای دی بر اساس فناوری ساخت

آیا می‌دانید انواع پروژکتور ال ای دی از نظر فناوری ساخت با یکدیگر تفاوت دارند؟ چنانچه لامپ‌های پروژکتور ال ای دی از کنار هم قرار گرفتن بدون فاصله چندین چیپ بر روی یک برد آلومینیومی یا مسی تشکیل شوند؛ پروژکتور از نوع COB است. عنوان COB نیز برگرفته از عبارت Chip On Board است. در صورتی که چیپ‌های ال ای دی با فاصله بر روی یک برد الکترونیکی قرار بگیرند؛ لامپ و در نتیجه پروژکتور SMD ایجاد می‌شود. نام این تجهیزات روشنایی ویژه هم از عبارت Surface Mounted component گرفته شده است. پروژکتور COB نور بیشتر و متمرکزتری (زاویه نور محدود) تولید می‌کنند. قیمت این تجهیزات نسبت به مدل‌های اس ام دی بیشتر است، ولی تنوع رنگ نور کمتری دارند.

2_ انواع پروژکتور ال ای دی از نظر نوع نصب

هر یک از مدل‌های پروژکتور ال ای دی که تولید می‌شوند؛ نحوه نصب متفاوتی دارند. در واقع از نظر روش نصب در یکی از دو دسته سقفی و دیواری قرار می‌گیرند. پروژکتورهای سقفی معمولا برای ساختمان‌هایی که ارتفاع سقف آن‌ها زیاد است، کاربرد دارند. البته این نوع پروژکتورهای ال ای دی دارای مدل‌های آویز نیز هستند. نورافکن‌های ال ای دی دیواری هم قابلیت نصب در ارتفاع‌های مختلف را دارند. این تجهیزات به صورت توکار یا روکار نصب می‌شوند. نصب روکار نورافکن ال ای دی دیواری به دلیل آسان‌تر بودن روش نصب و تخلیه بیشتر حرارت تولید شده، رایج‌تر است.

انواع پروژکتور ال ای دی از نظر نوع نصب
انواع پروژکتور ال ای دی از نظر نوع نصب

3_ انواع پروژکتور ال ای دی از نظر طیف نوری

در کنار تامین روشنایی محیط‌های گسترده، از مدل‌های مخصوص پروژکتور ال ای دی برای رشد گیاهان نیز استفاده می‌شود. دسته‌ای از نورافکن‌های ال ای دی مانند لامپ رشد گیاه عمل کرده و از نظر طیف نور با سایر مدل‌ها تفاوت‌های مهمی دارند. طیف نور پروژکتور ال ای دی رشد گیاه شامل نور سفید، آبی و قرمز است. هر یک از پروژکتورهای مخصوص رشد گیاه از تعدادی لامپ فول اسپکتروم تولید می‌شوند که طیف نوری کامل و شبیه نور خورشید دارند. در کنار این تجهیزات، پروژکتورهای LED معمولی نیز در دسترس هستند. این تجهیزات نور باکیفیتی را برای تامین روشنایی محیط تولید و ساطع می‌کنند.

4_ انواع پروژکتور ال ای دی بر اساس منبع تغذیه

انواع پروژکتور ال ای دی را با در نظر گرفتن نوع منبع تغذیه هم می‌توانیم دسته‌بندی کنیم. شناخته شده‌ترین پروژکتور LED از جریان برق شهری استفاده می‌کند. این تجهیزات به سیم‌کشی گسترده و کامل نیاز دارند. در صورت قطع جریان برق هم قابلیت تولید و ساطع کردن نور ندارند. دسته دوم پروژکتورهای ال ای دی از باتری یا پنل‌های خورشیدی برای تامین انرژی اولیه خود استفاده می‌کنند. این نوع نورافکن‌های ال ای دی به سیم‌کشی مشابه مدل‌های قبلی نیاز ندارند. به همین علت نصب و استفاده از آن‌ها آسان‌تر است. پروژکتورهای خورشیدی در مدل‌های 12 و 24 ولت تولید می‌شوند. استفاده از این مدل پروژکتور LED به دلیل صرفه‌جویی در مصرف جریان برق شهری، مزایای مهمی به همراه دارد. این تجهیزات در طور روز، انرژی خورشید را دریافت و ذخیره می‌کنند. سپس در طول ساعت‌های تاریکی، روشن خواهند شد. البته استفاده از پروژکتورهای خورشیدی برای محیط‌هایی که آفتاب‌گیر نیستند، توصیه نمی‌شود.

