- آسمونی
- مجله اینترنتی
- وبگردی
- رهبران شام خود را بعد از همه میخورند: یادگیری مهارت رهبری و معرفی یک وبسایت مفید

رهبران شام خود را بعد از همه میخورند: یادگیری مهارت رهبری و معرفی یک وبسایت مفید

رؤیای شما چیست؟ موفقیت در تخیلات شما چگونه است؟ عاملی که میان شما و رویاهایتان فاصله انداخته چیست؟ جواب این سؤالات قابلیت و توانایی رهبری است. رهبری قابلیت تبدیل ایدههای خام و به ظاهر غیر عملی به واقعیتهای میلیون دلاری است. لازمه هر کاری از تشکیل یک استارتاپ تا اداره کسبوکار فعلی یا موفقیت در زندگی فردی، مهارت شگفت آور رهبری هست. رهبری مهارت اداره و هدایت افراد است.
افراد زیادی به دنبال یادگیری رهبری هستند و شبها با خواب و خیال تبدیلشدن به رهبری بزرگ سر بر بالین میگذارند اما ظاهراً خواب و رؤیا چندان در واقعیت جواب نمیدهد و باید به صورت عملیتر به یادگیری مهارت رهبری پرداخت.
رهبری را مهارت نفوذ بر جانها نام نهادهاند. برخلاف یک مدیر که با ابزارهایی نظیر تشویق و تنبیه و پاداش زیردستان را به کار میگیرد، یک رهبر آنچنان نفوذی بر قلب و جان پیروان اعمال میکند که به وسیله آنان میتواند هر مانعی را از جا بکند و هر کار غیرممکنی را ممکن سازد. باید توجه داشت که ابزارهای مدیریت، همانند پول و داراییها، مواردی هستند که چندان پایدار نیستند و ممکن است باگذشت زمان و ایجاد مشکلات برای سازمان، این ابزارها از دسترس مدیر خارج شوند و سازمان از هم بپاشد.
در مقابل رهبران در شرایط بحرانی توانمندتر میشوند و کاری میکنند تا افراد از جانودل برای کار و برای تیم و انسجام آن مایه بگذارند.
در مورد اینکه چگونه میتوان رهبری مقتدر شد و اصلاً رهبران چگونه به وجود میآیند، پژوهش ها و مطالعات بسیار زیادی انجامشده است که در برخی موارد این مطالعات و نتایج آنها میتوانند متناقض و سردرگم کننده باشند.
برخی رهبری را فرایندی ذاتی میدانند و رهبران را کسانی میدانند که رهبر زاییده شدهاند، از این منظر رهبری موهبتی الهی است که به افرادی محدود و خاص تعلق میگیرد، کوروش کبیر نمونهای ازایندست افراد است.

برخی دیگر رهبران را دارای ویژگیها و صفات خاصی میدانند که چنانچه کسی این صفات و ویژگیها را داشته باشد میتواند تبدیل به رهبر شود.
وضعیت زمانی بغرنجتر میگردد که با سبکهای گوناگون رهبری نیز آشنا میشویم؛ رهبری تحولگرا، رهبری اخلاقی، رهبری توانمند ساز، رهبری خدمتگزار، رهبری وضعی و ...
در این میان افراد و کارآفرینان جوان که دانش عمیقی در این زمینه ندارند ممکن است در همان مرحله آشنایی با مفهوم رهبری، انتظارات غیرواقعی در آنها ایجاد شود و دستمایه سوء استفاده کلاسها و دوره های مختلف شوند و گروهی دیگر نیز در همان ابتدا، قید یادگیری مهارت و هنر رهبری را بزنند و به سراغ کار و کسب خودشان روند.
در این میان استارتاپی خلاق و علمی، با نام ایران مدیر، بهتازگی در زمینه آموزش و تربیت مدیران شروع به کارکرده است.

