زمان مطالعه: 5 دقیقه
انواع قرص های لاغری ؛ هر آنچه درباره قرص های لاغری باید بدانید

انواع قرص های لاغری ؛ هر آنچه درباره قرص های لاغری باید بدانید

امروزه افراد زیادی از اضافه وزن رنج می برند. تحقیقات نشان می دهند که 50 درصد مردان و 66 درصد خانم های 40 سال به...

امروزه افراد زیادی از اضافه وزن رنج می برند. تحقیقات نشان می دهند که 50 درصد مردان و 66 درصد خانم های 40 سال به بالا چاق هستند. بنابراین برای رسیدن به تناسب اندام روش های مختلفی را امتحان می کنند. در این میان افرادی که می خواهند راه چندساله را یک شبه طی کنند، به سراغ قرص های لاغری می روند. اما این قرص ها سبب لاغری می شوند یا خیر؟! آیا به اندازه ورزش و تغذیه سالم، موثر هستند؟

انواع قرص های لاغری ؛ هر آنچه درباره قرص های لاغری باید بدانید
انواع قرص های لاغری ؛ هر آنچه درباره قرص های لاغری باید بدانید



آیا قرص های لاغری موجب کاهش وزن می شوند؟

قرص های لاغری ادعا می کنند که سوخت و ساز بدن را بالا می برند و اشتها را کنترل می کنند، اما پزشکان معتقدند که سالم ترین راه کاهش وزن استفاده از یک رژیم غذایی سالم و ورزش است. هیچ متخصص تغذیه ای تا به حال مراجعی نداشته است که بدون ایجاد تغییر در رژیم غذایی توانسته باشد لاغر شود. هیچ قرص لاغری به اندازه رژیم غذیی در لاغر شدن تاثیر گذار نیست و شاید بتواند در کنار رژیم غذایی و ورزش اثرگذار باشد. زمانی که تولیدکنندگان محصولات لاغری به مکمل های خود افدرا (ماده شیمیایی افدرین که در گیاه افدرا موجود می‌باشد بر سیستم اعصاب مرکزی موثر است و مراکز سرکوبگر اشتها را در مغز فعال می‌کند) اضافه کردند بر افزایش سرعت متابولیسم قرص لاغری تاکید کردند. در حالی که سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) آن را ممنوع اعلام کرد. از طرف دیگر قرص های لاغری از جذب کربوهیدرات جلوگیری می کنند، مشکلاتی را برای سوخت و ساز به وجود می آورند و سبب کنترل اشتها و لاغری نمی شوند. پس ادعاهایی که در این زمینه وجود دارد، قابل قبول نیست.



 قرص های لاغری برای چه کسانی قابل استفاده است؟

متخصصان تغذیه و رژیم بر اساس تشخیص نوع بیماری یا مشکل افراد، قرص های لاغری را تجویز می کنند. در بیشتر موارد خانم های باردار، نوجوانان و کودکان نباید از این قرص ها استفاده کنند. مصرف بیش از حد این قرص ها و اقدام خودسرانه ممکن است باعث مشکلاتی از قبیل دل درد، نفخ و ... شود. تحقیقات نشان می دهند که قرص های لاغری برای افرادی با شرایط زیر قابل استفاده اند:



  • شاخص توده بدن یا BMI فرد 30 یا بالاتر باشد
  • BMI فرد 27 یا بالاتر از آن باشد و اضافه وزنش هم مربوط به مشکلات سلامتی باشد.
  • فرد پس از 6 ماه رژیم غذایی، ورزش و رفتار درمانی هفته ای نیم کیلو کم نکند.

البته اگر بدنی عضلانی داشته باشید شاخص BMI ممکن است به اشتباه اعلام کند که اضافه وزن دارید، پس حتما قبل از استفاده از این ابزار به حجم بافت عضلانی تان توجه کنید.

kermany
kermany



انواع قرص های لاغری

در زمینه شناسایی قرص های لاغری تحقیقات بسیار زیادی انجام شده است که مشخص شد این قرص ها از 4 دهه پیش وارد بازار شده اند و به شیوه های مختلف در بدن اثر گذاشته اند، اما تاثیر هیچ یک پایدار نیست و مصرف آنها به دلیل عوارضی که داشته اند ممنوع شده است. دسته ای از این قرص ها توسط سازمان دارو و غذای آمریکا برای استفاده کوتاه مدت مجاز اعلام شده اند که عبارتند از:



  • فنتیمترازین (Bontril )
  • دیاتیل پروپیون (Tenuate )
  • بنزفاتامین (Didrex )
  • فنتروم (Adipex-P, Fastin )

  برای استفاده طولانی مدت نیز سازمان دارو و غذای آمریکا موارد زیر را مجاز اعلام کرده است:



  • ارلیستات (Xenical، All): این داروها با جذب چربی های مواد خوراکی سبب کاهش کالری دریافتی و نهایتا کاهش وزن می شوند، ولی باید توسط پزشک تجویز شود چون مصرف طولانی مدت آنها باعث بروز کبد چرب می شود.
  • لورکاسرین (Belviq) : بر سیگنال های شیمیایی مغز اثر می گذارد و اشتها را کنترل می کند، ولی باید همراه رژیم غذایی و ورزش باشد تا موجب لاغری شود.
  • فنتریم / توپیرامات (Qsymia) : نورون های سیستم اعصاب مرکزی را تحریک می کند تا انتقال دهنده های عصبی زیادی مانند آدرنالین، دوپامین آزاد شود که این امر سبب بالا رفتن ضربان قلب و فشار خون می شود و در نهایت گرسنگی و میل به غذا را کاهش می دهد ولی باید در کنار رژیم غذایی و ورزش باشد.
  • نالترکسون / بوپروپیون (Contrave) : این دارو در افرادی با شاخص توده بدنی 30 به بالا و دارای بیماری دیابت نوع2، فشارخون و کلسترول بالا توسط سازمان غذا و دارو تایید شده است و باید کاملا کنترل شده و تحت نظر پزشک مورد استفاده قرار بگیرد.
  • لیگرگلوتید (ساکسندا): این دارو عمل یک هورومون طبیعی (پپتید) را تقلید می کند و باعث کاهش گرسنگی، افزایش سیری و کند شدن سرعت تخلیه محتویات معده به درون روده می شود. برای افراد مبتلا به دیابت، فشارخون بالا و سایر مشکلات چاقی با تجویز پزشک مناسب است.

انواع قرص های لاغری ؛ هر آنچه درباره قرص های لاغری باید بدانید
انواع قرص های لاغری ؛ هر آنچه درباره قرص های لاغری باید بدانید
عوارض مصرف قرص های لاغری

شاید به نظرتان بسیار خوب باشد که با مصرف چند قرص لاغر شوید در حالی که لاغری به این روش خطرات بسیار زیادی برای بدن دارد و راه جادویی برای کاهش وزن و آب کردن چربی شکم نیست. واقعیت این است تا زمانی که سبک زندگی تان را تغییر ندهید و در انتخاب مواد غذایی تان هوشمندانه رفتار نکنید و ورزش نکنید، حتی اگر چند کیلویی هم کم شده باشید باز هم دیر یا زود به وزن اولیه تان باز می گردید. در ادامه عوارض قرص های لاغری را با هم مرور می کنیم که عبارتند از:



  1. بروز مشکلات کبدی
  2. فشارخون بالا
  3. افزایش ضربان قلب و حمله قلبی
  4. سکته مغزی
  5. تشنج
  6. بی خوابی و بی قراری
  7. نارسایی کلیه
  8. سردرد
  9. اسهال
  10. خشکی دهان

در اکثر موارد، عوارض جانبی قرص های لاغری با قطع آنها ناپدید می شود ولی همیشه اینگونه نیست و باید هر یک از این عوارض را با پزشک تان در میان بگذارید.



دمنوش های لاغری و تاثیر آن بر کاهش وزن

در بین انواع داروهای لاغری، دمنوش های لاغری در کاهش وزن کمک کننده هستند اما به عنوان یک داروی اصلی برای کاهش وزن محسوب نمی شوند. همانند قرص، دمنوش های لاغری نیز در کنار رژیم غذایی مناسب تا حدی موجب کاهش وزن می شوند اما برای لاغری معجزه نمی کنند. دمنوش های لاغری ادعا می کنند که به سم زدایی و کاهش وزن کمک می کنند که البته هنوز مدارکی که این ادعا را تایید کند، وجود ندارند. دمنوش های لاغری به مرور وزن آب بدن و مدفوع را کم می کنند اما تاثیر طولانی مدت ندارند. مصرف دمنوش ها برخلاف قرص های لاغری ضرر چندانی ندارند و منع نمی شود اما اینکه بخواهیم برای کاهش وزن و آب کردن چربی های شکمی تنها از آنها استفاده کنیم، اشتباه است.



قرص لاغری یا رژیم غذایی؟

در جامعه امروز داشتن تناسب اندام به عنوان مد و ارزش به حساب می آید و افراد به سراغ روش هایی برای لاغر شدن می روند اما یکسری به سراغ روش های غیرمعقول مانند قرص های لاغری می روند که عوارض بسیار خطرناکی دارند و نتیجه طولانی مدت ندارند. بهترین راهکار برای کاهش وزن و لاغری داشتن یک رژیم غذایی مناسب به همراه ورزش است. شاید کاهش وزن با این روش زمان بر باشد اما سبب می شود که سبک زندگی تان را تغییر دهید و برای همیشه انتخاب های غذایی سالمی داشته باشید و ورزش روزانه هم به دلیل ترشح هورمون های شادی آور روحیه تان برای رسیدن به هدف را تقویت می کند. به فرض اگر قرص لاغری وجود داشته باشد که سبب کاهش وزن شود اما با قطع آن، کاهش وزن نیز متوقف می شود. چون شما هنوز موفق به تغییر سبک زندگی خود نشده اید. پس اصولی ترین راهکار برای کاهش وزن استفاده از رژیم غذایی برای اصلاح سبک زندگی و تناسب اندام است. جهت دریافت رژیم غذایی دکتر کرمانی می توانید به وب سایت دکتر کرمانی به آدرس www.kermany.com مراجعه فرمایید.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «انواع قرص های لاغری ؛ هر آنچه درباره قرص های لاغری باید بدانید» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.