پروژکتور خورشیدی
پروژکتور خورشیدی

5_ انواع پروژکتور LED از نظر طراحی ظاهری

شرکت‌های تولید کننده پروژکتور LED مدل‌های مختلفی را با ظاهر متفاوت طراحی می‌کنند. در حال حاضر انواع پروژکتور ال ای دی با قاب مستطیل، مربع، دایره و خطی تولید می‌شوند. پروژکتورهای مربع و مستطیل طرفداران بیشتری دارند. مدل‌های دایره این تجهیزات از نظر ظاهر شبیه جت لایت هستند. پروژکتورهای خطی هم ظاهری شبیه به وال واشر دارند، ولی این تجهیزات از نظر سایر ویژگی‌ها یکسان نیستند.

نکات مهم برای خرید پروژکتور LED

آیا می‌دانید برای خرید پروژکتور ال ای دی باید چه نکاتی را در نظر بگیرید؟ خرید پروژکتور LED می‌تواند سخت و چالش برانگیز باشد؛ اگر با راهنمای خرید این نوع تجهیزات روشنایی آشنا نباشید. به همین علت در ادامه مطلب به بررسی مهم‌ترین نکات در راهنمای خرید پروژکتور ال ای دی می‌پردازیم:

1_ توان پروژکتور

چنانچه شدت نور پروژکتور ال ای دی برایتان مهم باشد؛ باید توان مدل‌های مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید. بین شدت نور و توان پروژکتور رابطه مستقیم وجود دارد. نورافکن‌هایی که توان بالاتر دارند؛ شدت نور بیشتری هم خواهند داشت. امروزه انواع مختلفی از پروژکتور LED با توان‌های 50 تا 1000 وات و حتی توان‌های بالاتر تولید می‌شوند. توان پروژکتور را باید متناسب با شدت نور مورد نظر خود و متراژ محیط انتخاب کنید.

2_ قدرت انتشار نور

منظور از قدرت انتشار نور، همان شدت نور تولید و ساطع شده از پروژکتور ال ای دی است. همانطور که گفتیم این موضوع با توان تجهیزات روشنایی رابطه مستقیم دارد. پروژکتورهایی که قدرت انتشار نور بیشتری دارند؛ از توانایی تامین روشنایی محیط‌های گسترده‌تر نیز برخوردار هستند. از طرفی ممکن است با در نظر گرفتن نوع کاربری و سایر مشخصات محیط هم به انتخاب پروژکتورهایی با قدرت انتشار نور بیشتر نیاز داشته باشید.

3_ میزان مصرف برق

در کنار توان و قدرت انتشار نور پروژکتور LED بهتر است میزان مصرف برق مدل‌های موجود را هم بررسی کنید. با خرید پروژکتور ال ای دی کم مصرف نه تنها در مصرف جریان الکتریسیته صرفه‌جویی خواهید کرد، بلکه قدم بزرگی در حفظ سلامت محیط زیست برمی‌دارید.

4_ رنگ نور

از جمله دیگر نکات مهم در راهنمای خرید پروژکتور ال ای دی، می‌توانیم به رنگ نور اشاره کنیم. پروژکتورهای ال ای دی معمولا با رنگ نور سفید گرم، سرد و طیف رنگ‌های RGB ساخته می‌شوند. انتخاب رنگ نور پروژکتور تا حدودی سلیقه‌ای بوده و باید متناسب با نوع کاربری محیط، متراژ و سایر وسایل موجود در فضا انتخاب شود. برای مثال از پروژکتورهای ال ای دی با رنگ نور گرم جهت نصب در محیط‌های داخلی استفاده می‌شود. نورهای رنگی برای فضاهای فانتزی، سالن‌های نمایش و... کاربرد دارند. به منظور تامین روشنایی محیط‌های صنعتی و کارگاهی نیز از پروژکتورهایی با رنگ نور سرد و سفید استفاده می‌شود.