ایران مدیر در گام نخست فعالیت خویش، در چهار زمینه رهبری، استراتژی، بازاریابی و توسعه فردی مشغول به فعالیت و تولید محتوای علمی و کاربردی کرده است. ویژگی منحصر به فرد ایران مدیر این است که مطالب در عین علمی بودن، زبان و بیانی صمیمانه و ساده دارند که مخاطب عام را جذب میکند و او را علاقه مند نگه میدارد. البته این بیان ساده و روان به زایل شدن بعد علمی منجر نشده و شما میتوانید از بابت علمی بودن مطالب خیالتان راحت باشد.
در بخش رهبری وب سایت ایران مدیر، مطالب به صورت ریشهای و از صفر تا صد بحث میشود. به عبارتی شما رهبری را از پایه و اساس یاد میگیرد؛ با تعاریف مختلف رهبری آشنا میشوید؛ مطالعات و پژوهش هایی که در این زمینه در سرتاسر جهان صورت گرفته را می آموزید و ابزارهای رهبری مؤثر را فرامیگیرید.
مقالات ایران مدیر توسط افرادی که سابقه فعالیت در محیط دانشگاهی و صنعت را داشتهاند نوشته شده و همین موضوع بر دقیق بودن مطالب میافزاید. به منظور آشنایی بیشتر، یکی از مقالات حوزه رهبری در وب سایت ایران مدیر را مورد بررسی قرار میدهیم. مقالهای با نام: انگیزش کارکنان: آیا پول و حقوق بالا برای انگیزش کارکنان کافی است؟
این مقاله جزو مقالات بلند وب سایت ایران مدیر محسوب میشود که بهصورت جامع به بحث انگیزش و چیستی آن و چگونگی انگیزه دهی به کارکنان و اطرافیان در مقام رهبر میپردازد.
تصویر مقاله در همان نگاه اول ما را به یاد بوکس و تمرینات نفس گیر بوکس میاندازد. تمریناتی که بدون مربی خوب و رهبری آگاه، انجامش سخت و مشکل است و اینجاست که نقش انگیزش و مهارت انگیزه دهی رهبر هویدا میشود.

مقاله با تعریف انگیزش کار خود را شروع میکند و به جای آنکه بگوید انگیزش چیست، به این میپردازد که انگیزش چه چیزی نیست و شروع به زیر سؤال بردن پیش فرض های شما میکند. اینکه آیا میتوان بر همه کارکنان برچسب تنبلی زد و آن ها را بیانگیزه خواند؟ در بیانگیزگی، فرد مؤثر است یا محیط و آیا موضوع کار و شغل هم اهمیت دارد؟
موارد بالا در مقدمه تشریح میشود و خیلی زود به سراغ تعاریف علمی انگیزش میرود تا پیشفرضهای صحیح را به شما بیاموزد. سپس مقاله چارچوبی را برای انگیزش به شما معرفی میکند و با این کار شما را با اجزای انگیزش آشنا میکند.
سپس دیدگاه های تاریخی در مورد انگیزش مورد بررسی قرار میگیرد. در مقاله بیان میشود که این دیدگاه های تاریخی ممکن است چندان هم علمی نباشد و شما را متوجه میسازد که نویسنده تعهد شدیدی بر آگاهسازی مخاطبین و ایجاد تفاوت میان علم و شبه علم دارد. موضوعی که در سایر وبسایتهای تولید محتوا کمتر به آن پرداخته میشود.
در گام بعدی مقاله به سراغ چارچوب بسیار معروف انگیزش، یعنی دیدگاههای مبتنی بر نیاز میرود. نیاز به معنای احساس محرومیت احساس شده است و مقاله به بیان تئوریهای انگیزشی بر پایه نیاز میپردازد. در این راه هرم معروف نیازهای نازلو را شرح میدهد؛ نیازهای سه گانه از دیدگاه مک کله لند را موشکافی کرده و سایر تئوریهای جذاب و کاربردی را برای شما بیان میکند.
درنهایت مقاله کار خود را با تشریح نظریه ارزشیابی شناختی یا (Cognitive evaluation theory) به پایان میرساند. این نظریه موضوع خیلی جدیدی نیست اما در محتوای وب فارسی تا این حد کامل به آن پرداخته نشده است و منابعی که برای نوشتن این بخشها استفادهشده است، همگی از منابع علمی دسته اول هستند.
به اعتقاد بسیاری از اندیشمندان و تجار موفق، مفهوم رهبری، تفاوت میان افراد بازنده و موفق را مشخص میکند. دستیابی به اهداف و رؤیاها و یا شکست و حسرت را تسلط بر مفهوم رهبری تعیین میکند.
در مورد رهبری و اینکه رهبری چیست و چگونه میتوان بر این مفهوم مسلط شد، مطالعات و نظریات گوناگونی وجود دارد که میتواند خواننده عام و غیر تخصصی را دچار تناقض کند و وی را در معرض سوء استفاده مراکز آموزشی غیر معتبر قرار دهد.
ایران مدیر، بهعنوان استارتاپی پرتلاش در زمینه آموزش مدیران، اقدام به تشریح و آموزش ابعاد مختلف رهبری نموده است. توصیه میشود هر چه زودتر مهارت رهبری را با استفاده از منابع معتبر و به روز فرا گیرید. وبسایت ایران مدیر میتواند در این زمینه به شما کمک نماید.