5_ زاویه تابش

آیا می‌دانید وجود لنز در پروژکتورهای ال ای دی تعیین کننده زاویه تابش نور است؟ نورافکن‌هایی که لنز ندارند؛ نور را فقط با زاویه 120 درجه ساطع می‌کنند. در حالی که سایر مدل‌های این تجهیزات، نور را در زاویه‌های 5 تا 170 درجه ساطع خواهند کرد. انواع لنز بکار رفته در تولید نورافکن ال ای دی هم شامل مدل‌های خطی، چند آرایه‌ای و تکی هستند.

6_ مقاومت نسبت به عوامل محیطی (درجه حفاظت)

منظور از درج عددهایی با نماد IP بر روی بسته‌بندی تجهیزات روشنایی، میزان مقاومت آن‌ها در برابر عوامل محیطی است. هرچقدر درجه حفاظت یا همان IP نورافکن ال ای دی بالاتر باشد؛ میزان مقاومت آن در برابر رطوبت و گرد و غبار نیز بیشتر است. چنانچه محیط مورد نظر شما رطوبت نسبتا بالایی دارد؛ توصیه می‌کنیم پروژکتورهایی با درجه حفاظت حداقل IP66 انتخاب کنید.

7_ طول عمر پروژکتور

برای خرید بهینه و مقرون به صرفه پروژکتور LED باید به فکر انتخاب مدل‌هایی با طول عمر بالا باشید. از جمله مهم‌ترین عوامل موثر بر افزایش طول عمر نورافکن ال ای دی می‌توانیم به اتلاف حرارتی، کیفیت چیپ و تعبیه مجرای تهویه هوا اشاره کنیم. پروژکتورهایی که اتلاف حرارتی بیشتری دارند و مخزن حرارتی آن‌ها از جنس آلومینیوم است؛ طول عمر بیشتری خواهند داشت.

8_ قیمت خرید

بسیاری از مشتریان پروژکتورهای ال ای دی هنگام خرید این تجهیزات به مناسب بودن قیمت مدل‌های موجود هم توجه می‌کنند. قیمت پروژکتور ال ای دی تولید شده توسط برندهای اصل و عرضه شده در فروشگاه‌های معتبر، بسیار منصفانه است. این موضوع باید با در نظر گرفتن مشخصات پروژکتور تعیین شود. به همین علت برای خرید پروژکتور ال ای دی باید به فروشگاه‌های معتبر مراجعه کنید.

9_ گارانتی و ضمانت

پروژکتور LED هم مانند سایر تجهیزات نور و روشنایی، ممکن است دچار مشکلات فنی شود. چنانچه محصول خریداری شده دارای گارانتی معتبر باشد؛ خیال شما از بابت تعمیر یا تعویض نورافکن آسوده خواهد بود. پروژکتورهای ال ای دی دارای گارانتی هم در فروشگاه‌های معتبر عرضه می‌شوند.

10_ برند پروژکتور

اگر قصد استفاده از یک پروژکتور باکیفیت، مقاومت و همه چیز تمام دارید؛ باید به برند تولید کننده هم توجه کنید. برندهای اصل و معتبر، نورافکن‌های بهتری تولید می‌کنند. قطعات بکار رفته در تولید محصولات چنین برندهایی، اصل بوده و طول عمر بالایی دارند. کیفیت نور عالی، زاویه پخش نور مناسب، تنوع بالا و... نیز از جمله دیگر ویژگی‌های مهم محصولات شرکت‌های شناخته شده و معتبر هستند.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «راهنمای خرید پروژکتور ال ای دی و بررسی انواع مدل ‌های آن» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.